Znojmo: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Znojmo királyi városa lenyűgözően emelkedik a Dyje folyó fölé, és egy termékeny bortermelő vidék közepén fekszik. A történelmi központot számos templomával, kanyargós utcáival és romantikus kilátásával a középkori falak töredékei veszik körül. Közvetlenül a város alatt egy 30 km hosszú, a 13-17. századból származó járatok és pincék labirintusa húzódik. Znojmo legrégebbi műemléke a Szűz Mária és Szent Katalin román kori Rotunda, amely a 11. században épült. A borok szerelmeseinek nem szabad kihagyniuk a Louka kolostor meglátogatását a hatalmas borospincékkel és a borászati múzeummal. A Nový Šaldorfban található Kék Pince pincesor az egyik legfestőibb az egész régióban.

Znojmoi katakombákLegkedveltebb utazás

A 4 emeleten keresztül húzódó föld alatti alagutak és pincék rendszere összhossza megközelíti a 27 kilómétert és a 14. - 15. század fordulóján keletkeztek gazdasági célokból. A későbbi időkben a város védelmében is fontos szerepet töltöttek be. Jelenleg főleg turisztikai látványosságként tartják számon, amely lenyűgözi a történelem, építészet és a nem mindennapi élmények szerelmeseit.

Nyitvatartási idő:

  • április 1. - április 30. és október 1. - október 31. minden nap 10:00 - 17:00 között
  • május 1. - június 30. és szeptember 1. - szeptember 30. minden nap 9:00 - 17:00 között
  • július 1. - augusztus 31. minden nap 9:00 - 18:00 között
  • november 1. - március 31. 10:00 - 17:00 között hétfőtől szombatig , vasárnap pedig 10:00 - 14:00 között

Belépőjegyek ára:

  • Hagyományos körút 95 Kč felnőttek számára, 55 Kč gyermekek, diákok és nyugdíjasok számára
  • 1, 2, vagy 3-as számú adrenalin körút 110 - 200 Kč
További információ

ZnojmoLegkedveltebb utazás

Dél-Morvaország Csehország egyik legcsodálatosabb térsége, amelyet többek között baráti légkörének és a számtalan borospincéjének köszönhet. Znojmo a Podyjí Nemzeti Park szélén helyezkedik el és számtalan történelmi emlékhellyel büszkélkedhet, így nagy közkedveltségnek örvend a turisták körében. Kóstolja meg a kiváló helyi borokat, gyönyörködjön a mesébe illő tájban és élvezze a gazdag kultúrális programokat.

Mely helyeket érdemes meglátogatni Znojmoban:

  • Znojmo vára a Szent Katalin körtemplommal
  • A városháza tornya
  • Znojmoi katakombák
  • A sörfőzés történelmét bemutató kiállítás

Znojmoban felejthetetlen hangulatban lehet része az egész év folyamán megrendezésre kerülő kultúrális programoknak köszönhetően is. Leghíresebb közülük talán a szeptemberben tartott történelmi borszüret, továbbá a majális, nyári zenés fesztivál, a júniusi sörünnep, vagy az augusztusi uborkaünnep.

További információ

Térkép utazási tippekhez17 utazási tipp

Znojmo: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet