Élvezze a csehországi Karlovy Vary egyedülálló hangulatát és kóstolja meg az egyedülálló ásványvízforrásokat a híres collonádokban. Szálljon meg a belvárosban, a felújított Hotel Maltézský Kříž ***-ban és élvezze a gazdag reggelit. Utalványunknak köszönhetően meglátogathat két múzeumot is, így bővítheti ismereteit a gyógyfürdőkről és a sörfőzés mesterségéről is.

A szálláshelyről

A Hotel Maltézský Kříž *** , egy gyönyörű négyemeletes szálloda, élénksárga homlokzattal és zöld redőnyökkel, közvetlenül a csehországi Karlovy Vary központjában. Csak egy karnyújtásnyira vannak a gyógyforrások, a collonádok és a fürdőváros egyéb látnivalói. A Vřídlo és a Vřídelní Colonnade mindössze 300 méteres sétára, a Piac és a Vár collonade pedig 700 méterre található.

A hotel központi elhelyezkedés a városnézéshez is ideális. A szállodától mindössze 500 méterre található a A Szent Péter és Pál ortodox templom gyönyörű aranykupoláival, amely egy védett kulturális műemlék. A város egyik fő szimbóluma, a Szarvasugrás-kilátópont is mindössze 300 m-re található a szállodától. Ha pedig szeretne egy csodás kilátásban gyönyörködni a festői Karlovy Varyra, a siklóvasúton tovább utazhat a Diana kilátóhoz is.

Ne hagyja ki a Becherovka Múzeum (2,1 km) meglátogatását sem, ahol a városnézést kóstolóval is összekapcsolhatja. A Moser üveggyár (4,9 km) meglátogatása szintén eredeti élményt nyújt; itt betekintést nyerhet az üveggyártásba, vagy kipróbálhatja magát üveggravírozásban és aranydíszítésben is. Az üveggyár 160 éves történetét bemutató múzeum is található itt. A gyerekekkel a Papilonia Pillangóház (2,1 km) meglátogatását is ajánljuk.

Hol fogok aludni?

Szállása az 1706-ban épült barokk fürdőház 12 hangulatos szobájának egyikében lesz. A kellemesen világos és szellős szobák mindegyike WiFi-vel, LCD TV-vel, minibárral, íróasztallal és széffel, valamint telefonnal felszerelt.

A Deluxe szobák 33 m²-esek, és a kényelmes franciaágy mellett akár 2 pótágy elhelyezésére is alkalmasak. Az ágyrész elegáns függönnyel van elválasztva a szoba többi részétől. A káddal ellátott privát fürdőszoba is kényelmét szolgálja, és a szobából a collonádra nyílik kilátás.

A collonádra néző Deloxe lakosztály 32 m²-es, és egy külön hálószobával és nappalival rendelkezik. A hálószobában egy franciaágy található, a második szobában pedig 1 pótágy elhelyezésére van lehetőség. A lakosztály fürdőszobája zuhanyzóval felszerelt.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Minden reggelét egy gazdag büféreggelivel kezdheti, melynek során péksütemények, tejtermékek, felvágottak, zöldség és gyümölcsök széles választéka várja.

Hotel Maltézský Kříž ***

Hotel Maltézský Kříž ***

Stará Louka 334/50 , Karlovy Vary
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
P.L.E. BONZA s.r.o. Cégjegyzékszám: 09005943


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00 - 21:00
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
250 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 250 Kč/éj - Galéria parkoló, előzetes egyeztetés szükséges

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Kerékpártároló
Sítároló
Minibár

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,6 km
Távolság a fürdőtől
2 km
Busz megálló
0,2 km

Utazási tippek

Karlovy Vary

Karlovy Vary Utazási tipp

Karlovy Varyt 1350-ben alapították IV. Károly császár parancsára, így a gyógyítást már több mint 670 éve gyakorolják itt. A fürdő a 18. és 19. században élte aranykorát és felvirágzását, amikor a ma is ismert alakjába építették át, amelynek köszönhetően hatalmas világhírre tett szert. A helyi gyógyvízforrások remek hatással vannak a mozgásszervekre, az emésztőrendszerre és az anyagcsere zavaraira.

Karlovy Vary legcsodálatosabb kolonnádjai (oszlopcsarnokai):

  • Piaci kolonnád (Tržní kolonáda)
  • Malomkő kolonnád (Mlýnská kolonáda)
  • Gyümölcsös kolonnád (Sadová kolonáda)
  • Forró tavasz kolonnád (Vřídelní kolonáda)
  • Az összes kolonnád legalább egy forrást rejt, amelyeket meg is kóstolhat. Tegyen szert kóstolópohárra az egyik árustól és fedezze fel őket, majd pihenjen meg a számtalan padocska egyikén és élvezze a felejthetetlen élményt.

A város felfedezése közben érdemes több látnivalót is megtekinteni. Közéjük tartozik például a Szent Péter és Pál templom, Diana kilátó, amelynél a Pillangó ház (Motýlí dům) és étterem található, Moser üveggyár és a Becherovka látogatóközpont. A fürdőváros erdeiben több kilátóval is találkozhat. A leghíresebb közülük a Szarvas ugrás kilátó (vyhlídka Jelení skok), amely a város egyik jelképe is egyben. Persze nem maradhatnak el a hagyományos ostyák sem, amelyeket díszcsomagolásban is beszerezhet és több ízesítésben is kaphatóak.

További információ
Vřídlo kolonnád
Vřídlo kolonnád
Karlovy Vary fürdő központ
Karlovy Vary fürdő központ
Jan Becher Múzeum
Jan Becher Múzeum