Minden út Rómába vezet, tartja a mondás. Vegye Ön is az irányt az olasz főváros felé, és szálljon meg a Santa Maria Inn hotelben. A szálloda belvárosi elhelyezkedésének köszönhetően egy rövid sétával elérheti az olyan látnivalókat, mint a Colosseum, a Forum Romanum. És a Vatikán sincs sokkal messzebb. A városnézés előtt pedig indítsa a napot egy könnyű reggelivel, ami során megtapasztalhatja, miért olyan híres az olasz vendégszeretet.

A szálláshelyről

A Santa Maria Inn egy elegáns szálloda, amely Róma szívében, közvetlenül a város leghíresebb műemlékei, valamint egy metróállomás és a vasútállomás közelében található. Az elegancián túl a hotelben barátságos, családias légkör és a híres olasz vendégszeretet várja.

Róma egyik leghíresebb nevezetessége, a Colosseum (1,4 km) az Oppio-hegyen fekvő Traianus parkon keresztül egy rövid sétával megközelíthető. Szintén gyalogtávon belül található a Forum Romanum (1,5 km), a Trevi-kút (2 km) és a Pantheon (2,5 km) is, ami Róma legjobb állapotban fennmaradt ókori műemléke. Mindössze 5 km-re található a Vatikánváros, ahol a Szent Péter-bazilika és a Szent Péter tér a legkedveltebb látnivaló. De aki teheti nem hagyja itt ki a Sixtus-kápolnát, az Etruszk Múzeumot és a Raffaelo stanzáit sem. A városnézéssel töltött nap után pihenjen meg a lélegzetelállító Vatikáni Kertekben, amelyek a városállam területének több mint felét elfoglalják.

A szállás az elragadó San Lorenzo és Monti városrészektől sincsen messze, ahol a kiváló helyi éttermekben az olasz konyha legjobb fogásait kóstolhatja meg.

Strandok és tengerpart

Egy római kaland azonban nem csak a városnézésről szól. Az örök város mindössze 35 km-re fekszik a Tirrén-tengertől, így a műemlékek megcsodálását könnyedén összekötheti egy tengerparti pihenéssel. Az Ostia régió strandjai nagyon népszerűek a helyiek körében, és Rómából 40 perc alatt elérhetők a Porta San Paolo megállóból induló elővárosi vonattal. Más gyönyörű strandok, mint a Lido di Castel Fusano (29 km), Torvajanica (37 km) és Focene (38 km) pedig könnyen megközelíthetőek autóval.

Hol fogok aludni?

Szállását egy kényelmes Classic kétágyas szobában foglalhatja el, ami privát fürdőszobával rendelkezik. A felszereltséghez légkondicionáló berendezés, WiFi hozzáférés, LCD TV, valamint tea- és kávékészlet tartozik. A modern fürdőszobában pedig zuhanyzó, WC és mosdókagyló található. A közös helységben egy konyha is rendelkezésre áll. A szobában található kanapét egy harmadik személy ágyként használhatja.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Minden napot egy könnyed reggelivel indíthat, amely joghurtot, péksüteményt, gyümölcsöt, teát és kávét tartalmaz. A reggelit előre egyeztetett időpontban a szobájába szállítják.

Hotel Santa Maria Inn ***

Hotel Santa Maria Inn ***

Via Rattazzi 2C , Rome
Olaszország

A szálláshely üzemeltetője:
BETTER BOOKINGS LTD Cégjegyzékszám: 10720746


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
13:00 - 21:00
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
18 €/éj ellenében bevihető - 15 kg-ig
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
A szálloda nem rendelkezik saját parkolóval

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
1,6 km
Távolság a tengertől
37 km
Busz megálló
18 m
Aquapark
15,3 km

Utazási tippek

Római Colosseum

Római Colosseum Utazási tipp

A Colosseum (olaszul Colosseo) Róma leghíresebb műemléke és a világ egyik legikonikusabb épülete. A Római Birodalom legnagyobb amfiteátrumának építése Kr. u. 72-ben, Vespasianus császár uralkodása alatt kezdődött, Néró császár egykori palotájának helyén. A Colosseum legnagyobb dicsőségét a megnyitását követő időszakban élte, amikor az amfiteátrum gladiátorviadalok, nyilvános fesztiválok, vad viadalok és színházi események színhelye lett. A nézőtér befogadóképessége 50 000 néző volt.

Az utolsó gladiátorviadalokra i.sz. 520 körül került sor az arénában. Ezt követően a Colosseum többször is megváltoztatta rendeltetését - az évszázadok során erődként, műhelyként, vagy temetőként használták. A középkorban egy közeli kolostornak adott otthont, később pedig építőanyag-forrás lett különböző paloták, a Szent Péter-bazilika és más reneszánsz épületek építéséhez. Története során a Colosseum földrengések következtében többször is súlyosan megrongálódott.

Az építmény kora és a földrengések miatt a Colosseum eredeti formájának csak körülbelül egyharmada maradt meg. Ennek ellenére a monumentális épület, számos jól megőrzött részlettel várja, különösen a földalatti részen. Ma a Colosseum a világ egyik leglátogatottabb műemléke, és 2007-ben a világ 7 új csodája közé választották.

A római Colosseum az év minden napján látogatható, kivéve január 1-jén és december 25-én.

További információ
Forum Romanum
Forum Romanum
Szent Péter bazilika a Vatikánban
Szent Péter bazilika a Vatikánban
Trevi-kút
Trevi-kút