Szálljon meg közvetlenül Róma központjában, és fedezze fel a város legnépszerűbb látnivalóit. A Santamaggiore Inn elegáns szobákkal, közös konyhával, valamint a szobákban található kávé- és teafőzővel várja a vendégeket, akik mindössze 15 percre a Colusseumtól hajthatják álomra fejüket. A városnézés előtt indítsa a napot egy könnyed reggelivel (joghurt, gyümölcs, keksz), amit közvetlenül a szobájában fogyaszthat el.

A szálláshelyről

A Santamaggiore Inn Róma központjában várja vendégeit, mindössze egy rövid sétára a híres műemlékektől. A szállás kellemes kiindulópontot biztosít az Örök Város látnivalóinak felfedezéséhez. Ráadásul a vonat- és buszpályaudvar, valamint egy metro állomás is a közelben található.

Töltse az idejét a történelmi látványosságok és az olasz konyha megismerésével! Nem kell messzire utaznia ezekért az élményekért, hiszen Róma két legélénkebb és jellegzetesebb negyede, a Monti és a San Lorenzo is csak egy rövid sétára található.

A vendégház ajtajától gyalogosan juthat el a Santa Maria Maggiore bazilikához (260 m) vagy a Nemzeti Operaházhoz (800 m). A híres Colosseum (1,4 km) is a közelben állta ki az évszázadok viszontagságait, ahogy Forum Romanum (1,4 km) is pár perc séta után megcsodálható.

De kevés turista hagyja ki a Spanyol lépcsőt (2,1 km), amely a Trinità dei Monti templomhoz vezet. Könnyen lehet, hogy a Trevi-kút (1,9 km) előtt sorban kell majd állnia, de a világ legszebb szökőkútjának megtekintése megéri a várakozást! A Pantheonba pedig ingyenes léphet be, így a híres épület felkeresése kötelező programnak számít.

A látnivalók mellett, a helyi konyha felfedezésére is hagyjon időt. A nap bármely szakában kényeztetheti magát a világ legjobb pizzáival, a híres olasz fagylalttal, a finom italokkal vagy bármi mással, amihez kedve támad.

Strandok és tengerpart

Egy római kaland azonban nem csak a városnézésről szól. Az örök város mindössze 35 km-re fekszik a Tirrén-tengertől, így a műemlékek megcsodálását könnyedén összekötheti egy tengerparti pihenéssel. Az Ostia régió strandjai nagyon népszerűek a helyiek körében, és Rómából 40 perc alatt elérhetők a Porta San Paolo megállóból induló elővárosi vonattal. Más gyönyörű strandok, mint a Lido di Castel Fusano (29 km), Torvajanica (37 km) és Focene (38 km) pedig könnyen megközelíthetőek autóval.

Hol fogok aludni?

Szállását egy pótágyazható Classic kétágyas szobában foglalhatja el, ahol az elegáns, tiszta és kényelmes berendezésének köszönhetően igazán jól fogja érezni magát. A szobában a franciaágyon és a pótágyként is használható kanapén kívül egy íróasztal és egy ülősarok található.

Ezen felül minden szoba légkondicionáló berendezéssel, Wi-Fi-vel, műholdas LCD TV-vel, tea- és kávéfőzővel, valamint minibárral rendelkezik. A privát fürdőszobát pedig zuhanyzóval, WC-vel és hajszárítóval szerelték fel.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálláson egy közös konyha is rendelkezésre áll, ahol bármit elkészíthet, amit csak szeretne. A reggelit előre egyeztetett időpontban a szobájába szállítják.

Penzion Santamaggiore Inn

Penzion Santamaggiore Inn

Via Rattazzi 2C , Rome
Olaszország

A szálláshely üzemeltetője:
BETTER BOOKINGS LTD Cégjegyzékszám: 10720746


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
13:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
18 €/éj ellenében bevihető - 15 kg-ig
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
A szálloda saját parkolóval nem rendelkezik.

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
1,6 km
Távolság a tengertől
36 km
Busz megálló
8 m
Aquapark
15,3 km

Utazási tippek

Római Colosseum

Római Colosseum Utazási tipp

A Colosseum (olaszul Colosseo) Róma leghíresebb műemléke és a világ egyik legikonikusabb épülete. A Római Birodalom legnagyobb amfiteátrumának építése Kr. u. 72-ben, Vespasianus császár uralkodása alatt kezdődött, Néró császár egykori palotájának helyén. A Colosseum legnagyobb dicsőségét a megnyitását követő időszakban élte, amikor az amfiteátrum gladiátorviadalok, nyilvános fesztiválok, vad viadalok és színházi események színhelye lett. A nézőtér befogadóképessége 50 000 néző volt.

Az utolsó gladiátorviadalokra i.sz. 520 körül került sor az arénában. Ezt követően a Colosseum többször is megváltoztatta rendeltetését - az évszázadok során erődként, műhelyként, vagy temetőként használták. A középkorban egy közeli kolostornak adott otthont, később pedig építőanyag-forrás lett különböző paloták, a Szent Péter-bazilika és más reneszánsz épületek építéséhez. Története során a Colosseum földrengések következtében többször is súlyosan megrongálódott.

Az építmény kora és a földrengések miatt a Colosseum eredeti formájának csak körülbelül egyharmada maradt meg. Ennek ellenére a monumentális épület, számos jól megőrzött részlettel várja, különösen a földalatti részen. Ma a Colosseum a világ egyik leglátogatottabb műemléke, és 2007-ben a világ 7 új csodája közé választották.

A római Colosseum az év minden napján látogatható, kivéve január 1-jén és december 25-én.

További információ
Forum Romanum
Forum Romanum
Szent Péter bazilika a Vatikánban
Szent Péter bazilika a Vatikánban
Trevi-kút
Trevi-kút