Szállások Szlovákia hegységeiben

Nem kell messzire utaznia a felejthetetlen kirándulásért. Szlovákia hegységeiben a kirándulási lehetőségek kimeríthetetlenek, a túraútvonalak és a sípályák jól karbantartottak. A szállodákban pedig a tökéletes kényelem és a modern wellnessrészleg várja.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 69 ajánlat
A Travelking által ellenőrizve

“Nagyon élveztük az ittlétet. Bár az egyik nap esett az eső, így is rengeteg lehetőség volt a szórakozásra. A szobánkból csodás kilátás nyílt a Tátrára, esténként egy pohár prosecco mellett többször gyönyörködtünk benne. Szuper volt a wellness is, kipróbáltuk a pezsgőfürdőt és a szaunát is. A félpanziós ellátás bőséges és finom volt. A szálloda környéke tele van látnivalókkal. A közelben van egy bobpálya, amit nagyon élveztünk és megnéztük a Belianska-barlangot is. Összességében nagyon elégedettek voltunk a Hotel Tulipánban való tartózkodásunkkal, és csak ajánlani tudom magam és a párom nevében.”

Martin Dittert
Martin Dittert
Értékesítési csapat


A szlovák hegyek minden évben turisták ezreit vonzzák magukhoz a világ minden részéről. Az érintetlen természet, a magas hegycsúcsok, a tavak, a gazdag állatvilág és több száz kilométernyi jól jelzett túraútvonal miatt egyszer mindenkinek fel kell fedeznie ezt a vidéket. Ha tehát nyáron érkezik ide, hosszú és könnyű gyalogos, vagy kerékpáros túrákra, sok érdekes megállóhelyre és étteremre, és mindenekelőtt fantasztikus panorámára számíthat.

Télen pedig kiváló síterepek várják. A szlovákiai síközpontok híresek kiválóan karbantartott sípályáikról, modern felvonóikról és arról, hogy az egész család fogadására felkészültek. A sífutás szerelmesei pedig a több száz kilométernyi, Szlovákia szerte húzódó, gondozott sífutó pályán hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek.

Szlovákia legjobb hegységei!

Árva környékét nemcsak a téli szórakozás miatt érdemes felkeresni, hanem az elképesztő túraútvonalak miatt is. Itt található a népszerű hegy, a Kubínska hoľa (1 346 m tengerszint feletti magasság), amely csúcsát gyalog és felvonóval is elérheti. Ott pedig hegyi rollerre vagy triciklire pattanhat.

Kevésbé ismert, de nem kevésbé szép a Javorník-hegység. It a zavartalan nyugalom valamint a Nagy és Kis Javorníkba vezető túraútvonalak miatt érdemes kirándulni. Télen mindenképpen hozzon magával sílécet, vagy sífutócipőt, hiszen biztosan jól jönnek majd a helyi lejtőkön.

Szlovákia hegyvidékei közül azon a Tátra emelkedik ki határozottan. Az egyik legszebb része azAlacsony-Tátra, ahol a természet és a nagyszerű vendéglátás minden arra járót elvarázsol. Talán még csodásabb kiruccanásban lehet része a Magas-Tátrában, aminek legmagasabb csúcsa, a Gerlachfalvi-csúcs (2 654,4 m) is meglátogatható és ahol a környék legjobb síterepei üzemelnek. Ha pedig nyugat felé veszi az irányt, akkor a Bélai-Tátra virágos rétjei és magas csúcsai csodálhatja meg. Ne felejtse el kihasználni, hogy a Tátra területén számos wellness szálloda található, ahol a fárasztó nap után a pezsgőfürdőben és a szaunában pihenhet meg.