Engedje, hogy a Kis-Fátra Nemzeti Park szépsége elvarázsolja Önt! Szálljon meg a festői Vrátná-völgyben található a Horská chata pod Sokolímban és élvezze a gyönyörű kilátás mellett a nagyszerű túrákat is. Mássza meg a Velký Kriváň hegyet, látogasson el a Jánošík-szoroshoz, vagy fedezze fel Zsolna látnivalóit. Mindezt a kiváló félpanziós ellátás és kedvezményes wellness élmények teszik tökéletessé.

A szálláshelyről

A Horská chata pod Sokolím a Kis-Fátra Nemzeti Parkban található Vrátná-völgy legmagasabban fekvő szálláshelye. A szállodából csodálatos kilátás nyílik a völgyre illetve a hegycsúcsokra, és tökéletes kiindulópontként szolgál különböző kirándulásokhoz. Télen nagyszerű sípályák is rendelkezésre állnak.

A kultúráért és a városnézésért Zsolna (32 km) felé érdemes venni az irányt. Keresse fel a Mariánské náměstí teret, ahol két gyönyörű kút és a városháza található. Utóbbi minden órában egy dallamos harangjátékkal örvendezteti meg a járókelőket. A térről rövid sétával elérhető a 14. századi Gótikus Szentháromság-templom és a 16. századi Burian-torony, amelyet a város jelképének tartanak. Ne hagyja ki az angolparkkal körülvett Budatín vár megtekintését sem, amely a Považský Múzeumnak és több mint 1200 kiállítási tárgyának is otthont ad.

A melegebb hónapokban tökéletes alkalom nyílik a gyalogos és kerékpáros túrákra. Sétáljon végig a Jánošík-szoros tanösvényen (6,3 km), mássza meg a Kis-Fátra legmagasabb csúcsát, a Velký Kriváň-t (7 km), vagy élvezze a 30 méter magas Terchovské srdce kilátóból (5 km) nyíló csodálatos kilátást. A kerékpárosok számára számos kerékpárútvonal áll rendelkezésre. Rendelkezésükre állnak könnyebb (Terhely-Vrátna, Zsolna vízmű körüli út) közepesen nehéz (Zsolna-Terhely, Újbesztercei víztározó körüli körút) és kifejezetten nagy kihívást jelentő (Drsná 100) útvonalak is.

Télen három helyen - Paseky, Chleb és Poludňový grúň - síelhet kedvére. Ezek együtt alkotják a Vrátna Malá Fatra síközpontot. A Paseky (700 m) 12 sípálya a kezdők és profik számára is ideális. A Chleb-t (7 km) az adrenalin szerelmeseinek teremtették, hiszen Szlovákia legmeredekebb és leghosszabb fekete lejtője vár itt rájuk. Poludňový grúň (5,3 km) pedig az igényes síelők, snowboardosok és síhegymászók paradicsoma.

Hol fogok aludni?

Szállását egy fával burkolt, hegyvidéki hangulatú szobában foglalhatja el, ami privát fürdőszobával, TV-vel és WiFi kapcsolattal rendelkezik.

  • A Kétágyas szoba két egyszemélyes ággyal van felszerelve.

  • A Családi szoba nagyobb, mint a kétágyas szoba, és egy franciaággyal illetve egy kanapéággyal rendelkezik.

  • A Maisonette a legtágasabb az összes szoba közül. Az alsó szinten egy franciaágy, a felső szinten pedig két egyszemélyes ágy található.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A hegyi faházban egy kandallóval és nyári terasszal rendelkező hangulatos étterem szolgáltatásait is igénybe veheti. A vendéglátóhelyen a hagyományos szlovák ételek mellett, a vegetáriánus és gluténérzékenységben szenvedő vendégek számára is mindig készítenek valami finomat.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A legkisebbek a gyereksarokban rossz idő esetén is jól érezhetik magukat.

Horská chata pod Sokolím **

Horská chata pod Sokolím **

Vrátna dolina 1 , Terchová
Szlovákia

A szálláshely üzemeltetője:
UBC Services, s.r.o. Cégjegyzékszám: 45925160


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
10 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Gyerek sarok
Játszótér
Sítároló
Konferencia terem

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
2,9 km
Távolság a fürdőtől
39,4 km
Busz megálló
0,6 km
Sípálya
0,7 km
Sífutás
0,7 km

Utazási tippek

Kis-Fátra Nemzeti Park

Kis-Fátra Nemzeti Park Utazási tipp

A Kis-Fátra maga a turisztikai paradicsom, ahol garantált a kellemes túrázgatás. Legnehezebb túrának ígérkezik a legmagasabb csúcs megközelítése. A Kis-Fátráról az a szóbeszéd járja, hogy Szlovákia minden részéről megtalálható itt egy darabka. Mi több, sokan meg vannak győződve arról, hogy itt található Szlovákia legszebb hegycsúcsa, a Veľký Rozsutec. Nagy közkedveltségnek örvend a Kis-Fátra legmagasabb csúcsa, a Veľký Kriváň, de az összes hegycsúcs rendkívüli kilátást biztosít a környező Nagy-Fátrára, Nyugat-Tátrára, Kócs-hegység és további hegyvonulatokra.

További információ
Zsolna
Zsolna
Jánošík-szoros
Jánošík-szoros
Budatín vár
Budatín vár