Szálljon meg közvetlenül Róma szívében, a fényűző Hotel Gambrinus ****-ban. Utalványunknak köszönhetően ízletes svédasztalos reggeli és stílusos, légkondicionált, privát fürdőszobával ellátott szoba várja majd. A hab a tortán a szálloda elhelyezkedése lesz, ugyanis Róma legfontosabb látnivalói szinte egy karnyújtásnyira lesznek.

A szálláshelyről

A luxus Hotel Gambrinus Róma történelmi központjának szívében található. A tekintélyes történelmi épület, amelyet a közelmúltban újítottak fel, nagyszerű elhelyezkedésének köszönhetően mindössze pár lépésre lesz Róma legfontosabb látnivalóitól.

A római városnézés felejthetetlen élmény lesz a történelem, a kultúra és az építészet szerelmeseinek. Az Örök Város számos olyan gyöngyszemet rejt, amelyet életében legalább egyszer látnia kell. Ezzel a szállással ezek közvetlenül a keze ügyében lesznek, és kényelmesen elsétálhat hozzájuk.

Kezdje az olasz fővárosban tett utazását az egyik leghíresebb római utcán a Via Veneto-n (1 km). Folytassa útját a híres Spanyol lépcső (1,7 km) felé, amely számos népszerű filmben is szerepelt. Ne felejtse el meglátogatni a Trevi-kutat (1,7 km) sem, amelyet méltán tartanak az egész világ legszebb szökőkútjának.

Engedje, hogy lenyűgözze a hatalmas Colosseum (2,7 km), majd látogasson el a Kr. e. 29-ből származó Pantheon templomba (2,3 km). Az ókori történelem is megelevenedik a Forum Romanum (2,4 km) helyszínén, amely az ókori Róma legfontosabb emléke. Ez volt ugyanis a római közélet központja. Az ókori város legszebb kilátását a Via del Campidoglio (2,7 km) felől csodálhatja meg.

Róma tele van történelmi látnivalóval, de egy laza sétát is tehet vagy a hangulatos kávézókban üldögélve, vagy az igazi olasz konyhát megízlelve is magába szívhatja a város hangulatát.

Strandok és tengerpart

Róma óriási előnye, hogy mindössze 35 km-re fekszik a Tirrén-tengertől, így a városnézést könnyedén összekötheti a tengerparti pihenéssel is. Az Ostia régió strandjai nagyon népszerűek a helyiek körében is, és Rómából 40 perc alatt elérhetők a Porta San Paolo megállóból induló elővárosi vonattal. Más gyönyörű strandok, mint a Lido di Castel Fusano (30 km), a Torvajanica (40 km) és a Focene (39 km) is könnyen megközelíthetőek autóval, így érdemes ellátogatni.

Hol fogok aludni?

Szállása egy fényűzően berendezett Economy kétágyas szobában (13 m²) lesz. A szoba kényelmes alapot nyújt Róma és környéke felfedezéséhez. Bár a szobák kisebbek, mindent megtalál benne ami a pihenéshez szükséges. A forró napokon értékelni fogja a légkondicionálót. A szobákhoz privát fürdőszoba tartozik káddal vagy zuhanyzóval és WC-vel. A felszereltséghez kétágyas ágy, ülősarok fotelekkel, íróasztal, széf, minibár és TV tartozik. Továbbá hajszárító, vízforraló, vasaló, vasalódeszkával is rendelkezésre áll. Természetesen ingyenes WiFi is a felszereltséghez tartozik.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Kezdje minden napját a bőséges, svédasztalos reggelivel. A kínálatban friss péksüteményeket, sajtokat, felvágottakat, gyümölcsöket, zöldségeket, édes süteményeket vagy gabonapelyheket talál. Természetesen friss gyümölcslevet, kávét vagy teát is fogyaszthat a reggeli folyamán.

Üljön be a Lounge Bar-ba, ahol kedvenc alkoholos vagy alkoholmentes itala mellett élvezheti a kellemes pillanatokat szeretteivel.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A szállodában van egy internethozzáféréssel rendelkező számítógépes helyiség, ahol elintézheti a fontos tennivalóit.

Gambrinus Hotel ****

Gambrinus Hotel ****

Via Piave , Rome
Olaszország

A szálláshely üzemeltetője:
Better Bookings Ltd Cégjegyzékszám: 10720746


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
A szálloda nem rendelkezik saját parkolóval

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
2 km
Távolság a tengertől
38 km
Busz megálló
0,1 km
Aquapark
15,5 km

Utazási tippek

Római Colosseum

Római Colosseum Utazási tipp

A Colosseum (olaszul Colosseo) Róma leghíresebb műemléke és a világ egyik legikonikusabb épülete. A Római Birodalom legnagyobb amfiteátrumának építése Kr. u. 72-ben, Vespasianus császár uralkodása alatt kezdődött, Néró császár egykori palotájának helyén. A Colosseum legnagyobb dicsőségét a megnyitását követő időszakban élte, amikor az amfiteátrum gladiátorviadalok, nyilvános fesztiválok, vad viadalok és színházi események színhelye lett. A nézőtér befogadóképessége 50 000 néző volt.

Az utolsó gladiátorviadalokra i.sz. 520 körül került sor az arénában. Ezt követően a Colosseum többször is megváltoztatta rendeltetését - az évszázadok során erődként, műhelyként, vagy temetőként használták. A középkorban egy közeli kolostornak adott otthont, később pedig építőanyag-forrás lett különböző paloták, a Szent Péter-bazilika és más reneszánsz épületek építéséhez. Története során a Colosseum földrengések következtében többször is súlyosan megrongálódott.

Az építmény kora és a földrengések miatt a Colosseum eredeti formájának csak körülbelül egyharmada maradt meg. Ennek ellenére a monumentális épület, számos jól megőrzött részlettel várja, különösen a földalatti részen. Ma a Colosseum a világ egyik leglátogatottabb műemléke, és 2007-ben a világ 7 új csodája közé választották.

A római Colosseum az év minden napján látogatható, kivéve január 1-jén és december 25-én.

További információ
Szent Péter bazilika a Vatikánban
Szent Péter bazilika a Vatikánban
Trevi-kút
Trevi-kút
Forum Romanum
Forum Romanum