Síelés Szlovákiában

Az Alacsony- és Magas-Tátra, a Kis-Fátra és más, a téli sportok számára tökéletes régiók igazi síparadicsommá teszik Szlovákiát minden korosztály számára. Ne habozzon tehát, porolja le síléceit és válassza ki a nyaralását.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 74 ajánlat


Minden évben az első hópelyhek megjelenésével a szlovák hegyek a téli sportok szerelmeseinek álmaivá válnak. Nem csoda - a hófödte csúcsok a síelők, sífutók és snowboardosok kedvenc célpontjai közé tartoznak. Ha idén télen nem szeretné kihagyni ezt a csodát, nézzen szét kínálatunkban hová érdemes ellátogatni Szlovákiában.

Hová menjen síelni Szlovákiában?

A síelők számára legcsábítóbb szolgáltatásokért, a mindig gondozott pályákért, a legmodernebb felvonókért és liftekért a téli sportok szerelmesei elsősorban az Alacsony-Tátrában található Jasná pályarendszerre látogatnak el, amely 44 km-nyi sípályájával Szlovákia legnagyobb pályarendszere. Nem messze található a Donovaly síközpont ahol 11 km sípálya várja a téli sportok szerelmeseit.

A Magas-Tátrában több mint 80 km gondozott sífutópálya is található. Az egyik leggyönyörűbb sípálya a Csorba-tó mellett található, és a tetejéről gyönyörködni lehet a környező csúcsokra, és a tóra nyíló panorámában. Emellett népszerű a Hrebienoki sípályák is, ahol a síelés mellett a jégdómot is megcsodálhatja.

Ezen kívül a Tátrában töltött síeléssel töltött nap után még különlegesebbé teheti egy pezsgőfürdőben vagy szaunában való pihenéssel - sok helyi szálloda saját wellness-részleggel rendelkezik.

De ha már minden oldalról felfedezte Szlovákia legmagasabb hegyeit, itt az ideje, hogy más hegyek lejtői is sorra kerüljenek. Ha nagyszerű síélményt és sok havat szeretne, irány Árva a Kubínska hoľa sípark. Ha szokatlan sífutási élményeket szeretne, akkor fedezze fel a Szlovák Paradicsomot, ahol télen patakok és vízesések fagynak be, lenyűgöző tájat teremtve. Ráadásul a Szlovák Paradicsom környékén számos kisebb síterep is található, ahol biztonságosan szórakozhat gyermekeivel is.