Kvarner-öböl: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Krk szigeteLegkedveltebb utazás

Krk szigete Horvátország egyik legnagyobb szigete, amely megközelíthetőségének és gyönyörű strandjainak köszönhetően nagy közkedveltségnek örvend. Némely strandok kaviccsal borítottak, de találkozhat itt homokos tengerparttal, amely ideális egy családi kikapcsolódásra.

Krk szigetén Baška üdülőhely a leglátogatottabb. A helyi, 1,8 km hosszú, kavicsos-homokos tengerpart a Kék zászló díjat is elnyerte. A kiváló fürdőzésen és vízi sportokon kívül Baška rengeteg kirándulási lehetőséggel is kecsegtet, hiszen a szigetet összesen 300 km hosszú túraösvény és kerékpárút szel keresztül. Ezen felül fennséges hegycsúcsokat is láthat itt, amelyek lélegzetelállító kilátást biztosítanak a síkságra és Rab szigetére.

A sziget délnyugati részén fekszik Krk történelmi városa és kikötője. Az ide látogatókat biztosan lenyűgözik majd a masszív bástyák, amelyek egy része körbe is járható és kiváló kilátást biztosítanak a városra. A fő történelmi látványosság a Mária székesegyház, amely tökéletesen tükrözi a város történelmi jelentőségét.

További információ

Zrće StrandLegkedveltebb utazás

A Zrće strand Pag szigetének leghíresebb helyszíne. Az Európa minden tájáról, és azon túlról érkező fiatalok jól ismert szórakozó és üdülőhelye. Ezért is nevezik gyakran a "horvát Ibizának", hiszen a buli, a tánc és a jó idő itt is garantált, elérhetőbb áron.

Maga a Zrće strand az egyik legszebb, legnagyobb és legjobban gondozott strand Pag szigetén, és talán egész Horvátországban is. A strand sima kavicsokkal borított, a partszakasz lassan mélyülő és a tenger kristálytiszta. Csodaszép természeti környezetben és egy csendes öbölben található, kellő távolságra a legközelebbi falvaktól, lehetővé téve ezzel a hajnalig tartó bulizást. Bár a strand elhelyezkedése miatt alkalmasnak tűnik a gyermekes családok számára, a klubokból és diszkókból áradó zene éjjel-nappal szól, így nem alkalmas a csendes kikapcsolódásra.

A strand ingyenesen látogatható, ahogyan az öltözők, zuhanyzók és mosdók használata is.

További információ

Térkép utazási tippekhez13 utazási tipp

Kvarner-öböl: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet