Látogasson el a szlovákiai Nyitrafő községre és szálljon meg a Salaš Kľak-ban, ahol megtapasztalhatja az igazi hegyi pihenést! A Strážovské-hegység tájvédelmi körzetben és a Kis-Fátra hegységben számos kirándulási célpont várja, valamint a szálláshelyen kipróbálhatja a sípályákat. Az étteremben ízletes félpanziós ellátást szolgálnak fel, a hegyvidéki hangulatot pedig a gyönyörű fabelsővel rendelkező apartman vagy faház garantálja.

A szálláshelyről

A Salaš Kľak a hegyvidéki Fačkovské sedlo síközpont része, amely étteremmel, apartmanokkal, faházzal, gyerekeknek szóló attrakciókkal és sípályákkal várja az idelátogató vendégeket, a mesés Kis-Fátra és a Strážovské-hegy közötti területen. Az üdülőhely minden évszakban rengeteg programlehetőséget kínál.

Melegebb hónapokban fedezze fel a nagyszerű túrázási lehetőségeket, amelyeket a Strážovské-hegység tájvédelmi körzete kínál. Hódítsa meg a Kľak csúcsát (4,8 km), vagy látogasson el Turócremete községbe (18,6 km), a Nyitra folyó forrásához (1,9 km) vagy nézze meg a 30 m magas Kľacki vízesést (23 km). Van egy 15 km hosszú kerékpárút is a helyi növény- és állatvilágot bemutató információs táblákkal.

Ismerje meg a környék látnivalóit, látogasson el például a romantikus Bajmóc várába (25,7 km) vagy Csicsmány községébe (11,5 km). A környék kultúrájáról többet is megtudhat a Martini Szlovák Örökség Múzeumában (39,8 km) és a Felső-nyitrai Bányászati Természeti Múzeumban (29,6 km).

Gyerekekkel fedezzék fel a Bajmóci állatkertet (25,4 km), vagy a Dallas tanyát (7,4 km). Télen pedig 4 felvonó, 3 kék, 2 piros és 2 fekete sípálya, valamint egy 15 km hosszú sífutópálya várja a Facskói-nyereg alatt.

Hol fogok aludni?

Szállása a komfortos apartmanok egyikében, vagy az Alpina vendégház-ban lesz. Mindegyikük hegyvidéki stílusú berendezéssel rendelkezik, a hangsúlyt a fa és a természetes anyagok felhasználására fektették. Az ablakokból, illetve az erkélyről gyönyörű kilátás nyílik a környékre.

A négyágyas apartman egy hálószobából és egy nappaliból áll, és egy franciaágyat, egy egyszemélyes ágyat és egy pótágyat tartalmaz, amely akár plusz 2 fő részére kínál elhelyezést egy kanapéágyon. Az apartman saját fürdőszobával, TV-vel, WiFi-kapcsolattal és minibárral rendelkezik. Ezenkívül a erkélyről élvezheti a kilátást a Kis-Fátra vidékére.

Az ötágyas apartman 2 hálószobából áll, az egyikben egy franciaágy, a másikban pedig 3 ágy található. Minden hálószobában TV, WiFi kapcsolat, minibár, valamint privát fürdőszoba található.

A hatágyas apartman tágas, 2 hálószobából és egy nappaliból áll. Mindkét hálószobában 3 ágy található, a nappaliban pedig TV és ülősarok. Privát fürdőszoba, WiFi csatlakozás és minibár is rendelkezésre áll.

Az Alpina vendégház akár 10 fő részére kínál szállást, amely nagyszerű választás lehet családok vagy baráti társaságok számára. Nemcsak 3 hálószoba, hanem egy teljesen felszerelt konyha (mikrohullámú sütő, vízforraló, hűtőszekrény/fagyasztó, tűzhely, edények...), egy nappali TV-vel és kandallóval, 2 fürdőszoba, egy finn szauna és egy tágas szabadtéri terasz ülőhelyekkel várja a vendégeket. A faház télen különösen alkalmas akár a síelők számára is mivel közvetlenül a sípályákon található.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A Salaš Kľak étterem egy faház hangulatával és a hagyományos szlovák és nemzetközi ételek kínálatával varázsolja majd el, beleértve a húsmentes ételeket, valamint a grillkülönlegességeket is. A konyha emellett nagy hangsúlyt fektet a helyi alapanyagok felhasználására. Minden reggel a reggeli menüből, ebédre a klasszikus menüből (pl. finom sztrapacska), vacsorára pedig három fogás közül választhat. A félpanziós ellátás részeként a reggeli és a vacsora mellé ingyenes ital is jár.

Hol kapcsolódhatok ki?

Ha kikapcsolódásra vágyik, akkor látogasson el az elegáns wellness-részlegre, ahol a pezsgőfürdőben, a finn szaunával, 2 gőzfürdővel, élményzuhannyal, relaxációs szobában kényeztetheti magát. Az aktívabb vendégel a fitneszterembe is ellátogathatnak, ha egy kis testmozgásra vágynak.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A gyerekek kiélhetik felesleges energiáikat a 3 szabadtéri játszótéren, ahol fából készült mászókák, csúszdák és egyéb játék elemek várják a legkisebbeket. Van egy minizoo is, csirkékkel, libákkal, nyuszikkal és muflonokkal, ami szintén elnyeri majd a gyerekek tetszését.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A szálláson sí- és kerékpárkölcsönző is a rendelkezésére áll.

Salaš Kľak

Salaš Kľak

Fačkovské sedlo - Salaš Kľak 146 , Kľačno
Szlovákia

A szálláshely üzemeltetője:
KLAK, s.r.o. Cégjegyzékszám: 36775550


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
16:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Gyerek sarok
Játszótér
Kerékpártároló
Sítároló
Kerékpárkölcsönző
Konferencia terem
Előadóterem
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
3,8 km
Távolság a fürdőtől
35 km
Busz megálló
0,1 km
Aquapark
35 km
Sípálya
0,4 km
Sífutás
0,4 km