A 3*-os Leštiny Panzió, Árva vára közelében található a festői Észak-Szlovákiában. Élvezze a csodás természetet, a csendet, nyugalmat és a csodás látnivalók közelségét. A panzióban kerékpárbérlésre is van lehetőség, így akár kétkeréken is felfedezheti a Lucski-vízesést, Árva várát, vagy ellátogathat az alsókubini AquaRelax fürdőbe is. A Panzió Lestin településen található, melynek UNESCO listáján szereplő fatemploma is megér egy látogatást.

A szálláshelyről

Leštiny Panzió *** szlovákia északi részén a Kócs-hegység és az Árvai-felvidék lábánál, a fenséges Kócs-havasi csúcs (1611 m) alatt, Lestin községben található. A szállástól mindössze 700 m-re található a település egyedülálló 1688-ból fennmaradt fa temploma, amely az UNESCO által védett műemlék.

A legközelebbi város, Alsókubin (Dolný Kubín) 6 km-re található, és a területet számtalan csodás túra és kerékpárút hálózza be. Tegyen egy kis túrát a Lucski-vízeséshez (10 km), fedezze fel Áarva várát (15 km), vagy a Likavai várat (16 km). Ha szeretné megismerni a régió építészetének, hagyományainak és viseleteinek történelmét érdemes meglátogatnia a Vlkolineci skanzent (24 km) is. Emellett a régió különlegesen gazdag a termálforrásokban és fürdőkben is. Látogasson el az alsókubini AquaRelax fürdőbe(9 km), vagy a Lucskiban található AquaVital fürdőbe (9 km). Emellett egy kicsit távolabb a besenyőfalui Ginoparadise fürdő (17 km) is várja a feltöltődni vágyókat. A panzió közelében számos különböző nehézségű kerékpárút is található, melyek során felfedezheti a régió természeti és történelmi értékeit.

Ha télen tervez ellátogatni Észak-Szlovákiába, akkor nem szabad kihagynia a téli sportokat sem. Árva legnagyobb síközpontja a Kubínska Hoľa síterep illetve az Árvaváraljai (Racibor) síterep 15 km-re, a Mala Lučivná síterep pedig 20 km-re található.

Hol fogok aludni?

Szállása a panzió 7 kétágyas szobájának egyikében lesz, melyek mindegykében lehetőség van pótágy elhelyezésére is. A szobákban a kényelmes ágyakon és egyéb bútorokon kívül, televízió és zuhanyzós prívát fürdőszoba is található.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A panzió stílusos étterme 1896-ban épült és fából készült mennyezete még eredeti állapotában maradt fent. Az étlapon főleg hagyományos szlovák ételek találhatóak, amelyeket szép időben a teraszon is elfogyaszthat.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

Számos társas játék várja a gyerekeket, és a panzió kertében egy játszótér is található.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A panzió vendégei használhatják a kerti grillt, és a társalgóban együtt tévézhetnek. A környék felfedezésékez pedig közvetlenül a panzióban kölcsönözhet kerékpárokat is.

Penzión Leštiny ***

Penzión Leštiny ***

Leštiny 44 , 026 01
Szlovákia

A szálláshely üzemeltetője:
Andrea Siteková Cégjegyzékszám: 40492371


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
8 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Ingyenes WiFi
Étterem
Gyerek sarok
Játszótér
Kerékpártároló
Sítároló
Kerékpárkölcsönző

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
7,6 km
Távolság a tótól
16 km
Busz megálló
0,1 km
Aquapark
9 km
Sípálya
15 km
Sífutás
15 km

Utazási tippek

Árvai vár

Árvai vár Utazási tipp

Amennyiben Árvaváralja környékén járna, úgy semmiképp se hagyja ki Szlovákia egyik leggyönyörűbb várát. A hatalmas 13. századi vár meredek mészkőhegyfokon magasodik a település fölé, 112 m-rel az Árva folyó felett. Az ide látogatókat élményekkel teli természettudományi, néprajzi és mediális kiállítások várják. A vár nem csak a cseh és szlovák ilmesek körében népszerű, hiszen nemzetközi filmeket is forgattak itt.

Nyitvatartási idő:

  • november-március: minden nap 9:30 - 15:00 között
  • május - június: minden nap 10:00 - 16:00 között
  • július - augusztus: minden nap 9:00-17:00 között
  • szeptember: 9:30 - 16:00 között
  • áprilisban és októberben zárva tart

Belépőjegyek árai:

  • Felnőtt: 7 €/fő
  • Gyermekek, diákok és nyugdíjasok: 3,50 €/fő
További információ
Aquapark Meander - Oravice
Aquapark Meander - Oravice
Árvai-víztározó
Árvai-víztározó
Árvai erdei vasút
Árvai erdei vasút