Egy igazi tengerparti nyaraláson a hullámok zajának hallhatónak kell lennie a szálláshelyről, és a tengerpartnak látótávolságban kell lennie. A horvát Hotel Bonaca *** pontosan ilyen hely. Utalványunknak köszönhetően gazdag félpanziós ellátásban lesz része ízletes italokkal. A változatos látványosságok, rendezvények, turisztikai szolgáltatások és a kiváló éttermek miatt haza sem akar majd térni Makarskából.

A szálláshelyről

A Hotel Bonaca *** szálloda Makarska csendes részén épült a fenyőfák árnyékában, mindössze 200 m-re a tengerparttól. A szálloda ideális hely a sportolni és kikapcsolódni vágyóknak egyaránt.

A város központjába a tengerpart mentén húzódó sétányon 15 perc alatt eljuthat. A híres dalmát üdülőhely a főszezonban élettel telik meg. Számtalan kávézó, szuvenír- és kézművesbolt, tengerparti specialitásokat kínáló étterem és élénk éjszakai élet várja a vendégeket. Tegyen egy kellemes sétát a jellegzetes romantikus utcákon, és fedezze fel a helyi látnivalókat. A város központjában a főtéren, közel a kikötőhöz található a Szent Márk székesegyház (1,8 km), nagyon szép kis térrel, óvárosi hangulattal. A templom mellett egy 1755-ben épült velencei ivókút is található. Szintén Makarska főterén találjuk az Andrija Kačić Miošić ferences szerzetes és költő tiszteletére állított bronzszobrot.

A legtöbb turista a tenger miatt érkezik Horvátországba, de az ország számos más természeti szépséget és turisztikai lehetőséget is kínál. Makarska egyik legszebb természeti kincse a Biokovo hegység és az itt található Biokovo Nemzeti Park, amely számos túraútvonalat és kalandot kínál. A hegység rendkívül népszerű kirándulóhely, a különleges növényvilág, a friss levegő és a csodálatos panoráma vonzza a túrázókat. A legmagasabb csúcsra, a Sveti Jure (13,2 km), amely a második legmagasabb pont Horvátországban és ahonnan tiszta időben egészen az olasz partokig ellátni. Aki nem tériszonyos, akár egy másik pontról is megcsodálhatja a kilátást. A Biokovo kilátóterasz a nemzeti parkban várja azokat, akik nem félnek a szakadék fölé kinyúló, üvegpadlós kilátóból gyönyörködni a panorámában. A kalandvágyók a hegységben kipróbálhatják a sziklamászást és a siklóernyőzést is.

A környék tele van vonzó turisztikai célpontokkal, ahová érdemes kirándulást tervezni. Makarskából egy kellemes autózással végig a tengerpart mentén eljuthat a festői Baska Voda (8,4 km) vagy Brela (10,4 km) horvát üdülőhelyekre. Fedezze fel a hegy lábánál fekvő Kotišina-t (4,2 km) is, ahol házi készítésű prosciuttót kóstolhat, vagy megcsodálhatja a botanikus kertet is. A Vepric zarándokhely (1,4 km) szintén népszerű célpont.

Strandok és tengerpart

Az öböl mentén húzódó, hatalmas pálmafákkal szegélyezett sétányon mindenképpen érdemes egy hosszú sétát tenni. Az egyik oldalról a mediterrán kőépületek, éttermek és pálmafák, a másik oldalról pedig a kristálytiszta tenger, yachtok, és a környező szigetek látványa teszi felejthetetlenné a sétát. Felfedezheti a környező népszerű strandokat is, mint például a Gradska strand (1,3 km), a Plisivac strand (9,4 km) vagy Slačeva (7,1 km).

Hol fogok aludni?

Szállása egy kényelmesen berendezett szobában lesz, amelyhez privát fürdőszoba és erkély/francia erkély tartozik, tengerre vagy kertre néző kilátással. A szoba légkondicionálóval, TV-vel, WiFi kapcsolattal, íróasztallal és hűtőszekrénnyel várja a vendégeket. A recepción pedig lehetőség van hajszárító kölcsönzésére is.

  • A Kétágyas szoba franciaággyal vagy két egyszemélyes ággyal modern bútorokkal van felszerelve.

  • A Háromágyas szoba egy franciaággyal és egy egyszemélyes ággyal kínál kellemes szállást vendégeinek.

  • A Családi szoba akár öt fő befogadására is alkalmas lehet, ahol egy franciaágy és három egyszemélyes ágy áll a vendégek rendelkezésére.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda terasszal rendelkező étterme a földszinten található, itt a horvát és a nemzetközi konyha ízvilágát ismerheti meg, de természetesen gondoltak a vegetáriánus és a diétázó vendégekre is. A nyári időszakban a kellemes vacsorához élőzene is társul.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A szálloda recepcióján örömmel segítenek hajókirándulás foglalásában és további kirándulási tippekkel is ellátják. Ne felejtsen el rákérdezni az aktuális kulturális programokra a környéken.

Hotel Bonaca ***

Hotel Bonaca ***

K.P.Krešimira IV 124 , Makarska
Horvátország

A szálláshely üzemeltetője:
Blanka d.o.o. Cégjegyzékszám: 56763667792


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Kisállat ingyenesen bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 10 €/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Extra szolgáltatások
Étterem
Minibár

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
1,6 km
Távolság a tengertől
0,2 km
Busz megálló
1,2 km