Szállás és látnivalók a Kvarner-öbölben

A Kvarner-öböl egy mély és széles öböl az Isztriai-félsziget és a dalmát szárazföld között. Az öböl az Isztria keleti partvidékét, a Kvarner Riviérát öleli át. Itt található többek között a tengerparti és klimatikus gyógyfürdő, Opatija, amely Horvátország egyik legrégebbi és legjobb fürdővárosa.

A Rijeka és Karlobag közötti dalmát tengerpart az Adria egész térségének számos jellegzetességét hordozza: a parttól a tenger közepe felé emelkedő meredek mészkőhegyek, számos, különböző méretű sziget, festői fenyőerdők és természetesen az azúrkék és tiszta tenger. A régió leghíresebb szigetei Cres, Losinj, Krk és Rab. A Kvarner-szigetek a ritka fakó keselyű egyik utolsó európai menedékhelye, és ha szerencsénk van, még egy palackorrú delfint is láthatunk.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 14 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?Kvarner-öböl az egyik legnépszerűbb üdülőterület Horvátországban. Az Adriai-tenger északkeleti partján fekvő régió számos szigetet, gyönyörű várost és lélegzetelállító természeti tájat foglal magában. Az itt töltött nyaralás nagyszerű lehetőségeket kínál a pihenésre, az aktív kikapcsolódásra és a kulturális örökség felfedezésére.

Milyen csodák várják a Kvarner-öbölben?

A vidék egyik leghíresebb városa Opatija, amelyet gyakran neveznek az "Adria királynőjének". Ez az elegáns üdülőhely gazdag történelemmel és gyönyörű építészettel büszkélkedhet. Emellett a kíváló wellness-szállodák, a Lungomare sétány és a gyönyörű kertek vonzzák leginkább a településre a turistákat, akik a látnivalókon túl a tengerparti pihenést és a finom horvát konyha legjavát is élvezhetik.

Az öböl másik fontos városa Rijeka, amely nemcsak fontos kikötő, hanem kulturális központ is. A várost a kulturális rendezvények, a múzeumok, a történelmi műemlékek és az élénk éjszakai élet sokszínűsége jellemzi. Minden évben megrendeznek egy híres, helyi karnevált is, amely látogatók ezreit vonzza a világ minden tájáról.

A vidék az olyan lenyűgöző szigeteiről is ismert, mint például Krk, Cres és Losinj. Ezek a szigetek csodálatos strandokat, túraútvonalakat és békés természeti tájat kínálnak. A hídon keresztül megközelíthető Krk sziget, számos szabadidős létesítményének köszönhetően ideális családi nyaraláshoz is.

A Kvarner-öbölben töltött vakáció tehát a napsütötte strandok, a kultúra, a természeti szépségek és a gasztronómiai élvezetek jegyében telik. Így ideális úti cél azok számára, akik változatos élményekre és gondtalan kikapcsolódásra vágynak az Adria partján.