Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Dél-Csehország: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Dél-Csehország gazdag és sokrétű történelemmel rendelkező régió, amelyet számos kastély és vár, ősi város, kolostor és kifinomult tórendszer tükröz. Az UNESCO helyszíneket Český Krumlovban, Holašovicében és a Třeboň régió bioszféra-rezervátumában látogathatja meg. Dél-Csehországban számos festői várost talál, mint például Tábor, Bechyně és Písek. A műszaki ritkaságok közé tartozik a Jindřichův Hradec és Nová Bystřice közötti keskeny nyomtávú vasútvonal és a grafitbánya Český Krumlovban. A Hluboká és Červená Lhota kastélyokban vagy a Landštejn és Rožmberk kastélyokban úgy érezheti magát, mintha egy tündérmesében járna. A finomságok szerelmesei ne hagyják ki a Táborban található Csokoládé- és Marcipánmúzeumot.

Český Krumlov városa (UNESCO) Legkedveltebb utazás

Český Krumlov Csehország déli részének gyöngyszeme, és méltán az egyik leglátogatottabb hely az egész országban. Ez a romantikus, gazdag történelmű város impozáns kastélya a Moldva folyó partján fekszik, ami az egész helynek mesebeli hangulatot kölcsönöz. A történelmi városközpontban és a vízparton csodaszép épületek, kiváló éttermek, korabeli üzlet és számos kulturális intézmény található. A város ezen negyede, amelyet "Šumava kapuja " néven emlegetnek, 1992 óta az UNESCO listáján szerepel.

Mit nem érdemes kihagynia, ha Český Krumlovba látogat?

  • Cesky Krumlov Várkastély
  • A kastélykert és a forgó színház
  • A kastélytorny
  • Látogatás a panoptikumba, a 3D Múzeumba, az Egon Schiele Művészeti Központba, a Szent Vitus templomba vagy a helyi sörfőzdébe.

A régió legfontosabb kulturális eseményei közé tartozik a Český Krumlov Nemzetközi Zenei Fesztivál vagy a Barokk Művészetek Fesztiválja.

További információ

Aquaworld Lipno Legkedveltebb utazás

Látogasson el Šumava legnagyobb élményfürdőjébe, ahol remek szórakozási lehetőségre talál az év bármely szakaszában. Élvezze a káprázatos kilátást a Lipno víztározóra csúszdázás, a vadvízi folyó hullámainak legyűrése, vagy egyszerűen csak medencézés közben. A tökéletes kikapcsolódáshoz nem maradhat el a finn szauna és a masszázsok sem. Az élményfürdő minden nap 10:00 - 21:00 között tart nyitva. Közvetlenül a fürdő mellett található a Hopsárium gyerek játékterem.

További információ

Térkép utazási tippekhez 79 utazási tipp

Dél-Csehország: Kirándulási ötletek

Bechyně városa
Blanský-erdő tájvédelmi körzet
Bobovká Slideland
Borovany kolostor
Boubín kilátótorony
Boubínský erdő
Budweiser Budvar sörfőzde
Choustník vár
Chýnov-barlang
Ciszterci apátság - Vyšší Brod
Cseh-Kanada
Csokoládé és Marcipán Múzeum - Tábor

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok