Pihenje ki a mindennapok fáradalmait a Colentum Resort Murter ***-ben, ahol a vendégeket a nyugalom oázisa várja. Élvezze a modern, légkondicionált szoba kényelmét, a kiváló félpanziós ellátást és azt, hogy a sziget legszebb strandja csak néhány lépésre található a szálláshelytől. De ha úgy tartja kedve, még ezt a pár lépést sem kell megtennie, a szálloda sós vizű medencéjének köszönhetően, amit napernyők és napozóágyak vesznek körbe. Pancsolás közben pedig a Kornati Nemzeti Parkra nyíló kilátásban gyönyörködhet. Érdemes azonban ezt és a többi közeli nemzeti parkot közelebbről is felfedezni a kirándulás során.

A szálláshelyről

A Colentum Resort Murter *** egy nagy hagyományokkal rendelkező szálloda, ami a csendes Murter-szigeten, a Kornati Nemzeti Park közelében található. A szálloda épülete mindössze 190 m-re a tengerparttól és néhány perc sétára a városközponttól fekszik. A hotel vendégei idilli nyaralást élvezhetnek a gyönyörű természet közepén, ráadásul a sziget legszebb strandját is könnyen elérhetik, valamint minden kényelem a rendelkezésükre áll.

Murter utcái történelmi hangulatot árasztanak, ez nem véletlen, hiszen a város történelme egészen a 12. századig nyúlik vissza. A közelben több nemzeti parkot is felfedezhet, a legközelebbi a Kornati Park (16 km), amely mintegy 140 szigetet, szigetecskét és zátonyt foglal magában. Ezeket pedig egy másik horvát gyöngyszem, a Telaščica Natúrpark (40 km) határolja Dugi Otok szigetén.

De nem kell sokkal messzebbre utaznia, hogy megcsodálhassa a Krka Természeti Park (43,9 km) kincseit, amik az azonos nevű folyó mentén találhatóak. Ezek közül kiemelkednek az olyan varázslatos vízesések, mint a Skradinski Buk és a Roški Slap. Ezen kívül olyan lenyűgöző történelmi városokba is ellátogathat, mint Visovac, Skradin, Knin. De nem érdemes kihagyni a Vodicehez (22,9 km) hasonló üdülőhelyeket sem, amik a híres Vransko jezero (38,2 km) közelében találhatók.

Strandok és tengerpart

A Slanica-öböl és csodálatos strandja szó szerint csak egy karnyújtásnyira lesz . A fenyőfákkal szegélyezett homokos strandot a sziget legszebbjének tartják. A vízszint enyhe ereszkedésnek köszönhetően gyermekek számára is ideális, akik a vízi csúszdán és egyéb attrakciókkal is szórakozhatnak. A sportok szerelmesei pedig a játszóteret és a sporteszköz kölcsönzést üdvözlik majd. Az izgalmas tevékenységek után pedig a számos bár és étterem egyikében pihenhetnek meg.

Érdemes meglátogatni a csendesebb Podvrske strandot is, amely kb. 600 m-re található a szállodától. A strand homokos, kavicsos és sziklás felülettel is rendelkezik. A sziget déli részén a Cigrađa strand (1,5 km) várja a fürdőzőket, amely többnyire kavicsos és sziklás, a vízszint pedig enyhén mélyül. A strand melletti éttermekben pedig finom halételeket kóstolhat.

Hol fogok aludni?

Szállását egy szellős, modern, légkondicionált és kellemes belső térrel rendelkező szobában foglalhatja el. Minden szobához saját, ülősarokkal ellátott erkély tartozik, ahol élvezheti a természetre vagy a tengerre nyíló kilátást. Mindezt a kényelmes franciaágy vagy 2 egyszemélyes ágy, az íróasztal, a TV, a WiFi kapcsolat és zuhanyzós fürdőszoba egészíti ki.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A helyi étteremben a mediterrán és a horvát konyha specialitásait kóstolhatja meg, de vegetáriánus és egyéb diétás ételek is rendelkezésre állnak.

Hol kapcsolódhatok ki?

Csobbanjon egyet a kültéri sós vizű medencében, vagy csak pihenjen egyet a napernyők alatt, a napozóágyakon, miközben elmerül a Kornati-szigetvilágra nyíló gyönyörű kilátásban.

Colentum Resort Murter ***

Colentum Resort Murter ***

Put Slanice 24 , Murter
Horvátország

A szálláshely üzemeltetője:
Best solutions d.o.o. Cégjegyzékszám: 081025674


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
20 €/éj ellenében bevihető - csak teraszos szobában
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Kerékpárkölcsönző
Minibár
Hajszárító
Kültéri medence

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
1,1 km
Távolság a tengertől
0,2 km
Busz megálló
1,4 km
Aquapark
0,2 km

Utazási tippek

Kornati Nemzeti Park

Kornati Nemzeti Park Utazási tipp

A nemzeti park a Kornati-szigeteket foglalja magába, ahol úgy fogja magát érezni, mintha egy másik világba csöppent volna. A helyi lakosok bárányok tenyésztésével és oliva termesztéssel foglalkoznak, az áramot pedig aggregátorok biztosítják. A terület jachtokban és a búvárokban gazdag, illetve rengeteg kirándulóhajó is ellátogat ide. A szigetek között rengeteg öböllel talákozhat, amelyekben a régi időkben kalózok rejtőzködtek.

További információ
Vodice
Vodice
Krka Nemzeti Park
Krka Nemzeti Park
Vrana-tó Természetvédelmi Park
Vrana-tó Természetvédelmi Park