Utazzon el Mariborba, a nap, a bor és a történelmi látnivalók festői városába. Ha a Hotel Piramida **** szállodában száll meg, minden híres látnivalót könnyen elér majd, mivel a szálloda közvetlenül a város központjában található. A vár, a főtér és a híres Régi Szőlőház mind a közvetlen közelében lesz majd. Mielőtt felfedezné a város utcáit, a hotel bőséges büféreggelijével töltődhet fel energiával.

A szálláshelyről

A Hotel Piramida **** a szlovéniai Maribor, a napsütötte borváros központjában található, mindössze néhány lépésre a Dráva folyótól, és a történelmi látnivalóktól.

A város büszkesége a világ legrégebbi szőlője, amely a Régi Szőlőház (1 km) körül nő. Az épületen belül egy, a borászatnak és más szlovén hagyományoknak szentelt múzeum található. A borok szerelmeseinek érdemes meglátogatniuk a Vinagai pincéket (600 m) is. Ez Szlovénia legnagyobb és legrégebbi borospincéje. Ne hagyja ki a Piramidát (1,9 km) sem, ami egy kilátópont a szőlőskertek közepén. Ha a történelmi hangulatot keresi, látogasson el a város Fő terére (6,4 km) ahol a reneszánsz városházát is megcsodálhatja. És Maribor vára (600 m) valamint a történelmi Lent negyed (7,8 km) is szívesen fogad mindenkit aki a régi korok iránt érdeklődik. Ha pedig egy egyedülálló helyen szeretne pihenni, akkor fogyasszon el egy finom italt a Luft 360° kávézó és bárban (550 m), amely egy felhőkarcoló tetején található, és a frissítők mellett a városra nyíló csodálatos panoráma várja a látogatókat.

A téli sportok szerelmesei a Mariborsko Pohorje síterep (7,2 km), Szlovénia legnagyobb síközpontja felé vehetik az irányt. Összesen 42 kilométernyi, minden nehézségi fokozatú lejtőn csúszhatnak le itt a kezdők és a tapasztalt sízők egyaránt. Ha Pohorje lejtői éppen nem fehérben tündökölnek, akkor a túrázók veszik birtokba őket, akik számos túra- és kerékpárút végigjárásával hódolhatnak hobbijuknak. Ezek olyan látványosságokhoz is elvezetnek, mint a Maribori kilátótorony (24,1 km), a Framski-vízesés (20,9 km) és a Framski-vár (15,3 km) vagy a Gromberg-vár romjai (21,9 km).

Hol fogok aludni?

Szállását egy kényelmes, elegánsan berendezett Standard szobában foglalhatja el, amiben egy franciaágy vagy két egyszemélyes ágy található. A szobához zuhanyzóval vagy káddal, WC-vel, hajszárítóval és piperecikkekkel felszerelt fürdőszoba is tartozik. Ezen felül síkképernyős TV, széf, minibár, légkondicionáló berendezés, telefon és WiFi kapcsolat is rendelkezésre áll.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Bár a szálloda nem rendelkezik hagyományos étteremmel, gazdag büféreggelivel kedveskedik vendégeinek. Napközben pedig felfedezheti a városközpont híres éttermeit és kávézóit .

Hotel Piramida ****

Hotel Piramida ****

Ulica heroja Šlandra 10 , Maribor
Szlovénia

A szálláshely üzemeltetője:
EUROTAS HOTELI d.o.o. Cégjegyzékszám: 6618952000


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
24 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Szauna
Extra szolgáltatások
Étterem
Konferencia terem
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,9 km
Busz megálló
0,1 km
Aquapark
10,7 km
Sípálya
7,2 km

Utazási tippek

Maribor

Maribor Utazási tipp

Maribor Szlovénia második legnagyobb városa, amely a legtöbb napsütéses órával, a világ legrégebbi szőlőjével és számos szabadidős tevékenységgel büszkélkedhet. Maribor az ország északkeleti részén található és számos történelmi, kulturális és természeti gyöngyszemet rejt a környéke. Felfedezheti Maribor várát, a Öreg Szőlőházat, amely egy bormúzeumnak ad otthont, és a régi reneszánsz városházát a Fő téren.

De Maribor nemcsak a sok látnivalójáról híres, hanem a boráról is, amely a várost körülvevő napfényes szőlőültetvényeken érlelődik. Ha Ön a finom borok szerelmese, biztosan élvezni fogja az itt töltött nyaralást. A Pohorje-hegység lábánál fekvő Maribor festői környezete is biztosan elvarázsolja majd. Miután felfedezte a történelmi városközpontot, sétáljon egyet a vidéken, vagy ha a téli sport szerelmese, akkor látogasson el Szlovénia egyik legnagyobb síközpontjába.

Mit érdemes megnézni Mariborban

  • Az Öregszőlő Háza - a világ legrégebbi szőlője, múzeum és borkóstoló.
  • Maribori vár - egykori nemesi székhely.
  • A főtér a régi reneszánsz városházával .
  • Vinag Pincészet - Szlovénia legnagyobb pincészete.
  • Piramis a szőlőültetvények között.
  • Keresztelő Szent János székesegyház.
További információ
Maribori vár
Maribori vár
Régi Szőlőház- Maribor
Régi Szőlőház- Maribor
Erdei faház
Erdei faház