Történelmi emlékek, hegyek, természet és gyönyörű kirándulóhelyek - mindezt egy helyen élvezheti ha a Hotel Arena Superior ****-ban száll meg. A szálloda Szlovéniában, Maribor és Pohorje közelében található. Emellett a szálláshely remek büféreggelivel vagy félpanziós ellátással is kedveskedik vendégeinek, akik számára egy fitneszterem is rendelkezésére áll. Felár ellenében pedig a szálloda szaunákkal és pezsgőfürdővel felszerelt wellnessrészlegében is kényeztetheti magát.

A szálláshelyről

A Hotel Arena Superior **** a Maribor környéki gyönyörű vidéken található. A szálloda tökéletes szálláshely ha kirándulásokban valamint nyári és téli sportokban gazdag utazásra vágyik. A szálloda közelében egy remek síterep és különböző sportpályák üzemelnek. A történelmi hangulatú város közelségének köszönhetően a városnézés és az érdekes kulturális események is könnyen elérhetőek.

A város büszkesége a világ legrégebbi borfajtája, amely a Régi Szőlőházban (6,9 km) készül. Az épületben a borászatnak és más szlovén hagyományoknak szentelt múzeum kiállításai is megtekinthetőek. A bor szerelmeseinek továbbá érdemes meglátogatniuk a Vinagai pincéket (6,8 km) - Szlovénia legnagyobb és legrégebbi borospincéjét, valamint a Piramidát (7,9 km), ami egy kilátópontot a szőlőskertek közepén. Nagy népszerűségnek örvend Maribor Fő tere (6,4 km), ahol a reneszánsz városháza a legnagyobb látványosság. A turisták nem szokták kihagyni a Maribori várat (6,7 km) és a történelmi Lent negyedet (7,8 km) sem. Egy felhőkarcoló tetején található a Luft 360° ( kávézó és bár (7,2 km) ami tökéletes hely egy kis pihenésre az utazás alatt, ahol a frissítők mellett a városra nyíló csodás kilátásban is elmerülhetünk.

A téli sportok szerelmesei értékelni fogják, hogy a szállás szó szerint csak néhány lépésre fekszik Szlovénia legnagyobb síterepétől, Mariborsko Pohorje sítereptől (250 m), amely 42 kilométernyi, minden nehézségi fokozatú sípályával várja a látogatókat. Így a gyermekek, a kevésbé tapasztalt síelők, valamint a fekete pályák rajongói számára is ideális. Ha nincs hó Pohorje lejtőin, akkor a hegység a túrázók igazi paradicsomának számít, telis-tele túra- és kerékpárutakkal. Ezek mentén eljuthat például a Maribori kilátótoronyhoz (4,9 km), a Framski-vízeséshez (7,3 km), a Framski-vár romjaihoz (14,7 km) vagy a Gromberg-vár romjaihoz (18 km).

Hol fogok aludni?

Szállását egy kényelmes Comfort szobában foglalhatja el, amiben egy francia- vagy két különálló ágy található. A szoba fürdőszobája zuhanyzóval, WC-vel, hajszárítóval és piperecikkekkel felszerelt. A vendégek kényelméről továbbá íróasztal, TV, minibár, széf, telefon, papucs, WiFi kapcsolat és légkondicionáló berendezés gondoskodik. Felár ellenében választhatja a hegyoldalra néző, erkélyes opciót is.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Az Arena étteremben modern szlovén és európai ételeket szolgálnak fel. Kedvenc italát vagy egy csésze forró kávét a hangulatos lobby bárban élvezheti a kandalló mellett, vagy a friss levegőn a hegyoldalra néző teraszon.

Hol kapcsolódhatok ki?

Látogasson el a modern wellness-részlegbe, ahol finn szauna, kromoterápiás szauna, infraszauna, török gőzfürdő, jégbarlangban, merülőmedence és pezsgőfürdő áll a rendelkezésére. Az aktívabb vendégek a szálloda fitnesztermének kardio- és súlyzós edzőgépeivel tehetnek egészségükért az utazás alatt is.

Hotel Arena Superior ****

Hotel Arena Superior ****

Pot k mlinu 57 , Maribor
Szlovénia

A szálláshely üzemeltetője:
EUROTAS HOTELI d.o.o. Cégjegyzékszám: 6618952000


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
24 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 8 €/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Extra szolgáltatások
Étterem
Játszótér
Sítároló
Fitness
Konferencia terem
Minibár
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
4,7 km
Távolság od tótól
0,2 km
Busz megálló
0,8 km
Aquapark
14,5 km
Sípálya
0,3 km

Utazási tippek

Maribor

Maribor Utazási tipp

Maribor Szlovénia második legnagyobb városa, amely a legtöbb napsütéses órával, a világ legrégebbi szőlőjével és számos szabadidős tevékenységgel büszkélkedhet. Maribor az ország északkeleti részén található és számos történelmi, kulturális és természeti gyöngyszemet rejt a környéke. Felfedezheti Maribor várát, a Öreg Szőlőházat, amely egy bormúzeumnak ad otthont, és a régi reneszánsz városházát a Fő téren.

De Maribor nemcsak a sok látnivalójáról híres, hanem a boráról is, amely a várost körülvevő napfényes szőlőültetvényeken érlelődik. Ha Ön a finom borok szerelmese, biztosan élvezni fogja az itt töltött nyaralást. A Pohorje-hegység lábánál fekvő Maribor festői környezete is biztosan elvarázsolja majd. Miután felfedezte a történelmi városközpontot, sétáljon egyet a vidéken, vagy ha a téli sport szerelmese, akkor látogasson el Szlovénia egyik legnagyobb síközpontjába.

Mit érdemes megnézni Mariborban

  • Az Öregszőlő Háza - a világ legrégebbi szőlője, múzeum és borkóstoló.
  • Maribori vár - egykori nemesi székhely.
  • A főtér a régi reneszánsz városházával .
  • Vinag Pincészet - Szlovénia legnagyobb pincészete.
  • Piramis a szőlőültetvények között.
  • Keresztelő Szent János székesegyház.
További információ
Régi Szőlőház- Maribor
Régi Szőlőház- Maribor
Erdei faház
Erdei faház
Maribori vár
Maribori vár