Cseh Óriás-hegység - szállás és látnivalók

Fedezze fel a cseh Óriás-Hegység csodálatos csúcsit és természeti értékeit. Töltsön el pár napot Csehország eme felséges táján. Válasszon szálláshelyeink közül, és eldöntheti, hogy túrázva, vagy sítalpakon szeretné-e felfedezni a régiót. Egy biztos, egy aktívan töltött élmény teli nap után ellazulhat a wellnessben.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 28 ajánlat


Ha az aktív pihenés szerelmese nem is választhatna jobbat, mint a cseh Óriás-hegység vidékét. A csodálatos természeti környezet azonban nem csak festői túraútvonalakat tartogat az Ön számára, hanem kulturális és történelmi látnivalókat és csodálatos fürdőket, ahol megpihenhet és kiszakadhat a mindennapok nyüzsgéséből. Legyen része egy igazán feltöltő pihenésben és gyönyörködjön Csehország legvarázslatosabb hegyvidékében. Télen akár sítalpakon vagy snowboardon is meghódíthatja a csúcsokat, vagy sífutás közben is megismerheti a csodás vidéket. Látogatása során ne felejtsen el betérni a hegyvidéki hütték egyikébe, és megkóstolni a hegyi konyha specialitásait is.

A legjobb szállások az Óriás-hegységben?

Akár a családdal, akár párjával látogat el a Csehország csúcsaihoz, a gondoskodás mindig jól esik. Szállásajánlataink mindegyikében biztos lehet benne, hogy gazdag büféreggelivel indíthatja a tartalmas és élménydús napjait, agy elég energiája lesz a felfedezéshez. Ha pedig a félpanziós ellátást választja, a hotel kényelmében gondoskodnak a finom fogások és a helyi konyha kipróbálásáról.

A túrázás mellett az Óriás-hegységben egy másik kedvenc sportjának is hódolhat: a kerékpározásnak. Ajánlataink között számos szálláshelyen lehetőség van a kerékpárja tárolására. Ha pedig nem szeretné otthonról elvinni a drótszamárt, akkor akár a szálláshelyen is lehetőség van a bérlésre.

Télen az Óriás-hegység számos népszerű síközpont várja a látogatókat. Élvezze a tökéletesen karbantartott pályákat, a modern felvonókat és a lesiklás örömét. Ha pedig a sífutás szerelmese, hosszú kilométereken keresztül fedezheti fel az ország legszebb tájait.

Egy aktív nap után pedig nincs is jobb dolog, mint hátradőlni és pihenni egy kicsit a szálloda wellness központjában, és ellazítani a pezsgőfürdőben, a szaunában vagy egy kényeztető masszázs közben.

Hová érdemes ellátogatni az Óriás-hegységben?

A kultúra és a sport központja egyértelműen Harrachov. Itt található Csehország egyik legrégebbi üveggyára és múzeuma, valamint egy híres síugró sánc és egy több mint 1 km hosszú szánkópálya is.

Egy másik népszerű turisztikai célpont Špindlerův Mlýn. Itt nemcsak kiváló éttermek és bárok találhatók, hanem híres síterepek, egy Lego Múzeum és egy aquapark is.

Meghódíthatja Csehország legmagasabb csúcsát a Sněžkát (1 603 m) is, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a cseh és lengyel hegyvonulatokra. Ráadásul akár egy képeslapot is küldhet Csehország legmagasabban fekvő postafiókjából is.