Utazzon el családjával Dél-Szlovákiába, és fedezze fel a gyönyörű vidéket, majd pihenjen meg a közeli termálfürdőkben vagy közvetlenül a szálláshelyen. A Penzión Žitava kikapcsolódásához a a remek szobák és a fedett medence mellett ízletes reggelivel és vacsorával járul hozzá. Ráadásul gyermekei is jól érzik majd magukat, a jól felszerelt játszótérnek köszönhetően.

Tudtad, hogy...?

A vendégház falusi stílusa magán viseli a hagyományos dél-szlovákiai építészet jellemzőit. Egyedülálló szalmateteje pedig már messziről vonzza a tekintetet.


A szálláshelyről

A Penzión Žitava Dél-Szlovákiában, Udvard községben található. A panzió kiváló elhelyezkedése miatt kiváló kiindulópontként szolgál ahhoz, hogy felfedezze a vendégház csodálatos környékét. Fedezze fel például a Barokk Kálvária (1,2 km) harangtornyát és kápolnáit, új ismeretekért pedig látogasson el az Érsekújvárban található Jána Thaina Múzeumba (7 km). A kiállítás segítségével egészen a kőkortól a 20. századig követheti nyomon a régió történetét.

Érdemes meglátogatni Révkomárom városát (27 km) is, ahol a gyönyörű építészet minden turistát lenyűgöz. Az itt található látnivalók közül az egyik legnépszerűbb a Limes Galéria, ahol szlovák és külföldi modern műalkotások műalkotásokat csodálhatunk meg. Ne hagyja ki a Római Lapidárium a sírköveit, szarkofágjait és szobrait sem. A városnézés után pedig megpihenhet a Brigetio Gyógyfürdőben.

És ha már gyógyfürdők, a Penzión Žitava közelében számos wellnessközpont és termálfürdő található. Döntsön akár a Aquamarin wellness központ (13 km) medencéi és szaunavilága, a bellegszencsei Római fürdő (13 km) gyógyító termálvize vagy a Naszvadi termálfürdő (14 km) rengeteg látnivalója és animációs programja mellett, biztosan kipiheni majd a mindennapok fáradalmait.

Hol fogok aludni?

Szállását egy modern szobában vagy apartmanban foglalhatja el, amiket TV-vel, légkondicionáló berendezéssel, hűtőszekrénnyel és WiFi kapcsolattal szereltek fel. A privát fürdőszobában pedig zuhanyzóval vagy kád található.

  • A kétágyas szobák két különálló vagy franciaággyal rendelkeznek és 1-2 pótágy elhelyezésére is van lehetőség. Az egyik szoba akadálymentesített.

  • Az apartman külön hálószobájában egy franciaágy, a nappaliban pedig kanapé és fotelek találhatók.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A vendégházban egy étterem is várja a vendégeket, akik a hagyományos dél-szlovákiai specialitások legjavát kóstolhatják meg. A szakácsok az ételeket kizárólag helyi és minőségi alapanyagokból készítik, így az ételek megőrzik autentikus ízüket. Jó idő esetén az étkezéseket a teraszon is elfogyaszthatja. Az estét pedig a közvetlenül a vendégházban található borospincében zárhatja, ahol megkóstolhatja a helyi borászok legjobb borait.

Hol kapcsolódhatok ki?

Nyáron a vendégház szabadtéri, de fedett medencéjében frissítheti fel magát. A medencét körülvevő füves terület pedig tökéletesen alkalmas a napozásra és különféle játékokra.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

Egy kültéri játszótér várja a gyermekeket, ahol csúszdázhatnak vagy mászókákon játszhatnak.

Penzión Žitava

Penzión Žitava

Hlavná 5 , Dvory nad Žitavou
Szlovákia

A szálláshely üzemeltetője:
Penzión Žitava, s.r.o. Cégjegyzékszám: 50890271


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
8 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Gyerek sarok
Játszótér
Kerékpártároló
Kerékpárkölcsönző
Konferencia terem
Hajszárító
Kültéri medence

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,2 km
Távolság a fürdőtől
14 km
Busz megálló
0,2 km
Aquapark
17,8 km

Utazási tippek

Bellegszencsei Termálfürdő

Bellegszencsei Termálfürdő Utazási tipp

A fürdő 12 hektár alapterületén több termálvizes medencével találkozhat, többek között pihenő, hűsítő és gyerek medencével. Továbbá csúszdák, sportpályák és számtalan attrakció is található itt. A fürdő gyógyvizét gyakran a Holt-tenger vizéhez hasonlítják. Az egyedi összetételű termálvíz előnyös hatással van a bőr és a légutak megbetegedéseire, illetve az ízületek és a hát fájdalmaira. A fürdő területén található a 9 medencével és rengeteg vízi attrakcióval ellátott (pezsgőfürdő, vízsugarak, szökőkutak, szabadtéri és fedett medencék, gazdag wellness) Aquamarín Wellness Központ.

További információ
Barokk Kálvária
Barokk Kálvária
Nagymegyer
Nagymegyer
Révkomárom
Révkomárom