A Hotel Museum of Bricks *** minden Lego rajongó álomszállása! Az ikonikus építőjáték elemei nemcsak a szobákban, hanem a szálloda más területein, többek között a kertben is megtalálhatók. Ezenkívül minden napot ízletes büféreggelit indíthat ,ráadásul Kutná Hora egyedülálló látnivalói könnyen elérhetőek, ajánlatunknak köszönhetően pedig még egy, a Lego Múzeumba szóló belépőjegyben is részesül, hogy egészen biztosan ne unatkozhasson a tartózkodás alatt!

A szálláshelyről

A Hotel Museum of Bricks *** a csehországi Kutná Hora történelmi városának csendes részén fogadja vendégeit, akik egy igazi Lego birodalomban pihenhetnek!

Kutná Hora egy mesebeli hangulatú város, amely egyedülálló látnivalókkal várja a turistákat. A szálláshelytől csupán néhány lépésre található a Mindenszentek temploma (150 m) és az alatt található sírkamra (150 m), amelyet 40 000 halott (főként pestisjárványok és huszita háborúk áldozatainak) maradványai díszítenek. A város leglátogatottabb nevezetessége az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelő, késő gótikus Szent Barbara székesegyház (3,5 km). A templom közvetlen közelében található a Korpusz Krisztus kápolna és a Jezsuita Kollégium, amely a Közép-csehországi régiónak és a 20. és 21. századi művészetnek szentelt kiállításnak is otthont ad.

Nem érdemes kihagyni a Cseh Ezüstmúzeum (3 km) meglátogatását sem, ahol egy középkori bánya megtekintése során sok érdekes információt tudhat meg a város történetéről, az ezüstbányászatról és az érmegyártásról. A múzeum az 1312-ban épült történelmi épületben, a Hrádekben kapott helyet.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Minden reggel kellemesen indul a nap a szálloda bőséges büféreggelijével.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

Rengeteg játék és stílusos dekoráció várja a kis vendégeket. Rendelkezésükre áll egy nagyszerű játszótér , ahol többek között hintákkal, csúszdával, homokozóval és még sok mással szórakozhatnak. Ezenkívül az asztaliteniszre és focizásra is van lehetőség. Ha pedig szép az idő, egy remek grillezéssel fejezheti be a napot.

Hotel Museum of Bricks ***

Hotel Museum of Bricks ***

Zámecká 52 , Kutná Hora
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
LeMi CZ s.r.o. Cégjegyzékszám: 24783111


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Gyerek sarok
Játszótér
Konferencia terem
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
2 km
Busz megálló
0,2 km
Aquapark
2,2 km

Utazási tippek

Kutná Hora

Kutná Hora Utazási tipp

Kutná Hora csehországi város nem hiába szerepel az UNESCO listáján, és bár nincs vár vagy kastély, annyi mindent kínál, hogy egyetlenegy látogatás nem lesz elég, hogy felfedezze ezt a látnivalókkal teli környéket. Kutná Hora a múltban, ahogy a neve is mutatja, az ezüstkovácsolással volt kapcsolatban. A középkorban ezért az egyik legfontosabb cseh város volt. Ezért is található itt számos műemlék, amelyeket számos kávézó és étterem egészít ki.

Mit ne hagyjon ki, ha Kutná Hora városába látogat?

  • Szent Barbara-székesegyház
  • A sedleci csontváz
  • A Szűz Mária mennybevételének és Keresztelő Szent Jánosnak a katedrálisa
  • A város történelmi központjában tett séta során megtekintheti a Kőkutat, a pestisoszlopot, a Nepomuki Szent János-templomot, a Kőházat, a Dačický-házat az UNESCO műemlékekről szóló interaktív kiállítással és a Hrádek - Cseh Ezüstmúzeumot.

Kutná Hora több gyalogosok és kerékpárosok számára egyaránt alkalmas útvonalat is kínál.** Ajánljuk az úgynevezett Királyi sétát, amely lélegzetelállító kilátást nyújt a város panorámájára, vagy a Kutná Hora körüli tanösvényt.

További információ
Szent Barbara székesegyház
Szent Barbara székesegyház
Olasz udvar, Kutná Hora
Olasz udvar, Kutná Hora
Sedleci csontház
Sedleci csontház