Szállás és látnivalók Litomyšlben

Tervezzen kirándulást a gyönyörű Litomyšlbe, és nézze meg legfontosabb látnivalóit. Bedřich Smetana zeneszerző híres szülővárosában elvarázsolja Önt az UNESCO által védett reneszánsz kastély, a kolostorkert parkja vagy a festői Smetana tér a boltívei. Válassza a nyugodt pihenést Litomyšlben, és készüljön fel egy egyedülálló kulturális élményre is.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 2 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?Litomyšl kétségtelenül a Csehország egyik legszebb történelmi városa. A leghíresebb helyi nevezetesség, a csodálatos reneszánsz kastély 1999 óta még az UNESCO listáján is büszkén szerepel. A város azonban ezen felül is számos érdekes helyet és szórakoztató látnivalót kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Litomyšl, a kultúra és látnivalók otthona

A lenyűgöző Litomyšl kastély pompás reneszánsz építészetével kápráztatja el látogatóit. Homlokzatát több ezer sgraffitóminta díszíti, amelyek mindegyike teljesen egyedi. Története a középkorig nyúlik vissza, mai formáját a 16. században nyerte el.

A kastélyban tett túra során megtekintheti a belső terekbe építészeti megodlásait, a régi művészeti kiállításokat és a pincéket is felfedezheti. A kastély földszintje egy egyedülálló látványosságot rejt: egy 1797-ből származó csodálatos 300 kg-os csillárt, amelyet a híres rendező, Miloš Forman adományozott a kastélynal, miután befejezte az Amadeus című Oscar-díjas film forgatását.

A kastély a város fontos kulturális központja. A második udvar kiváló akusztikájának köszönhetően itt rendezik meg minden évben a Smetana Nemzetközi Zenei Fesztivált, ahol számos nemzetközileg elismert zenész lép fel évről évre. De Litomyšl nem csak emiatt számít zenei paradicsomnak. A kastély előkertjében megtekinthető a jelentős cseh zeneszerző, Bedřich Smetana szülőháza is, amely a kastély egykori sörfőzdéjében található.

A történelem azonban nem csak a kastélyban összpontosul, a város történelmi központja is magán hordozza a régi korok meseszép lenyomatait. Kezdje városnézését az 500 méter hosszú Smetana téren, amely Közép-Európa egyik leghosszabb tere. A téren még a legnagyobb felhőszakadásban is végigsétálhat, köszönhetően az árkádos polgárházaknak.

Nézze meg a barokk Piarista templomot is, és ne hagyja ki kocsiszínjét és istállóját sem. A város központjában zöld oázisként ragyog a Kolostorkert, nyári napokon pedig a Plovárna Litomyšlben élvezheti a vizes kalandokat, amik a városi uszodában egész évben várják Önt.