Vegye az irányt Horvátország felé, szálljon meg Hotel Split ****-ben és élvezze, hogy csupán néhány lépést kell megtennie, hogy a gyönyörű Strožanac strandon találja magát. De lazíthat a tetőtéri medencében is, miközben elmerül a látványos kilátásban! A szálláshely a modern, légkondicionált szobákon túl nagyszerű reggelivel vagy félpanziós ellátással várja vendégeit. Ráadásul Split, a horvát tengerpart legnagyobb városa mindössze 9 km-re található.

A szálláshelyről

A Hotel Split **** Podstranában található, alig pár kilométerre Split híres városától, amelyről a nevét is kapta. A szállodából gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, amitől mindössze néhány lépésre fekszik.

A közeli Split (8,9 km) a horvát tengerpart legnagyobb városa, amely ókori műemlékeivel és pezsgő kultúrájával nyűgözi le a turistákat. Ne hagyja ki az UNESCO listáján is szereplő Diocletianus-palotát, a Szent Domnius-katedrálist, a Jupiter-templomot vagy a Riva sétányt. Felkapaszkodhat a Marjan-hegyre (9,6 km) és bejárhatja hegy nevét adó természetvédelmi területet, vagy kedvére fürdőzhet a Žnjan, a Bačvice és a Kašjuni strandokon.

Splittől nem messze, a Solin hegy lábánál kereshető fel Salona ókori városa (7,8 km), ami Horvátország egyik legfontosabb régészeti lelőhelye. Kicsit távolabb található Klissza vára (12,9 km), amelynek története a Kr. e. 3. századig nyúlik vissza. A Trónok harca sorozat rajongói felismerhetik benne Meereen rabszolgavárosát. Ezen kívül népszerű üdülőhelynek számít Sinje (36,2 km), Omiš (16,4 km) és Trogir (29,6 km) is.

Strandok és tengerpart

Közvetlenül a szálloda mellett található a Strožanac strand, amelyet finom kavics és homok borít, és a vízmélység enyhe emelkedésének köszönhetően pedig kiválóan fürdőzhetnek itt a gyermekes családok is. A strandon kevés természetes árnyék, de napózóágyak és napernyők bérelhetők. Ezen kívül zuhanyzók és öltözőkabinok, nyáron pedig frissítőstandok is rendelkezésre állnak.

A környéken érdemes még meglátogatni a Stobreč strandot (2,4 km) is, ami az azonos nevű kemping közelében található. A homokos felületű strand fenyőfák által részben árnyékolt, tisztaságáért pedig kék zászló díjjal tüntették ki. A strandon nyilvános WC-k, zuhanyzók, öltözőfülkék, frissítőbódék, valamint napozóágy- és napernyőbérlés áll rendelkezésre.

Hol fogok aludni?

Szállását egy gyönyörű Superior szobában (35 m²) foglalhatja el, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az Adriai-tengerre. A panorámát erkélyéről (5 m²) vagy közvetlenül az ágyból is élvezheti. A szoba franciaággyal vagy két egyszemélyes ággyal is berendezhető. Ezen kívül zuhanyzóval és káddal felszerelt privát fürdőszobával, légkondicionálóval, síkképernyős TV-vel, WiFi csatlakozással, minibárral, valamint tea- és kávéfőzővel is rendelkezik.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálláshelyen egy csodálatos gasztronómiai élményre is számíthat. Kóstolja meg a horvát konyha legjavát, amit a legfrissebb helyi alapanyagokból, és a hagyományos receptek alapján készítenek. Halak, tenger gyümölcsei, friss pékáruk és illatos kávé - ez mind Önre vár.

Hol kapcsolódhatok ki?

A modern wellnessrészlegben finn szaunában és hidromasszázs pezsgőfürdőben lazíthat. Emellett a pihentető masszázsok széles választéka is a rendelkezésére áll. És az sem mellékes, hogy nem csak a tengerben mártózhat meg, hanem a szálloda saját tetőtéri medencéjében is, ahol a pazar kilátásban is gyönyörködhet.

Hotel Split ****

Hotel Split ****

Strožanačka 20 , Podstrana
Horvátország

A szálláshely üzemeltetője:
Split 3 d.o.o Cégjegyzékszám: 010113575


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 19 €/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Extra szolgáltatások
Étterem
Konferencia terem
Hajszárító
Wellness
Kültéri medence

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
1,9 km
Távolság a tengertől
32 m
Busz megálló
0,3 km
Aquapark
1,9 km

Utazási tippek

Split

Split Utazási tipp

Split Horvátország második legnagyobb városa és Európa egyik legnaposabb helye. Az Adriai-tenger keleti partján fekszik, egy félszigeten, az ország déli részén, Dalmáciában. Ma ennek a fontos kikötővárosnak körülbelül 200 000 lakosa van, és népszerű turisztikai célpont. A város egyik legnagyobb látványossága a Diocletianus-palota, amely ma már szerepel az UNESCO listáján is. A palota a 3. század végén épült, és a város alapítójáról, Diocletianus római császárról kapta a nevét. A császár mauzóleuma helyén ma a Szent székesegyház áll. A székesegyház harangtornya kilátóként is szolgál. Még jobb kilátás nyílik a városra a város fölé magasodó erdős Marjan-dombról.

További információ
Omiš
Omiš
Trogir
Trogir
Brač-sziget
Brač-sziget