Fedezze fel Késmárk városát, engedje, hogy lenyűgözze történelmi látnivalóival, nagyszerű gasztronómiájával és élvezze a tökéletes kikapcsolódást. A Berg Panzió szó szerint néhány méterre található a késmárki Thököly-vártól. Utalványunknak köszönhetően az ízletes félpanzió mellett a házi cukrászda különlegességeit is megkóstolhatja. Fényűzően berendezett szobákban és remek hangulatban töltheti pihenését, valamint a feltöltődésért ellátogathat a mindössze 8 km-re található Vrbov Termálparkba is.

A szálláshelyről

A Berg Panzió a szlovákiai Késmárk történelmi városközpontjában található, amely mindössze 30 m-re van a késmárki vártól. Ez a hely egy igazi paradicsom lesz a történelem szerelmeseinek. Felfedezhetik például a 15. századból származó késmárki Thököly-várat, vagy a vár mellett található 17. századból származó Szentháromság evangélikus-fatemplomot (800 m), amely az UNESCO világörökség része. Látogasson el a Késmárki Líceumba (900 m), vagy az 1461-ből származó városházához.

Megcsodálhatja a tátrai természet varázsát is. Látogasson el például a Bélai-barlanghoz (14,3 km), a Hosszú-vízeséshez (19,6 km), vagy fedezze fel a Gánóci geoparkot (17,6 km), amely fontos paleontológiai lelőhely, és a közeli Gánóci gejzír (18,3 km) forró termálvizét.

Kiránduljon el Tátralomnicra (15,8 km), ahol kipróbálhatja az év bármely szakában a 482 méter hosszú Tatrabob bobpályáját. Télen több mint 11 km sípályát van lehetősége felfedezni, köztük Szlovákia leghosszabb sípályáját is. Nagyszerű síelési lehetőségeket kínál a Levočská Dolina síközpont (22,1 km) és az Alsótátrafüredi (14,5 km), valamint az Újtátrafüredi (20,4 km) síközpontok is.

Ha pedig az aktív kikapcsolódás után szeretne feltöltődni, akkor látogasson el a közeli Vrbov Thermálparkba (8 km), amely 10 medencével és mini dínóparkkal várja a látogatókat, vagy menjen el a népszerű aquaparkba az AquaCity Poprad-ba (14,3 km), ahol 13 fedett és szabadtéri termálmedence, valamint több mint 350 vízi attrakció és luxus wellness-részleg kényezteti majd.

Hol fogok aludni?

Szállása egy kényelmes, elegánsan berendezett, gyönyörű kilátással rendelkező szobában lesz. Minden szobában WiFi-hozzáférés és természetesen egy privát fürdőszoba is rendelkezésre áll.

A Standard kétágyas szoba (19 m²), egy kényelmes franciaággyal, amely 2 egyszemélyes ággyá alakítható, TV-vel és minibárral van felszerelve. A szobához privát zuhanyzós fürdőszoba tartozik, valamint lenyűgöző kilátással rendelkezik a késmárki várra.

A Comfort szoba méretében nagyobb (31 m²), amely a hálószobán kívül egy kellemes pihenőhellyel is rendelkezik, ahol egy kanapé, íróasztal és TV, valamint minibár található. A szoba ablakaiból lenyűgöző látvány tárul a Magas-Tátra elé. A szobához privát fürdőszoba tartozik zuhanyzóval vagy káddal.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Ízlelőbimbói kényeztetéséről a félpanziós ellátás gondoskodik. Minden reggel a büféreggeli széles kínálatából válogathat, a választékban megtalálható a friss kenyér, sajt, különféle felvágott, gyümölcsök, zöldségek, valamint a gabonapehely is. Vacsorára a háromfogásos menü során igazi gasztronómiai gyöngyszemeket van lehetősége megkóstolni.

Az étterem mellett egy hangulatos kávézó is található, ahol nemcsak egy finom kávét, hanem a házi cukrászda íncsiklandozó különlegességeit élvezheti. Melegebb időben a szabadtéri teraszra is kiülhet egy desszert vagy kedvenc itala mellett, ahonnan meseszép kilátás nyílik a késmárki várra.

Penzion Berg

Penzion Berg

Hradné námestie 36 , Kežmarok
Szlovákia

A szálláshely üzemeltetője:
BERG KPB, s.r.o Cégjegyzékszám: 36489034


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,5 km
Busz megálló
0,5 km
Aquapark
14,3 km
Sípálya
14,5 km

Utazási tippek

Késmárk vára

Késmárk váraUtazási tipp

A különleges történelemmel rendelkező Késmárki vár a város központjának közelében található és az egyetlen teljes egészében fennmaradt vár a Szepesi térségében. Az első írásos emlékek a várról 1463-ból származnak. Az évszázadok során sokak tulajdonában volt a vár és számos fontos esemény fűződik a nevéhez. A vár utolsó magántulajdomosa Ferdinand Rueber volt, ezután 1702-ben a város vásárolta fel. A második világháború idején a gestapo használta katonai bázisként, amely több partizán kivégzését is itt vezette le. A körbevezetés során meglátogathatja a várkápolnát és a kilátó tornyot is.

További információ
Tátralomnic
Tátralomnic
AquaCity Poprad
AquaCity Poprad
Bélai barlang
Bélai barlang