Töltődjön fel mesés természeti környezetben - a Smrekovica hegyi faház a Nagy-Fátra (Veľká Fatra) lábánál várja. Élvezze az autentikus hegyi faház szobáit, a tradicionális ételeket és a szaunákkal és pezsgőfürdővel felszerelt kis wellness-részleget. Ráadásul gyönyörű kirándulóhelyek és adrenalin-élmények is elérhető közelségben lesznek.

A szálláshelyről

Magasan a Nagy-Fátra csúcsainál (1 339 m), a Skalná Alpa természetvédelmi terület szélén található stílusos Mountain Chalet Smrekovica szállás. A faház ideális hely az aktív pihenés és a hegyvidékek szerelmeseinek.

A Smrekovica Mountain Chalet elhelyezkedése egész évben ideális kiindulópontja a kalandoknak. A nyári hónapokban különösen népszerűek a hegyi túrák és kirándulások többek között a Jánošíkova Kolkáreň természetvédelmi terület (3,5 km), a Matejkovský patak (3,2 km) és a Blatná-tó (3,6 km). Emellett számos túrakerékpár útvonal is van, ha pedig inkább lefelé száguldana ellátogathat a Bike Park Malino Brdoba (20,7 km).

A környék népszerű úti céljai közé tartozik még a hegy lábánál fekvő Vlkolínec település (15,2 km), amely a tradicionális épületeinek köszönhetően az UNESCO műemléklistáján is szerepel, a Brankovský vízesés (10,1 km), vagy a Két torony (16,3 km) via ferrata útvonal. Ha inkább egy kicsit lazítana, ellátogathat a Bešeňová termálfürdőbe (28,5 km) vagy a Tatralandia Aquaparkba (45,8 km) is.

A téli hónapokban a síelők, sífutók valóságos paradicsoma a vidék. Közvetlenül a fszálláshely mellett (200 m) található egy széles sípálya, amely akár gyerekes családok számára is jó választás. A környéken több kilométernyi karbantartott sífutópálya is található. A haladóbb síelők ellátogathatnak a Malino Brdo Síközpontba (20,7 km), ahol 9 pályát tesztelhetnek minden nehézségi szinten.

Hol fogok aludni?

Szállása a hegyvidéki faház egyik kellemes fa burkolatú szobájában, vagy apartmanban lesz. Mindegyik szobatípus privát fürdőszobával és WiFi-csatlakozással rendelkezik.

  • A kétágyas szoba 17 m²-es, és egy franciaággyal vagy 2 egyszemélyes ággyal felszerelt. Egy pótágy elhelyezésére is alkalmas.

  • A háromágyas szoba 17 m²-es, és 3 egyszemélyes ággyal, vagy egy franciaággyal és egy egyszemélyes ággyal rendelkezik.

  • A Családi szoba (17 m²) 2 egyszemélyes ágyat és egy emeletes ágyat tartalmaz 2 ággyal.

  • A Rock Alps apartman (31 m²) egy különálló hálószobából, franciaággyal és egy kanapéval felszerelt nappaliból áll. Emellett egy gyönyörű kilátással rendelkező terasszal is rendelkezik.

  • A Tanečnica apartman (31 m²) egy külön hálószobát kínál franciaággyal és egy nappalit kanapéággyal.

  • A Smrekovica apartman (37 m²) két különálló szobából áll, amelyekben franciaágy, egy kanapéágy és egy egyszemélyes ágy található. Ezenkívül akadálymentesített is.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A házikó egy hangulatos étteremmel rendelkezik, ahol kipróbálhatja a tradicionális és házias szlovák ételeket, amelyeket a szezonális alapanyagok felhasználásával készítenek.

Hol kapcsolódhatok ki?

Egy kirándulással töltött nap után ellazíthatja izmait a wellness részlegben, ahol finn szauna, török gőzfürdő és pezsgőfürdő is található. A pihenést kiegészítheti egy finom itallal, például egy behűtött Proseccoval, vagy egy kellemes sörrel.

Horská chata Smrekovica

Horská chata Smrekovica

Ľubochnianska dolina 677/136 , Ľubochňa
Szlovákia

A szálláshely üzemeltetője:
Horský hotel Smrekovica s.r.o. Cégjegyzékszám: 54998239


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
9:30-ig
Háziállat
10 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Étterem
Gyerek sarok
Sítároló
Konferencia terem
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
14 km
Távolság a tótól
30 km
Aquapark
29 km
Sípálya
7 km
Sífutás
12,7 km

Utazási tippek

Nagy-Fátra Nemzeti Park

Nagy-Fátra Nemzeti Park Utazási tipp

A Nagy-Fátra Nemzeti Park Közép-Szlovákia északnyugati részén terül el és magába foglalja Török, Liptó és Besztercebánya környékét. A nemzeti park Szlovákia egyik legnagyobb parkjai közé tartozik. A legmagasabb csúcs, az Ostredok az 1596 méter tengerszint feletti magasságig nyúlik fel. 2002-ben természetvédelmi területté nyilvánították a maga 26 132 ha területével.

A Nagy-Fátrát sűrűn hálózott túraösvények segítségével fedezheti fel. A számtalan túraösvényen kívül több tanösvénnyel is találkozhat itt. A leghíresebbek közé tartozik a Nagy-Fátra gerincén húzódó tanösvény és a Gader völgyi tanösvény, amely a Blatnica várához vezet. A Nagy-Fátra egyik legszebb ékköve a látogatható Harmanecká barlang és a Vlkolínec, amely a Szlovákia legjobban megőrzött néprajzi emléke és az UNESCO világörökség része. A leglátogatottabb síközpontok közé tartozik Donovaly, Jasenská dolina, Malinô Brdô, vagy Turecká.

További információ
Skanzen Vlkolinec
Skanzen Vlkolinec
Nagy-Fátra tanösvény
Nagy-Fátra tanösvény
Malinô Brdo kerékpárpark
Malinô Brdo kerékpárpark