Látogasson el a csehországi Samsara Farmházba, ami szó szerint a nyugalom oázisa lesz. Utalványunknak köszönhetően hangulatos szobák, modern spa, kiváló félpanzió és egy állatsimogató várja. A Morva-karszt vidék varázslatos barlangjai, a Punkva folyó, a lélegzetelállító Macocha szakadék, valamint a morva főváros, Brno, a nagyvárosok történelmi nevezetességeivel mindössze egy karnyújtásnyira lesz Öntől.

A szálláshelyről

A Samsara Farmház a csehországi Klepačov településen, Blansko (3,4 km) közelében található, amely remek kiindulópont lesz Dél-Morvaország szépségeinek felfedezéséhez, akár gyalog, akár kerékpárral tenné ezt meg. A Morva karszt vidéken tekintse meg a 138,5 m mély Macocha szakadékot (12,4 km), amely Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű szakadéka, fedezze fel a Punkva barlangokat (8,5 km), amelynek gyönyörű cseppkődíszítéseitől az ember szava is elakad, vagy tegyen egy felejthetetlen csónakázást a föld alatti Punkva folyón.

Fedezze fel Rudice (8,1 km) települését, vagy a Szecsi egykori kaolinbányát (6,9 km) és látogasson el a helyiMúzeumba a régi szélmalomban (7,5 km), ahol többet megtudhat a falu történetéről, a korabeli lakóépületekről, a bányászatról, valamint a kohászatról. Ezután vegye az irányt Jedovnice (9 km) felé, ahol érdemes ellátogatni például az Olsovec tó (9,6 km) felé, ahol a melegebb hónapokban a kellemes strandot is élvezheti. Az aktívabbak is élvezni fogják a Jedovnice-i kirándulást, mivel több hegyi kerékpár útvonal is várja őket. Az adrenalin szerelmeseinek érdemes a Nagy Megállapodás természeti területe (13,6 km) felé venniük az irányt, ahol ferrata park, mászófal és barlangok, valamint drótkötélpálya és egy játszótér is várja őket.

Érdeklik a látnivalók, a kultúra és a város egyéb látnivalói? A farm mindössze kb. 30 km-re található a morva fővárostól, Brnó-tól. Vegyen részt egy előadáson a híres színházak egyikében, fedezze fel Brnó földalatti rejtett zugait, és lépjen a leghíresebb mesék és legendák nyomába. Gyerekek és felnőttek számára egyaránt szórakoztató lesz a Brnói Állatkert (28,8 km) vagy a Kohoutovice-i Aquapark (31,6 km), ahol vad folyó és 90 méteres vízicsúszda várja a látogatókat. A felnőttek pedig a brnói i gátnál található luxus wellness központok egyikében pihenhetnek.

Hol fogok aludni?

Szállása egy hangulatos szobában vagy apartmanban lesz, amely természetes színű belső térrel, fából készült bútorokkal és dekorációval rendelkezik. A szobák meghatározó jellemzője a nagyméretű faablakok, amelyek így szellős hangulatot kölcsönöznek a szobáknak. Minden szobához privát zuhanyzós fürdőszoba tartozik, és természetesen mindenhol könnyen csatlakozhat WiFi-kapcsolathoz is.

A kétágyas szoba 22 m²-es, amely egy kényelmes franciaággyal vagy 2 egyszemélyes ággyal van felszerelve, igény esetén pedig pótágy elhelyezésére is van lehetőség. Van továbbá TV, íróasztal székkel és egy kis hűtőszekrény is.

A Családi szoba (52 m²) 2 szobából áll, amely így több személy számára is elegendő helyet kínál, a szoba összesen 5 fő befogadására alkalmas. A szobában 3 egyszemélyes ágy és 1 franciaágy található, de ez 2 egyszemélyes ágyra is külön választható. Van egy TV, egy asztal és egy kis hűtőszekrény.

Az Erkélyes apatman 40 m²-es, 4 fő részére alkalmas. Ez 2 különálló hálószobából áll. Az egyik szobában 2 egyszemélyes ágy, a másikban egy franciaágy található, amely szintén 2 egyszemélyes ágyra választható. Felszereltsége klasszikus televízióval, kis hűtőszekrénnyel és asztallal rendelkezik, az apartman előnye továbbá a tágas erkély és hajszárító a fürdőszobában.

A Kényelmes stúdió terasszal (56 m²) akár 4 fő elhelyezésére is alkalmas, amelyben egy franciaágy és 2 egyszemélyes ágy található. A stúdió meghatározó jellemzője a hatalmas terasz, ahonnan mesés kilátás nyílik a környékre. A stúdió kifinomult belső térrel, felszerelt konyhával, étkezőasztallal és nappali résszel, nagy kanapéval, projektorral és vetítővászonnal rendelkezik. A fürdőszobában hajszárító is található.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A farmház részét képező étteremben egy igazán küllönleges gasztronómiai élményben lesz része. Kényeztesse magát az ínycsiklandozó fogásokkal, amelyek a helyi alapanyagokból készülnek, amelyek a környező gazdaságokból származnak. Indítsa napját a bőséges svédasztalos reggelivel. A nap végén pedig háromfogásos vacsorával kényeztetik majd. Nem kell aggódnia, hogy nem lesz elég választék, az étlapon mindig 3-5 főétel közül választhat.

Hol kapcsolódhatok ki?

A kiváló gasztronómia mellett a modern wellness-részleg is luxusélményt nyújt majd. Kényeztesse magát a forró pezsgőfürdőben, miközben megcsodálahtaj a morva karsztra néző kilátást, majd feltöltődhet a finn vagy bio szaunában.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A legkisebbeket egy homokozóval, fából készült mászókákkal, csúszdával és egy kis mászófallal felszerelt szabadtéri játszótér várja.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

Természetesen az állatok nem hiányozhatnak egy igazi farmról. A farm karámjában birkák, kecskék, lámák és egy Rosie nevű malac várja a látogatókat.

Statek Samsara

Statek Samsara

Klepačov 236 , Blansko
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
STATEK SAMSARA s.r.o. Cégjegyzékszám: 28301994


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
500 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Étterem
Játszótér
Előadóterem
Minibár
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
3 km
Busz megálló
0,4 km
Aquapark
28,5 km
Sípálya
28,6 km

Utazási tippek

Morva-karszt

Morva-karszt Utazási tipp

Ha szereti a gyönyörű természetet, a barlangokat és a festői panorámát, akkor a Morva Karsztvidéki Tájvédelmi Körzet a tökéletes hely egy kirándulásra az Ön számára is. Mindenképpen látogasson el a Macocha-szakadékhoz amely a legnagyobb karsztszakadék Csehországban és Közép-Európában. EA szakadék közelében egy másik egyedülálló helyszín is található, a Punkva barlang, amely a Cseh Köztársaság leghosszabb barlangrendszerének része. A barlangok felfedezése közben csónakázhat a Punkva folyón, és megtekintheti a szakadék alját.

Hová érdemes még elkirándulni a Morva-karszt régióban?

  • Kateřina barlang
  • Balcarka barlang
  • Sloupsko-šošůvské barlangok
  • Ne hagyja ki a Býčí skála-barlangot, a Výpustek-barlangot, a Josefov - Františcina kunyhót vagy a Mária-templomot Křtinyben sem.

A régió környezete is csodálatos - a Býčí skála-barlang, a Babílom kilátótorony a Lizicei kastély és gyönyörű kertjei vagy a Letovicei kastély mind-mind megérnek egy látogatást. A sör szerelmeseinek szinte kötelező ellátogatnia a Montenegrói Sörfőző Múzeumba is. A Blansko vagy Kuřim Aquaparkok pedig a család fiatalabb tagjai számára tartogatnak felejthetetlen élményeket.

További információ
Blansko
Blansko
Brnó
Brnó
Vyškov Dinópark
Vyškov Dinópark