Kvarner-öböl: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Krk szigeteLegkedveltebb utazás

Krk szigete Horvátország egyik legnagyobb szigete, amely megközelíthetőségének és gyönyörű strandjainak köszönhetően nagy közkedveltségnek örvend. Némely strandok kaviccsal borítottak, de találkozhat itt homokos tengerparttal, amely ideális egy családi kikapcsolódásra.

Krk szigetén Baška üdülőhely a leglátogatottabb. A helyi, 1,8 km hosszú, kavicsos-homokos tengerpart a Kék zászló díjat is elnyerte. A kiváló fürdőzésen és vízi sportokon kívül Baška rengeteg kirándulási lehetőséggel is kecsegtet, hiszen a szigetet összesen 300 km hosszú túraösvény és kerékpárút szel keresztül. Ezen felül fennséges hegycsúcsokat is láthat itt, amelyek lélegzetelállító kilátást biztosítanak a síkságra és Rab szigetére.

A sziget délnyugati részén fekszik Krk történelmi városa és kikötője. Az ide látogatókat biztosan lenyűgözik majd a masszív bástyák, amelyek egy része körbe is járható és kiváló kilátást biztosítanak a városra. A fő történelmi látványosság a Mária székesegyház, amely tökéletesen tükrözi a város történelmi jelentőségét.

További információ

Novalja városaLegkedveltebb utazás

A Pag északnyugati részén fekvő Novalja városa híres a Zrće nevű strandjáról és szórakozó helyeiről ahol egész nyáron bulikat és fesztiválokat tartanak. A szórakozás és az éjszakai élet mellett azonban Novalja ideális célpontja lehet a gyermekes családok számára is. Számos homokos és apró kavicsos strand található a városban, lassan mélyülő partszakasszal.

A város központjában egy gyönyörű új sétány is található, rajta számos étteremmel és kávézóval, ahol megkóstolhatja a tradicionális módon elkészített hal és tenger gyümölcsei különlegességeket. A tengernéző sétahajók Novalja kikötőjéből indulnak, így akkor is érdemes ide ellátogatnia, ha szeretne vízreszállni.

További információ

Térkép utazási tippekhez7 utazási tipp

Kvarner-öböl: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet