Vis-sziget

Vis Horvátország legtávolabbi lakott szigete. Közép-Dalmácia e gyöngyszeme az Adriai-tengerben rejtőzik a legismertebb Hvar és Brac szigetek mögött. A szárazföldtől való távolsága és rosszabb megközelíthetősége miatt Vis egy érintetlen kincses doboz, amelyet sokan úgy jellemeznek, mint a földi mennyországot. A 90 km²-es területen háborítatlan természet, nagyszerű fürdőzési lehetőségek, gazdag víz alatti élet, érdekes történelmi emlékek és kiváló helyi konyha várja. Ráadásul Vis autentikus és nyugodt légköre mindenkit magával ragad.

Az Adriai-tenger egyetlen más szigetén sincs annyi változatos strand mint itt. Találhat homokos, kisebb-nagyobb kavicsokkal szórt és sziklás strandokat is. A sziget legszebb strandja, a Stiniva, egy keskeny öbölben rejtőzik, és meredek, magas sziklák veszik körül. A legtöbb történelmi látnivaló Komiža városában található, amelyet az adriai halászat bölcsőjének tartanak. A Horgászmúzeum mellett megcsodálhatja a gyönyörű sétányt és a 17. és 18. században épült házakat. Csodálatos panorámában lehet része a sziget legmagasabb csúcsáról, a Hum-csúcsról (587 m tengerszint feletti magasságban) tárul elénk.

A legnépszerűbb kirándulási célpont minden bizonnyal a közeli Biševo szigeten található gyönyörű kék barlang. A Kék barlang még mindig az egyik legkülönlegesebb természeti jelenség az Adriai-tenger partján. A napsugarak egy víz alatti nyíláson keresztül hatolnak be a barlangba, így kék fénnyel megtöltve azt; és ezüstös csillogást adva a fenéken lévő tárgyaknak.

Térkép megjelenítése

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet