Egy igazi fényűző kikapcsolódásra vágyik? Irány a Ventana Hotel Prága ***** szálloda, amely Prága központjában, az Óváros tér közelében található. Ideális elhelyezkedésének köszönhetően könnyen felfedezheti Prága összes híres látnivalóját. A szálloda dizájnbárjában bőséges reggelivel indíthatja napját, szobájában pedig Prosecco várja.

A szálláshelyről

A Ventana Hotel Prága ***** szálloda Prágában, az Óváros tér közvetlen közelében található. Ideális helyen a cseh főváros ékességeinek felfedezéséhez. A közelben éttermek, kávézók, prémium kategóriás üzletek és érdekes turisztikai látványosságok sokasága várja az idelátogatókat.

A Celetná utcában található Ventana Prága szálloda, amely a Óváros téren található (240 m), kiváló választás azok számára, akik szeretnék felfedezni Prága száz tornyának szépségét. A Tyn templomot (190 m) például a szállás ablakából csodálhatja meg.

Tegyen egy kellemes sétát az Óváros térről a romantikus utcákon keresztül a Károly híd (800 m) felé. Prága legrégebbi hídjáról mesés kilátás nyílik a Kisoldalra (Mala Strana), amely az Óvárosra nyíló panorámát kínáló, domboldalba épült városrész, valamint a város fölé magasodó Prágai várra. A Moldva folyó túloldalán hangulatos utcácskákba tévedhet, megnézheti a Vojanovy Sady park (1,2 km) színes páváit, vagy egyenesen a Szent Miklós-székesegyház (1,6 km) mellett haladva a Prágai várat a Szent Vitus-székesegyházat (1,7 km) is megcsodálhatja. A világ legnagyobb várkomplexumának területén számos érdekes látnivalót talál, mint például a Szent György-templom vagy az Arany utcát.

Ha a vásárlás szerelmese, akkor irány a Vencel tér (1 km), amelyet a csodálatos Nemzeti Múzeum (1,3 km) ural. Üzletek, bárok és éttermek tucatjai sorakoznak a híres téren. Végében, a Nemzeti Múzeummal számos érdekes kiállítást tekinthet meg. Prágában kulturális tevékenységekben sincs hiány. Színházak, múzeumok és galériák bőségesen elszórtan találhatók a szálláshelye közelében.

Ha szeretne egy kis szünetet tartani a város nyüzsgéséből, tegyen egy kényelmes sétát a királyi Stromovka (2,3 km) park tavai mentén. Elmehet a Letná hegyen található (1,8 km) kilátóhoz is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az ezertornyú városra. Egy másik népszerű park a Riegrovy sady (2,2 km), ahol a város fölött lenyugodó nap látványát egyszerűen nem szabad kihagyni.

Hol fogok aludni?

Szállása egy mesés ötcsillagos luxusszállodában lesz, amely egy történelmi neoreneszánsz palotában található Prága központjában. Az elegáns, kényelmesen berendezett Superior szobákhoz privát káddal felszerelt márvány fürdőszoba tartozik, amelyet a világhírű dizájner, Phillip Starck tervezett. A szobákban íróasztal, szekrény, kávéfőző és síkképernyős TV is található. A szobákból mesés kilátás nyílik a Týn templomra. A szálloda minden területén ingyenes internet-hozzáférés áll rendelkezésre.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A bőséges svédasztalos reggelit a szálloda bárjában szolgálják fel, amely luxus berendezésével teljesen leveszi majd a lábáról a vendégeket. A kiváló minőségű kávét és a friss süteményeket pedig egy gyönyörű Swarovski kristálycsillár alatt élvezheti.

Ventana Hotel Prague *****

Ventana Hotel Prague *****

Celetná 7 , Praha - Staré Město
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
ANONA a.s Cégjegyzékszám: 27206238


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
12:00-ig
Háziállat
135 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
A szálloda körüli őrzött parkolóban 650 - 800 CZK/nap áron.

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Konferencia terem
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,2 km
Busz megálló
0,2 km
Aquapark
23 km

Utazási tippek

Prága

Prága Utazási tipp

A gazdag történelmű cseh főváros a Moldva partján terül el és számtalan kulturális emlékkel büszkélkedhet. Ennek köszönhetően Európa egyik legkáprázatosabb városa 1992-ben fel is került az UNESCO világörökség listájára. Nem is csoda, hiszen évente több millió turista is megfordul itt a világ minden tájáról.

Mely látnivalókat kell mindenképp meglátogatnia:

  • Prágai vár
  • Károly híd
  • Óváros tér az orlojjal (csillagászati óra)

További híres látnivalóként tartják számon még Josefov zsidó negyedet, Petřín hegyet kilátójával, vagy Vyšehrad városrészt. Kultúrálódását a Nemzeti színház biztosítja, gyermekei biztosan élvezni fogják a prágai állatkertet és a Troja nevezetű kerület botanikus kertjét, illetve az Aquapalace Praha élményfürdő vízi attrakcióit. Télen pedig javasoljuk, hogy látogassa meg a híres prágai karácsonyi vásárt, amelynek egyedülálló hangulata biztosan elbűvöli majd.

És egy tipp a végére: a száztornyú Prága felfedezésére legalább egy hétvége szükséges, hiszen annyi csodás látnivalót rejteget.

További információ
Károly híd
Károly híd
Prágai állatkert és botanikus kert
Prágai állatkert és botanikus kert
Aquapalace Praha
Aquapalace Praha