Fogadjunk, hogy még nem éjszakázott kolostorban? A Sopronbánfalvi Kolostor Hotelben most megteheti, ráadásul se a főapát, se a novíciusok nem fogják hajnalban imára hívni. Helyette igazi luxus ellátásban lesz része. A Sopron külvárosában található hotelben félpanziós ellátás várja, amit a város egyik legjobb éttermében fogyaszthat el. Fedezze fel a freskókkal díszített középkori épületet és tapasztalja meg ezt a nem mindennapi hangulatot.

A szálláshelyről

A Sopronbánfalvi Kolostor Hotel Sopron külvárosában, a központtól kb. 3 km-re található, egy nagy múltú egykori karmelita kolostor épületében. A szálláshely erdőszéli fekvésének köszönhetően ideális a csendes pihenéshez, ugyanakkor számos érdekes látnivaló is elérhető közelségben van. A városközpontban megcsodálhatja a megmaradt középkori óváros falait, gótikus házait, templomait és a két zsinagógáját is. A 13. századi Tűztoronyból csodálatos kilátás nyílik Sopronra, a Fertő-tóra és a közeli Ausztriára. A torony a Fő téren áll (4,9 km), ahol a történelmi városháza és a híres pestisoszlop is megtekinthető.

Ha pedig a városnézés után egy kis izgalomra vágyik akkor váltson jegyet a közeli, 900 méter hosszú nyári bobpályára (4,3 km) vagy töltsön el egy kellemes délután a Lővér vidámparkban (2,2 km) ahol egy 120 akadállyal rendelkező kötélpályán is szórakozhat. De elsétálhat a Taródi várhoz (750 m) is, vagy letekinthet a környékre a Károly (3,6 km), a Sörházdombi (2,2 km) vagy a Várhely (6,3 km) kilátópontokról. A mozgalmas nap után pedig a Harrer Csokoládéműhely (6,5 km) édességeivel, vagy a Lőver uszodában (1,4 km) való pihenéssel kényeztetheti magát.

Hol fogok aludni?

Szállását a szálloda 21 egyedi hangulatú, szerzetescellából kialakított szobájának egyikében foglalhatja el. A felújított szobákban a parkra, az erdőre vagy a városra nyíló kilátás és tökéletes nyugalom fogadja a vendégeket. A szálloda koncepciójának részeként, a csend és a nyugalom zavartalan biztosítása érdekében, TV ugyan nem áll rendelkezésre, de WiFi kapcsolat biztosított. Minden szoba privát fürdőszobával és elegáns, egyedi készítésű bútorokkal rendelkezik, amelyek garantálják a teljes kényelmet és az egyediséget is.

  • A Standard szoba 18 m²-es, és egy franciaággyal vagy 2 egyszemélyes ággyal, ülősarokkal és tároló bútorokkal rendelkezik.

  • A Superior szoba tágasabb (30 m²), és a franciaágyon felülegy ülősarokkal ellátott kanapét és foteleket is tartalmaz.

  • Az Apartman 40 m²-es, és egy franciaággyal berendezett külön hálószobából valamint egy kanapéval és fotelekkel rendelkező nagy nappaliból áll.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Az elegáns Refektórium étteremben, amely a város egyik legjobbja, 300 éves freskók közelében élvezheti az európai konyha válogatott különlegességeit.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

Ne hagyja ki az egykori kolostor épületének megtekintését sem, beleértve a pálos rendnek szentelt állandó és az időszakos kiállításokat is.


NTAK: SZ19000014 - Hotel

Sopronbánfalvi Kolostor Hotel

Sopronbánfalvi Kolostor Hotel

Kolostorhegy u. 11. , Sopron
Magyarország

A szálláshely üzemeltetője:
Eszterháza Kulturális, Kutató-és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. Cégjegyzékszám: 08-09-027255


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Kerékpárkölcsönző

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
3,5 km
Busz megálló
4 km
Sípálya
18 km

Utazási tippek

Sopron

Sopron Utazási tipp

Sopron a legszebb középkori városok egyike. A Lővér hegyek lábánál fekszik, csak néhány kilométerre a Fertő tótól. Sopront Magyarország barokk gyöngyének és egyben a "leghűségesebb városnak" becézik, mert az első világháború után népszavazáson úgy döntött, hogy csatlakozik Magyarországhoz, és nem a gazdagabb szomszédos Ausztriához. Sopron a lehető legjobb hely egy pihentető nyaraláshoz. Ezen felül kulináris élmény is, hiszen vörös- és fehérbort is készítenek a környéken.

Mit ne hagyjon ki, ha Sopronba látogat?

  • A belváros, amelyet egy körút vesz körül
  • A Tűztoronyt, amely különböző építészeti típusok 60 méteres keveréke
  • Európa egyik legnagyobb zsidó gótikus épületét, nevezetesen az Ó-Zsinagógát
  • A vörösborokat, különösen a Kékfrankos és merlot fajták kóstolását
  • A gyönyörű természetet a Fertő térségében, amely 2001 óta az UNESCO Világörökség része.
További információ
Soproni erdő
Soproni erdő
Lővér Fürdő és Csík Ferenc Uszoda
Lővér Fürdő és Csík Ferenc Uszoda
Kerékpártúra a Fertő-tó körül
Kerékpártúra a Fertő-tó körül