Szálljon meg a Rome Vatican Inn szállodában, ami Róma szívében, csupán pár lépésre az Angyalvártól és a Vatikán falaitól található! A város történelmi központjának egyedülálló atmoszférája körbeöleli és a legendás látnivalókat is könnyen elérheti majd. A szálláshely modern szobákkal és ízletes reggeli csomaggal várja.

A szálláshelyről

A Rome Vatican Inn modern szállást kínál közvetlenül Róma központjában, mindössze néhány perc sétára az Angyalvártól mellett (150 m) és a Vatikántól. De a többi világhírű látnivaló is könnyen elérhető tömegközlekedéssel vagy akár gyalogosan is.

A szállás közelében található a pezsgő Piazza del Risorgimento (600 m), az olasz carbonarók lovas szobrával, és csupán egy rövid séta után a Vatikán falai és a Vatikáni Múzeum (1 km) is megtekinthetőek. A világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteményével rendelkező hatalmas palotakomplexum nevezetességei közül is kiemelkedik Sixtus-kápolna, az Egyiptomi és az Etruszk Múzeum.

A római látogatás során nem szabad kihagyni az olyan jelentős műemlékeket sem, mint a Colosseum (3,2 km), a Trevi-kút (2,2 km), a Szt. Péter-bazilika (650 m), a Pantheon (1,7 km), a Forum Romanum (2,5 km), a Spanyol lépcső (1,8 km) vagy a barokk Piazza Navona (1,3 km).

Egy római vakáció során érdemes még ellátogatni a Campo de' Fiori (1,3 km) gyümölcs-, zöldség- és virágpiacra és a Gianicolo (1,6 km) tetejére is, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik a városra. És mivel Róma a divat egyik fővárosa is, ne hagyja ki a Via Cola Di Rienzo (600 m) bevásárló sugárutat sem.

Hol fogok aludni?

Szállását egy kényelmes, 14 m²-es, modern, elegánsan berendezett, kétágyas Classic szobában foglalhatja el. Minden szobához zuhanyzóval felszerelt privát fürdőszoba tartozik, és a légkondicionálás is rendelkezésre áll. A szobában ezenkívül franciaágy vagy két egyszemélyes ágy, fésülködőasztal, kávé- és teáskészlet és TV található. Természetesen a WiFi kapcsolatot sem kell majd hiányolnia.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Reggel a friss, illatos péksüteményeket tartalmazó reggeli csomagot közvetlenül a szobájába szállítják. Ráadásul a nagyszerű elhelyezkedésnek köszönhetően számos közeli kávézó és étterem közül válogathat.

Rome Vatican Inn **

Rome Vatican Inn **

Via delle Fosse di Castello 6 , Rome
Olaszország

A szálláshely üzemeltetője:
Better Bookings Ltd Cégjegyzékszám: 10720746


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
12:00 - 21:00
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
A parkolás a környék nyilvános és fizetős parkolóiban lehetséges.

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
1,9 km
Távolság a tengertől
34,4 km
Busz megálló
81 m
Aquapark
12 km

Utazási tippek

Szent Péter bazilika a Vatikánban

Szent Péter bazilika a Vatikánban Utazási tipp

A Szent Péter teret uraló Szent Péter-bazilika a Vatikán, a világ legkisebb államának legfontosabb műemléke. A hagyomány szerint a bazilika azon a helyen áll, ahol Péter apostolt mártírhalála után eltemették, sírja közvetlenül a főoltár alatt található. Az eredeti templom a 4. század óta áll a bazilika helyén, és a 15. századig több átalakításon ment keresztül. A bazilika építése a jelenlegi formájában 1505-ben kezdődött és 1629-ben fejeződött be. A monumentális templom építésében több világhírű építész és művészeti óriás is részt vett a reneszánsz és a barokk korszak jellemzőivel. A templom kupoláját maga Michelangelo tervezte, a bazilikát pedig Rafael Santi, Giacomo della Porta és Gian Lorenzo Bernini is tervezte. A bazilika 1629-től napjainkig csak részleges átalakításokon esett át, és összességében nem változott jelentősen**.

A bazilikába a belépés ingyenes. Azonban különösen a nyári szezonban a bejárat előtt hosszú sorok alakulnak ki a sugaras övellenőrzés miatt. Arra is figyelni kell, hogy a vállakat és a combokat be kell takarni. A helyszínen lehetőség van jegyek vásárlására a kupola nézőterére, ami mindenképpen megéri!

További információ
Trevi-kút
Trevi-kút
Forum Romanum
Forum Romanum
Római Colosseum
Római Colosseum