Fedezze fel a Lesachtal régió érintetlen természeti kincseit és legfontosabb látnivalóit. Az izgalmas programokhoz kiváló kiindulópontot jelent a Der Paternwirt **** hotel, ahol félpanziós ellátással, korlátlanul használható wellnessrészleggel és egy előnyökkel teli vendégkártyával várják a vendégeket. A túraútvonalak közvetlenül a szállodától indulnak, így ne felejtse otthon túrabakancsát, hiszen álmai kirándulása várja.

A szálláshelyről

A Hotel Paternwirt **** a festői osztrák Maria Luggau településen, a Lesachtal régióban található. Ez az eldugott völgy érintetlen természete nyáron és télen is rengeteg programmal várja a látogatókat. A családi kézben lévő szálloda kiváló elhelyezkedésének köszönhetően remek kiindulópont a környék felfedezéséhez.

A Lesachtal-völgy Ausztria déli részén, az olasz határ közelében, Karintia tartományban található. Ez egy olyan régió, amelyet még nem fedeztek fel a turisták, és így sikerült megőriznie autentikus hangulatát. Ha erdők, rétek és sportolási lehetőségek közelében szeretne pihenni, akkor Maria Luggauban a legjobb helyen jár.

A lenyűgöző hegycsúcsoktól csupán egy karnyújtásnyira lévő völgyben egész évben felejthetetlen élmények várják. Nyáron bejárhatja a környék túraútvonalait, melyek közvetlenül a szálláshelytől indulnak és melyek mentén több helyen is lélegzetelállító kilátás nyílik az Alpokra. De a kerékpár nyergéből is megismerheti a vidéket, köszönhetően a több mint 100 kilométernyi kijelölt kerékpárútnak. Ellátogathat Obertilliachba (10 km) is, de előbb érdemes felkeresnie a helyi kolostort és a gyógynövénykertjét (260 m). A hegyvidéki barangolások, és izzasztó túrák után pedig frissítő fürdőt vehet a Presegger See (63 km) tóban.

Télen fehér takaró borítja a lejtőket, és a Maria Luggau melletti síterepeket birtokba veszik a téli sportok szerelmesei. A közeli sípályák között mindenki megtalálja a neki megfelelőt, így a kezdő és a haladó síelők, valamint a gyermekes családok se hagyják otthon a síléceket. A legnagyobb síterep Obertillachban (10 km) található, ahol 13 kilométernyi pálya áll a vendégek rendelkezésére. De a téli sportokból sosem lehet elég, így nem szabad elfelejtkezni a közeli sífutó pályákról, és a Pressegger See tóról sem, ami minden télen befagy, a korcsolyázók legnagyobb örömére.

Hol fogok aludni?

Szállását egy pótágyazható kétágyas szobában foglalhatja el. A belső tereket a természet ihlette, amikben tömörfa bútorok szolgálják a vendégek kényelmét. Minden szobához privát fürdőszoba tartozik WC-vel, zuhanyzóval, stílusos kőmosdóval és kozmetikai eszközökkel. Ezen felül minibár, hajszárító, széf és műholdas TV áll rendelkezésre.

Két lehetőség közül választhat:

  • Standard szoba (25 m²), amelyben egy franciaágy mellett egy pótágy is elhelyezhető. A szobában ezen kívül Íróasztal, szekrény és ülősarok található. A privát erkélyről pedig a lenyűgöző kilátásban gyönyörködhet.

  • A Superior szoba (30 m²) még több helyet és még kényelmesebb éjszakai pihenést kínál a vendégeknek, nagy franciaágynak és a pótágynak hála. A fürdőszobában nagy zuhanyzó és külön WC található. Az elegáns bútorok, köztük az íróasztal és a szekrény lucfenyőből készültek. ehhez a szobatípushoz is tartozik egy privát erkély , ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegyekre.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A Lesachtal-völgyi üdülése során nem hiányolja majd a nagyszerű étkezéseket. A Paternwirt étteremben friss, szezonális alapanyagokból készült regionális ételeket fogyaszthat. A kulináris különlegességek nemcsak ízükkel, hanem tökéletes tálalásukkal is kitűnnek.

És mit készítenek Önnek a profi szakácsok? Az étlapon olyan fogások találhatóak mint a sült bárány- vagy szarvashús, a közeli folyóból származó pisztráng, a különleges Schlipfkrapfen-t, vagy a helyi rétekről származó burgonyával és gyógynövényekkel töltött tortellini. A bőséges étkezés végén pedig kóstolja meg a híres Krapfen fánkot. Mindehhez természetesen borokat, söröket és üdítőket is kortyolhat.

Az étterem három részből áll - az új étkező, a fadíszítésű belsőtér és a szabadtéri terasz. A büféreggelit is itt szolgálják fel.

Hol kapcsolódhatok ki?

Hogyan lehetne tökéletes a pihenés wellness nélkül? Szerencsére a Hotel Paternwirt **** mesés kikapcsolódásra invitálja Önt új wellnessrészlegébe.

Akár egy fárasztó, programokkal teli nap után lazítana egyet, akár az egész napot pihenéssel töltené, itt jó helyen jár. Csodálja meg a hófödte hegycsúcsokat a finn szaunában, szívja mélyre a gyógynövényes szauna jótékony levegőjét és izzadja ki a mérgeket a gőzfürdőben!

Der Paternwirt ****

Der Paternwirt ****

Maria Luggau 30 , Maria Luggau/ Lesachtal
Ausztria

A szálláshely üzemeltetője:
Obernosterer Gabriel Cégjegyzékszám: 65977703


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
18 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Szauna
Étterem
Sítároló
Fitness
Konferencia terem
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,3 km
Busz megálló
3 m
Sípálya
9,8 km
Sífutás
9,8 km

Utazási tippek

Gailtali-Alpok

Gailtali-Alpok Utazási tipp

A Gailtali-Alpok Ausztriában, a Karintia és Dél-Tirol régióban fekszik. Mészkőből és dolomitból álló nagy hegység, amely sok tekintetben hasonlít a szlovákiai Alacsony-Tátrára. A szlovákiai hegyekkel ellentétben a Gailtali-Alpok azonban jóval magasabbak - a legmagasabb hegy, a Grosse Sandspitze csúcsa 2772 m tengerszint feletti magasságban található. A Goldeck (2139 m) és a Dobratsch (2166 m) csúcsai szintén megközelíthetőek felvonóval vagy hegyi ösvényen. Télen a több egységből álló hegység a számos síközpontnak köszönhetően téli sportparadicsommá válik. Nyáron érdemes meglátogatni a közeli Lienz városát vagy a Weissensee tavat, amelyet Európa egyik legtisztább tavának tartanak.

További információ
Tristachi-tó
Tristachi-tó
Schloss Bruck kastély
Schloss Bruck kastély
Obertilliach
Obertilliach