Tenger, bor, látnivalók és a csodálatos horvát konyha - egyszóval a tökéletes nyaralás várja Önt a több mint 100 éves hagyományokkal rendelkező Hotel Piran ****-ban. Élvezze a kényelmes szállást, az ízletes reggelit vagy félpanziós ellátást és a szálloda tökéletes elhelyezkedését. Szó szerint csak néhány lépést kell megtennie és máris a tengerparton és a nagyszerű látnivalóknál találja magát.

A szálláshelyről

A több mint 100 éves hagyományokkal rendelkező Hotel Piran **** Szlovénia egyik legszebb helyén, a festői Piran városában található. Az egyedi építészet és az évi több mint 2600 napsütéses óra olaszos jelleget kölcsönöz a városnak, ami miatt a "Szlovénia Velencéje" becenevet kapta. A szállodában, amely szó szerint pár lépésre fekszik a tengerparttól, olyan nyaralásban lehet része, amit eddig csak a filmekben látott.

Tartózkodása alatt felfedezheti a város minden szépségét. Amikből van bőven! Irány a Tartini tér (230 m), ahol névadó híres hegedűművész emlékművét csodálhatja meg. Ezután tekintse meg a 15. századi, romantikus történetekkel átszőtt Velencei-házat (300 m), majd látogasson el a Minorita kolostorba és Szent Ferenc templomba (350 m), amelynek hosszú története és gazdag művészeti gyűjteménye elvarázsol minden arra járót. A híres Városfal (600 m) meghódítása pedig mindenkinek kötelező program, gyönyörködjön Ön is a lenyűgöző kilátásban.

A Preseren rakparton, a szálloda mellett hangulatos kávézókban frissülhet fel a strandon való fürdőzés után. A kíváncsiak meglátogathatják a Sergej Mašera Tengerészeti Múzeumot (240 m), a Víz alatti tevékenységek múzeumát (450 m) vagy a Piran Akváriumot (93 m). Szuvenírként vigyen haza a Piranske soline sós termékeiből. A tengeri só bányászata nagyban meghatározza a város életét.

De nem csak Piranban, hanem a közelében is számos látványosság várja. Egyedülálló élményt nyújt a Sečoveljske soline (7,6 km), Szlovénia legnagyobb sómezőinek látványa. A Piran városára is jellemző sóbányászat történetével a helyi múzeumban ismerkedhet meg. Szintén érdemes megnézni Szlovénia egyik legszebb strandját - a Moon Bay (6 km), a bájos Izola kisvárosát (9,3 km) vagy a Škocjanski zatok természetvédelmi területet (20,3 km).

Strandok és tengerpart

Közvetlenül a szálloda előtt található egy betonozott sétány és strand mólókkal, ahol lépcsőkön keresztül érheti el a tengert. A türkizkék vízzel rendelkező part sekély, és sziklás fenékkel rendelkezik ezért ideális, ha vízicipőt is csomagol. Közvetlenül a vízparton, vagy esetleg a sétányon található kávézók egyikének kertjében élvezheti a napsütést.

Látogassa meg a Prešnerovo nábřeží (300 m) betonozott strandját, a Fornače strandot (1 km) napernyőkkel és a mediterrán fák árnyékával, vagy a Fiesa kavicsos strandját (1,4 km) a Fiesa tó mellett is felkeresheti. Ha a homokos strandokat kedveli inkább, kiránduljon el a közeli Portoroža (3,3 km) strandjára, amelynek városi strandja a környezet tisztaságáért kék zászlóval büszkélkedhet.

Hol fogok aludni?

Bár a szálloda szobái jellegzetes korhű hangulatot árasztanak, a modern hotelekben megszokott kényelemből egy picit sem kell majd engednie. Élvezze a 22 m²-es, kétágyas Comfort szoba városra néző kilátását és a franciaágy kényelmét. Ezen kívül rendelkezésére áll majd egy székekkel ellátott íróasztal, klímaberendezés, minibár, széf, TV, WiFi csatlakozás valamint egy zuhanyzóval, hajszárítóval és piperecikkekkel felszerelt privát fürdőszoba is.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A kiváló konyha egyértelműen a szálloda erőssége. A hangulatos étteremben megkóstolhatja a szlovén és a regionális konyha legkiválóbb fogásait, valamint a finom helyi borokat. Este pedig szürcsölje el kedvenc italát a Nebeska Terrace 99 teraszon, ahonnan kilátás nyílik Szlovéniára, Olaszországra és Horvátországra. Itt tényleg úgy érezheti magát, mintha a világ tetején lenne.

A helyi gasztronómiából is hazavihet magával egy keveset - a szálloda ajándékboltjában borok, olívaolajok, fűszersók, pralinék, csokoládék és egyéb finomságok közül válogathat.

Hol kapcsolódhatok ki?

Mi teheti fel a koronát a tökéletes vakációra? Kényeztesse magát egy csodálatos masszázzsal vagy más pihentető kezeléssel a szálloda SPA-jában.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A szállodában biciklit vagy robogót is bérelhet, amely a történelmi város szűk utcáinak labirintusában kifejezetten jól jön majd.

Hotel Piran ****

Hotel Piran ****

Stjenkova 1 , Piran
Szlovénia

A szálláshely üzemeltetője:
EUROTAS HOTELI d.o.o. Cégjegyzékszám: 6618952000


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
24 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 19 €/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Extra szolgáltatások
Étterem
Kerékpárkölcsönző
Minibár
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,2 km
Távolság a tengertől
50 m
Busz megálló
0,6 km
Aquapark
4,2 km

Utazási tippek

Piran városa

Piran városa Utazási tipp

Piran a szlovén tengerpart legszebb városa, több mint 500 évig a Velencei Köztársasághoz tartozott, majd az Osztrák-Magyar Monarchia része is volt, így az óváros legtöbb épülete barokk vagy a szecessziós stílusban épült. Az olaszos mediterrán hangulatú tengerparti városka zegzugos macskaköves utcácskái romantikus és történelmi hangulatot árasztanak. A város kagyló alakú főtere felé magasodó Szent-György templom tornyából csodálatos kilátás nyílik erre a kis ékszerdobozra, valamint az Adriai-tengerre. A Pirani várfal maradványairól csodálatos kilátásban lehet része az óvárosra és a Trieszti-öbölre is.

Piran strandjai
Piran strandjai
 Sečovlje sómező
Sečovlje sómező
Portorož városa
Portorož városa