A csehországi Litomyšl Brnotól másfél óra autóútra északra található, és otthont ad a híres UNESCO világörökségi listán is szereplő Litomyšl-kastélynak. Szálljon meg az Antik Hotel Sofia*** szálloda Privat Sofia szárnyában és élvezze a kényelmes tágas szobákat és a történelmi belváros közelségét.

A szálláshelyről

A csehországi Litomyšl településen található Privat Sofia, kellemes és modern szállást kínál a történelmi belváros közelében.

A település legjelentősebb látnivalója a Litomyšl-kastély (0,5 km), amely 1999 óta az UNESCO világörökség része. A kastély története egészen a 16. századra nyúlik vissza, és építtetője a Pernštejn család volt. A számos belső átalakítás ellenére a kastély külseje gyakorlatilag változatlan maradt, és a kastély az egyik legjobban megőrzött reneszánsz épület egész Csehországban. A város szülöttje Bedřich Smetana zeneszerző is, akinek életéről megtekinthet egy kiállítást is a kastélyban.

A település másik nevezetessége a Kolostorkert (0,7 km) és a mellette található Szentkereszt templom. A templom és a kolostorkert is a város felé magasodó dombon találhatóak, ahonnan csodás kilátás nyílik az óvárosra.

Aa Smetana téren számos műemléki épületet talál (0,6 km), amelyetet barokk és reneszánsz stílusban építettek. A tér közepén található az 1418-ban épült, majd a 18. században barokk stílusban átépített Öreg városháza (0,8 km) is. Az épület tornya 1907-ben egy modern csillagászati órával is bővült.

Ha szeretné felfedezni a környéket, javísoljuk, hogy tegyen egy látogatást a Nove Hrady kastélyhoz (14,6 km), vagy Moravská Třebovába (34 km).

A téli sportok kedvelőinek a Přívrat Síterep (12,3 km) meglátogatását is ajánljuk.

Hol fogok aludni?

A 001 és 002 (18 m²) szobák a második emeleten találhatók, és két személy számára biztosítanak szállást. A szobákban kényelmes ágyak, TV és WiFi áll a vendégek rendelkezésére. A fürdőszoba és a külön WC az első emeleten található, és 3 szobával közös. Mindkét szobából kiléphet a közös erkélyre.

A 003-as szoba a második emeleten található, és tágasabb (24 m²). Egy franciaággyal rendelkezik, valamint egy kanapéággyal is amely pótágyként használható. A szoba TV-vel és WiFi csatlakozással rendelkezik. A fürdőszoba és a WC közös, és ez a szoba nem rendelkezik erkélykapcsolattal.

A 004-es (28 m²) a földszinten két személy elhelyezésére alkalmas - lényegében egy teljes apartman felszerelt konyhával. A vendégeknek itt egy kényelmes franciaágy, TV és WiFi, valamint privát fürdőszoba áll a rendelkezésükre. A szobának közvetlen kertkapcsolata van.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A reggeli az Antik Hotel Sofiában kerül felszolgálásra amely 5 perc sétára található. Az ételeket svédasztalos vagy tálalt formában szolgálják fel - a foglaltság függvényében.

Privat Sofia

Privat Sofia

Lidická 113/1 , Litomyšl
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Antik Hotel Sofia, s.r.o. Cégjegyzékszám: 05147565


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 100 Kč/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,7 km
Busz megálló
0,3 km