Az utazás alatt leginkább a természetben szeret barangolni? Akkor látogasson el a csehországi Semily településre és szálljon meg a Paseky U Zapadlých vlastenců panzióban, ami a gyönyörű Óriás-hegység közelében fogadja vendégeit. Utalványunknak köszönhetően kiváló félpanziós ellátásban lesz része, a vendégház elhelyezkedésének köszönhetően pedig könnyen eléri majd a legszebb közeli látnivalókat. Kiránduljon el a Mumlava vízeséshez, a Bozkov barlangokhoz és más gyönyörű helyekre.

A szálláshelyről

A Penzion Paseky U Zapadlých vlastenců a Cseh Óriás-hegység nyugati szélén és a Jizera-hegység közelében, Paseky nad Jizerou faluban található. Az ide utazók túrázással, kerékpározással és sok pihenéssel tölthetik a vakációt.

És mik a legnépszerűbb kirándulóhelyek a közelben? Nézzen szét például a 24 méter magas Stepanka torony (5,9 km) tetejéről. A kilátó 1892-ben épült, ezzel ez a legrégebbi a Jizera-hegységben. Megmászhatja a Bíla skala-t (4,8 km) is, amelynek csúcsa 964 m magasan helyezkedik el a tengerszint felett. Vagy ellenkezőleg, fedezze fel mit tartogat a föld mélye, és ámuljon el a Bozkov-dolomitbarlangok (15,2 km) cseppkődíszítésén. A 10 m magas Mumlava-vízesés (8,9 km) lenyűgöző látványában is gyönyörködhet.

Ha kulturális élményekre vágyik, keresse fel Cimrman Jára múzeumot (7,2 km), a gyönyörű Tanvaldot (10,7 km), a Návarov vár romjait (11,8 km) vagy Harrachovot (11 km). Utóbbi nemcsak népszerű síközpontjáról, hanem múzeumairól is ismert. A természetjárók nem sem unatkoznak majd, a környéket sűrű túraútvonal hálózat szövi át.

Télen pedig remek sípályák és sífútóútvonalak állnak rendelkezésére. A Skiareal Paseky nad Jizerou péládul mindössze 2 km-re üzemel a szállástól. Kicsit távolabb pedig a Skiareal Šachty (7,9 km), a Skiareal Rejdice (7,8 km), a Skiareal U Čápa (10 km) és Skiareal Studenov (4,5 km) havas lejtőit tesztelheti ügyességét.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Kezdje a napot az ízletes büféreggelivel, ami során felvágottakkal sajtokkal, tojás ételekkel, gabonapehellyel és egyéb finomságokkal töltődet fel. A vendégház a házi ízekre helyezi a hangsúlyt, így megismerheti a cseh gasztronómia legjavát.

Hol kapcsolódhatok ki?

Nyáron a csendes kertben és a napozóágyakkal ellátott szabadtéri medence mellett pihenhet.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A medencén kívül a gyerekek a játszótéren is kedvükre szórakozhatnak.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A TV-vel felszerelt társalgó mindenkit tárt karokkal vár. A sportos utazók pedig a kerékpár- és sítárolóban tárolhatják felszerelésüket.

Penzion Paseky U Zapadlých vlastenců

Penzion Paseky U Zapadlých vlastenců

Paseky nad Jizerou 251 , Semily
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
David Luňák Cégjegyzékszám: 49856375


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
150 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Játszótér
Kerékpártároló
Sítároló
Kültéri medence

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
1,2 km
Busz megálló
0,2 km
Sípálya
2 km

Utazási tippek

Óriás-hegység Nemzeti Park

Óriás-hegység Nemzeti Park Utazási tipp

Csehország egyik legszebb térségét 1963. május 17.-én nyilvánították nemzeti parkká. A túraösvények és kerékpárutak végeláthatatlan sora a gyakorlott sportolók és a kényelmes séták után vágyakozók igényeit is teljesen kielégítik. A helyi turistaközpontok kultúrális eseményei remek lehetőséget adnak végtagjai kinyújtóztatására. Legyen szó bármiről, az Óriás-hegység egy remek hely a kiránduláshoz. Élvezze a friss levegőt és a nyugalom, illetve a szórakozás kellemes pillanatait.

Az Óriás-hegység nevezetességei:

  • Csehország legmagasabb hegye a Sněžka
  • Mumlavský vízesés (Mumlavský vodopád)
  • Lombkorona ösvény az Óriás-hegységben (Stezka korunami stromů Krkonoše)
  • Ne hagyja ki a Feketehegyi tőzeglápot (Černohorské rašeliniště), a Jilemnicében található múzeumot, az Elba folyó forrásának felfedezését, vagy az Elba vízesést sem

Az Óriás-hegység legérdekesebb városai közé tartozik Harrachov, Janské Lázně, Jilemnice, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Pec pod Sněžkou, vagy Rokytnice nad Jizerou. Janské Lázně városában megtekintheti a helyi kolonnádot, vagy felszállhat a Fekete hegyre (Černá hora) tartó felvonóra. Harrachovban látogassa meg az üveg múzeumot, Špindlerův Mlýn városában pedig pihenjen egy jót az élményfürdőben.

További információ
Jizera hegység
Jizera hegység
Harrachov
Harrachov
Bozkov dolomitbarlangok
Bozkov dolomitbarlangok