Szálljon meg a 4*-os Masonic House Vendégházban, amely közvetlenül a Loket királyi város központjában található és élvezze a várra nyíló fényűző kilátást és a stílusos szobákat, amelyekben úgy érezheti magát, mintha csak a királyi család tagja lenne. Utalványunknak köszönhetően finom svédasztalos reggelivel várják, amely ellátja majd kellő energiával, hogy felfedezze ezt a történelmi várost. Vagy elkirándulhat Karlovy Varyba, amit kerékpáron is megtehet, ugyanis Loketből egy kellemes kerékpárút vezet ebbe a mesés városba a Svatošské-sziklák mentén.

A szálláshelyről

A Masonic House Panzió **** a csehországi történelmi, királyi városban, Loket-ben, Karlovy Vary külvárosában, közvetlenül a téren, a természetvédelmi terület központjában található. A vendégház ablakaiból mesés kilátás nyílik a város nevezetességére és a környék legnépszerűbb turisztikai célpontjára, a 13. századból származó Gótikus Loket várára (200 m). A gyönyörű Svatoš rocks (6,7 km) nemzeti park a természetbe csábít, nyáron pedig a Michal természetes uszodában (8 km) hűsölhet, ahol homokos strand és Csehország egyik leghosszabb szabadtéri csúszdája is található.

A vendégház elhelyezkedésének köszönhetően könnyen megközelíthető Karlovy Vary, amely autóval mindössze 15 perc alatt, kerékpárral pedig az Ohře folyó mentén vezető kerékpárúton kb. másfél óra alatt érhető el. Karlovy Varyban feltétlenül tegyen egy túrát a gyönyörű kolonnádok között, és kóstolja meg a híres ásványos forrásokat.Fedezze fel a Diana-kilátót, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Télen pedig (vagy akár nyáron is) hangolódjon az ünnepekre és látogasson el a Karácsonyi Ház-ba, ahol megnézheti a karácsonyi múzeumot és a mackógyűjteményt.

Hol fogok aludni?

A vendégház összesen 5 hangulatos szobával rendelkezik. Mindegyik a történelmi ház harmadik emeletén található, ahonnan tökéletes kilátás nyílik Loket várára, a történelmi térre és az erődítményre. Minden szobában műholdas LED TV, USB csatlakozóval, WiFi csatlakozással, minibárral, meleg ital készlettel és privát zuhanyzós fürdőszobával, WC-vel és hajszárítóval rendelkezik. Válasszon a következők közül:

  • A Deluxe kétágyas szoba 25 m²-es, amely egy franciaággyal vagy két egyszemélyes ággyal rendelkezik, ahol pótágy elhelyezésére van lehetőség.
  • A Deluxe Háromágyas szoba 32 m²-es, amely egy franciaággyal és egy egyszemélyes ággyal van felszerelve. Ebben a szobában is van lehetőség pótágy elhelyezésére.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Bár a vendégháznak nincs saját étterme a szó szoros értelmében, büszkélkedhet egy csodálatos Masonic Cafe bar kávézóval, amely kubai stílusú belsővel és egy érdekes dokumentumgyűjteménnyel, Fidel Castro kubai szivar kultuszának történetével rendelkezik. Itt szezonális ételeket, finom kubai kávét, finom házi süteményeket vagy egy pohár finom rumot is fogyaszthat.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A vendégházban található egy egyedülálló múzeum, a Titkos Társaságok Múzeuma is, amely egyike a világon található mindössze hét ilyen múzeumnak. A több mint 700 kiállítási tárgyon keresztül megismerheti a titkos társaságok titokzatos szimbolikáját, ritka rituális tárgyakat, oltárokat, a rendek tagjainak személyes tárgyait, értékes könyveket, rangjelzéseket, azonosító okmányokat és még sok minden mást is.

Pension Masonic House ****

Pension Masonic House ****

T. G. Masaryka 115 , Loket
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
MUL AZA MULA s.r.o. Cégjegyzékszám: 09082786


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00 - 18:00
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
250 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
150 - 300 CZK/éj - az aktuális ajánlat szerint

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Extra szolgáltatások
Kerékpárkölcsönző
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
40 m
Távolság a fürdőtől
11 km
Busz megálló
0,4 km
Aquapark
8 km

Utazási tippek

Loket vára

Loket vára Utazási tipp

Az Ohře folyó fölött magasodó sziklán álló Loket vára az azonos nevű észak-csehországi város szíve. A 13. századi alapítása óta ez a királyi vár számos átalakításon ment keresztül. A 15. és 16. század fordulóján a késő gótika és a kialakulóban lévő reneszánsz szellemében építették át. A 19. században a kastély állami börtönként szolgált, és ebben az időszakban jelentősen megzavarták eredeti megjelenését. A kastély általános elrendezése azonban megmaradt, a 26 m magas torony** domináns jellegzetességével. A vár tornyából még mindig csodálatos kilátás nyílik a városra és a környező vidékre.

A kastély látogatása során a kastély kiterjedt helyiségeiben érdekes kiállítási tárgyak százait tekintheti meg a kastély hosszú történelméből. Megcsodálhatja a történelmi bútorokat, fegyvereket, porcelánokat, edényeket, a régi Loket gyógyszertárat és faszobrokat. A ritka ásványok mellett a legendás Loket meteorit is megtekinthető.

A bátrabbak számára igazán lenyűgöző **kínzótörvény-kiállítás várja, amely a kastély hiteles pincéjében található.

Nyitvatartási idő:

  • November - március: 9:00 - 16:00 óráig.
  • Április - június és szeptember - október: 9:00 - 17:00 óráig
  • Július - augusztus: 9:00 - 18:30-ig.

Bejárat:

  • Felnőttek: 125 CZK - 150 CZK
  • Gyermekek, diákok és nyugdíjasok: 105 CZK - 120 CZK
  • 6 év alatti gyermekek: ingyenes
  • Családi belépő (2 felnőtt + 2 gyermek vagy diák): 380 CZK - 440 CZK
További információ
Karlovy Vary
Karlovy Vary
Karlovy Vary fürdő központ
Karlovy Vary fürdő központ
Jan Becher Múzeum
Jan Becher Múzeum