Fedezze fel a Bélai-Tátra mesés környezetét és szálljon meg a szlovákiai Zár településen található Patrik Panzióban, amely ideális kiindulópont a túrákhoz és a környék felfedezéséhez. Utalványunknak köszönhetően ízletes félpanziós ellátásban lesz része, svédasztalos reggelikkel és felszolgált vacsorákkal, szállása pedig egy stílusos hegyvidéki szobában lesz, ahol a modern és a hagyományos elemek keverednek. Szükség esetén kerékpár- vagy sítárolók is a rendelkezésre állnak.

A szálláshelyről

A Patrik Panzió a festői hegyi faluban, Zárban, a Bélai-Tátra lábánál található. Akár aktív pihenésre vágyik, akár a város nyüzsgésétől szeretne kicsit elszakadni, ez a hely biztos kikapcsolódást nyújt.

Látogasson el a közeli Zári Néprajzi Múzeumba (2 km), ahol megismerheti Zár történetét és a hagyományos regionális építészetet vagy kézművességet. A falu ideális kiindulópontja a túráknak, valamint a kerékpártúráknak. Fedezze fel Magurkát (4 km), ahonnan elmehet a Bachledka lombkorona ösvényhez (8 km), valamint sétálhat a Bachledova völgyben (8,7 km). Nincs messze a Bélai-barlang (9 km) sem, amely a Tátrai Nemzeti Park legnagyobb és egyben az egyetlen megközelíthető magashegyi barlangja. A tapasztaltabb alpesi túrázást kedvelők számára olyan csúcsokat érdemes megmászni, mint a Kopa-hágó (9 km), a Lomnici-csúcs (25 km), a Tarajka (24 km) vagy akár a legmagasabb szlovák hegyet, a Gerlachfalvi-csúcsot (31 km) is meghódíthatják. Ne hagyja ki a lenyűgöző gleccsertavakat - a Csorba-tó (43 km), a Poprádi-tó (42 km) vagy a Nagy-Békás-tó (42 km) sem.

Gyerekekkel érdemes ellátogatni a Strachankovo kalandparkba is (3 km), ahol a látogatókat a kis Goral farm lakói köszöntik egy állatsimogatóval. Ezen kívül a gyerekek számára mászókák és hinták is vannak, valamint egy mesebeli út is található, ahol felfedezheti Zár legendáját. A kalandpark ideális hely a kikapcsolódáshoz és a szórakozáshoz. Az animátorok programokkal készülnek a gyermekek és a szülők számára.

Télen felfedezheti a Strachan síközpont sípályáit, amelyek mindössze 1,5 km-re vannak. Meredekebb lejtőkért, beleértve a fekete sípályát is, látogasson el Tátralomnicra (19 km), ahol a sífutók több száz kilométernyi fehér pályán fedezhetik fel a Magas-Tátrát.

Hol fogok aludni?

Szállása egy kétágyas szobában lesz, amelyben keverednek a modern és a hagyományos elemek. A szobában TV, WiFi kapcsolat, ülősarok és természetesen egy privát fürdőszoba is található. A szobában egy pótágy elhelyezésére is van lehetőség. Felár ellenében pedig lehetőség van erkélyes szobát is választani.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda elegáns étterme hagyományos szlovák és nemzetközi ételeket kínál. Minden reggel bőséges büféreggelit szolgálnak fel. Este pedig egy ízletes felszolgált vacsorát fogyaszthat el.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A vendégházban kerékpár-,poggyász- és sítároló áll rendelkezésre, esténként pedig asztalitenisszel múlathatják az időt (térítés ellenében).

Penzion Patrik

Penzion Patrik

Ždiar 667 , Ždiar
Szlovákia

A szálláshely üzemeltetője:
Penzión Patrik s.r.o. Cégjegyzékszám: 54985501


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
8 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Sítároló
Kerékpárkölcsönző

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
1,8 km
Busz megálló
0,3 km
Aquapark
25 km
Sípálya
1 km
Sífutás
1,5 km

Utazási tippek

Zár

Zár Utazási tipp

Ždiar biztosan nem maradhat ki a Bélai-havasokban tett barangolásai során. Ez a régió fő turisztikai központja, ahonnan számos túraútvonal és kerékpárút indul. A hagyományörző építészet figyelemre méltó, de a gyönyörű népművészet is. A legjobb élményt az évente megrendezett Goral Folklórfesztivál nyújtja, ahol szlovák és lengyel tánccsoportok mutatják be a gorálok táncait, viseleteit, dalait és szokásait.

Mit érdemes megnézni Zdiarban?

  • Ždiarsky dom Múzeum
  • Strachankovo családi park
  • Fényház animatronikus állatok kiállításával
  • Strachan síközpont
Bachledka Ski & Sun - Nyári síelés
Bachledka Ski & Sun - Nyári síelés
Bélai barlang
Bélai barlang
Strachankovo Kalandpark
Strachankovo Kalandpark