Fedezze fel Szlovénia harmadik legnagyobb városát, amely számos fennmaradt műemléket rejt. A fényűző Hotel Evropa **** szálloda egyedülálló kényelmet biztosít ahhoz, hogy a várost szabadidejében fedezhesse fel. Utalványunknak köszönhetően bőséges büféreggelivel vagy félpanziós ellátás választása esetén háromfogásos vacsorával is gondoskodik az ízlelőbimbók kényeztetéséről. A szálloda elhelyezkedésének köszönhetően könnyen felfedezheti Pohorje környékét. A családosoknak pedig jó hír, hogy a gyermekek 7 éves korig ingyenesen szállhatnak meg szüleikkel.

A szálláshelyről

A Hotel Evropa **** szálloda a szlovéniai Celje város szívében található, amely középkori várával, gazdag zöldövezetével és kulturális tevékenységeivel vonzza ide a vendégeket. A szálloda elhelyezkedésének köszönhetően az ország harmadik legnagyobb városának minden látnivalója könnyedén elérhető.

Celjében semmiképpen sem fog unatkozni. A gazdag történelem és a jól megőrzött építészeti emlékek a múlt nyomdokain járni szerető fiatal és idős felfedezőknek egyaránt örömet szereznek. Mindenekelőtt a Celje várához (2 km) vezessenek léptei, amely Szlovénia legnagyobb gótikus erődítményének megtisztelő címét viseli. A vár a 13. század óta tornyosul a város fölé, és csodálatos kilátást nyújt az egész városra és a környező dombos vidékre. A várban meglátogathatja a modern információs központot vagy a Veronika kávézót, és ha szerencséje van, elcsíphet egy hagyományos középkori fesztivált is.

Míg a vár a város kihagyhatatlan nevezetessége, számos más látnivaló is rejtőzik a város szívében. A történelmi központban sétáljon végig a Glavni trg téren (260 m), csodálja meg a barokk házakat és a Mária-oszlopot. Menjen tovább a Celje hercegeinek terére (500 m), és csodálja meg a Narodni dom épületét. Ezután tekintse meg a Minoriták kolostorát, a Celje Hall kulturális központot (150 m), vagy látogasson el a Régiós Múzeum (550 m) ókori régészeti kiállítására.

Ha a fák árnyékában szeretne megpihenni és elvonulni kicsit a város nyüzsgése elől, nem kell messzire mennie. Közvetlenül a központ mellett található egy 94 hektáros erdő (1,1 km), amely a béke zöld oázisa lesz, ahol a sportolók és a kirándulók kikapcsolódhatnak.

Ha már bejárta Celjét, akkor kiránduljon a környéken. Vegye például az irányt a festői Smartinsko-tó (7 km) felé, amelynek 12 km-es hosszú partja sétára hivogat. A gyógyforrásokért Lasko (11 km) vagy Podčetrtek (36 km) felé vegye az irányt. Žalec városában (10 km) az első szökőkútnál olthatja szomját. Ha aktív kikapcsolódásra vágyik, akkor fedezze fel a Rogla - Pohorje (39 km) régiót, ahol télen síelhet, nyáron pedig meghódíthatja a környező hegyeket is.

Hol fogok aludni?

A szálloda elvarázsolja majd a fényűző belső terével, amelytől úgy érzi majd magát, mintha csak egy királyi család tagja lenne. Szállása egy hangulatos kétágyas szobában (13 m²) lesz, amely két egyszemélyes ággyal rendelkezik. A szoba a tetőtérben található, és privát zuhanyzós fürdőszobával rendelkezik, amely kozmetikumokkal és hajszárítóval van felszerelve. Ezen kívül szekrény, íróasztal, TV, minibár és széf is tartozik hozzá. A szoba légkondicionált és természetesen ingyenes wifi-hozzáférést kínál.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda modern étterme kellemes hangulatú zenével várja a vendégeket. Élvezze az exkluzív kulináris különlegességeket egy első osztályú séftől. Az ínyencek számára különleges, 5, 7 vagy 9 fogásos kóstolómenü áll rendelkezésre. Az étterem hétközben és hétvégén változatos ebédmenüt szolgál fel, amelyet a legfrissebb szezonális alapanyagok felhasználásával készítenek. Az ételekhez válogatott szlovén és nemzetközi borokat fogyaszthatnak a vendégek, akár saját ízlése szerint, akár egy sommelier segítségével.

A csomagtípustól függően az étteremben bőséges svédasztalos reggelit vagy félpanziós ellátás választása esetén büfé- vagy háromfogásos vacsorát fogyaszthatnak a vendégek.

A reggeli kávéját vagy a délutáni teáját a szálloda Café Evropa kávézójában fogyaszthatja el. Válogasson a finom desszertek, aromás kávék és finom teák között.

Hotel Evropa ****

Hotel Evropa ****

Krekov trg 4 , Celje
Szlovénia

A szálláshely üzemeltetője:
EUROTAS HOTELI d.o.o. Cégjegyzékszám: 6618952000


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
24 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 5 €/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Szauna
Étterem
Konferencia terem
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,4 km
Távolság a fürdőtől
11 km
Busz megálló
0,2 km
Aquapark
56,8 km
Sípálya
9,3 km

Utazási tippek

Celje városa

Celje városa Utazási tipp

Szeretne meglátogatni egy olyan helyet, ahol a természet találkozik a történelemmel? Akkor irány Szlovénia Celje, amelyet az ország legnagyobb erődjének lenyűgöző romjai uralnak. A 13. század óta tornyosul a város fölé, korábban a nemesség székhelye volt, ma pedig lepihentető kilátás és egy ülőhely a Veronika kávézóban várja a látogatókat. De nem csak a régi vár az, amiért a városba látogatók tapsikolnak. A történelmi központban több építészetileg érdekes épület, mint például a Celjski dom vagy a Narodni dom, szerényen áll.

A természet szerelmesei sem maradnak ki, ráadásul még a városhatárt sem kell elhagyniuk. Közvetlenül a központ mellett található a 94 hektáros erdő, amely sétára és kerékpározásra invitál, és Szlovénia legnagyobb faházának ad otthont. A dombokon túl a Anski vrh és a Miklavški hrib hegycsúcsok találhatók.

Mit nem szabad kihagyni Celjében és környékén

  • Celje vára
  • Glavni trg tér
  • Celje hercegeinek tere
  • Celje kiállítása a föld alatt
  • Városi erdő egy faházzal
  • Šmartinsko jezero tó
  • Laško városa
  • Podčetrtek városa
További információ
Celje vára
Celje vára
Šmartinsko-tó
Šmartinsko-tó
Erdei faház
Erdei faház