A Magdalena Apartments a népszerű horvát tengerparti üdülőhelyen, Karlobagban található. A modern, 4 vagy 6 fős apartmanok tökéletes választások egy család vagy egy baráti társaság számára. A teljesen felszerelt konyhában bármilyen ételt könnyedén elkészíthet, de a közeli városközpontba is tehet egy sétát, és a számos étterem egyikében is megkóstolhatja a mediterrán konyhaművészet ízeit. A legközelebbi strand pedig csak 400 méterre várja a csobbanni vágyókat.

A szálláshelyről

A Magdalena Apartments a népszerű horvát üdülőváros, Karlobag központjának közelében találhatók, a tengerparttól mindössze 400 m-re. Az apartmanok közelében több gyönyörű strand is található, mint például a Tatinja strand (1,4 km), amely zuhanyzókkal, toalettel és strandbárral várja a látogatókat, vagy a kicsit eldugottabb Trodražica strand (6,6 km).

A partvonal túrázásra is kiválóan alkalmas, melynek során megismerkedhet a mediterrán növényzettel, vagy ha egy nagyobb túrára vágyik, akár el is látogathat a Paklenica Nemzeti Parkba (38 km), melynek hatalmas kanyonjai és karsztbarlangjai lélegzetelállítóak. Sétáljon a Paklenica folyó csodás zuhatagokkal és kis vízesésekkel tarkított partjain.

Felfedezheti Karlobag történelmi örökségeit is, például a Borromeo Szent Károly-templom és kolostor vagy a várromok meglátogatásával. Egy Zadarba (47 km) tett kirándulás során, egy több ezer éves múltra visszatekintő városba látogathat el, ahol a történelmi műemlékek mellett egyedülálló kortárs építészeti alkotásokkal is találkozhat. Ilyen különösen népszerű modern alkotás a tengerparti sétány mentén található tengeri orgona, mely a tengervíz hullámzásával zenél, vagy a Nap köszöntése installáció, amelynek napelemei este fényjátékot adnak.

Ha az éjszakai életbe szeretne elmerülni, látogasson el a híres Zrće strandra (13 km), amelyet a "horvát Ibiza" becenévvel illetnek. A kristálytiszta víz és a véget nem érő tánczene garantálja a fergeteges hangulatot.

Strandok és tengerpart

Az apartmanhoz legközelebb egy betonozott nyilvános strand (400 m) található, ami mólóval is rendelkezik. A tenger itt sekély, és napozásra alkalmas helyből is bőven akad. Kicsit távolabb, 750 m-re fekszik a városi strand ahol minden adott egy kényelmes pihenéshez. A strand felületét beton és kavics borítja. Ideális a családok számára is, a sekély, kifejezetten gyermekek számára kialakított területnek hála, de a fiatal párok és baráti társaságok is jól érzik majd magukat a strandbárnak köszönhetően. Természetesen napozóágyak és öltözőkabinok is a strandolók rendelkezésére állnak.

Karlobag leghíresebb strandja azonban a Tatinja. Egy csendes öbölben lelhető fel, körülbelül 1,3 km-re az apartmantól. A kavicsos strand vize fokozatosan mélyül, így gyermekes családok számára is tökéletes. Itt sem hiányzik a strandbár és a WC sem, ráadásul a strand mellett található egy parkoló is, így autóval is felkereshető.

Hol fogok aludni?

A 4 fős apartmanok 43 m²-esek, és egy franciaágya külön hálószobával, valamint egy kanepéágyas egy nappalival rendelkeznek. Emellett az apartmanban egy zuhanyzós fürdőszoba és egy teljesen felszerelt konyha is helyet kapott. Emellett van egy tágas erkély (13 m²) is, ahonnan élvezheti a tengerre néző kilátást, valamint egy másik terasz is (25 m²), amelyet 2 szomszédos apartman osztozik. Az apartmanban ingyenes WiFi kapcsolat is elérhető.

A 6 fős apartmanok valamivel nagyobbak (45 m²) és 2 külön hálószobával rendelkeznek melyből az egyikben franciaágy, a másikban pedig két különálló ágy található. A nappaliban van egy kanapéágy, amelyen további két vendég elhelyezésére alkalmas. A 4 fős apartmanhoz képest valamivel kisebb erkéllyel rendelkezik (9 m²), de a többi felszereltség ugyanaz, így például található benne egy privát fürdőszoba illetve egy konyha is.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Minden apartman teljesen felszerelt konyhával rendelkezik, amelyben tűzhely, sütő, mikrohullámú sütő illetve mosogatógép is található. Az apartmanház kertjében egy kültéri grill is található. Emellett az apartmanhoz közel számos étterem található, ahol megkóstolhatja a mediterrán konyha fogásait.

Magdalena Apartments

Magdalena Apartments

Bana Ivana Karlovića 41 , Karlobag
Horvátország

A szálláshely üzemeltetője:
Svjetlan Vrban Cégjegyzékszám: 33159528024


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 4 €/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Ingyenes WiFi

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,4 km
Távolság a tengertől
0,4 km
Busz megálló
0,7 km

Utazási tippek

Karlobag

Karlobag Utazási tipp

Karlobag egy festői üdülőhely az Adriai-tenger partján. Közvetlenül Pag-szigettel szemben fekszik, amelytől az 1,8 km széles Velebit-csatorna választja el. Nem messze a város mögött emelkedik a Velebit-hegység, amely Horvátország az egyetlen olyan területe, amelyet az UNESCO bioszféra-rezervátummá nyilvánított. Karlobag így ideális hely a tengerparti nyaralás és a túrázás összekapcsolására.

Az üdülőhely nem túl nagy és nagyon csendes, a turizmus csak az utóbbi években kezdett virágzásnak indulni a kompkikötő bezárása után. A tenger tiszta és a part menti strandokat nemrég parkosították. A parton többnyire beton mólók találhatók parkosítottlejárókkal a vízhez. Természetesen a vízi sportok kipróbálásához, mint például a vitorlázás, a szörfözés, a búvárkodáshoz is nagyszerű lehetőségek állnak rendelkezésre.

A háborús múlt miatt Karlobagban nem sok történelmi látnivaló található. Itt található például a Kapucinus kolostor a Szent József templommal a 18. század elejéről, amely a kegytárgyak kis gyűjteményének és egy könyvtárnak ad otthont. A város fölött egy középkori vár maradványai is láthatóak, valamint Karlobagtól délre a Vidovi vár és a Szent Vitus-templom romjai találhatók.

További információ
Zrće Strand
Zrće Strand
Zára
Zára
Paklenica Nemzeti Park
Paklenica Nemzeti Park