A Selmecbánya közelében fekvő Banský Dom *** ideális szállást kínál a wellness és a túrázás szerelmeseinek. A szlovákiai Selmeci-hegység csendes természetében gyönyörű kirándulások, a szálláson pedig ízletes félpanziós ellátásban, illetve a wellnessrészleg pezsgőfürdője és szaunái várják.

A szálláshelyről

A Banský Dom **** panzió a Selmecbánya nyugati részén, a legrégebbi helyi épületben fogadja vendégeit. 2015-ben felújították, de sikerült megőrizni a ház eredeti hangulatát.

Hodrushámor környékén kedvére túrázhat, kerékpározhat sőt még városnézésre is lesz lehetősége. A kirándulás alatt számos UNESCO műemlék megtekintésére nyílik lehetősége. Érdemes meglátogatni például a Lill-aknát (650 m), a Dolnohodrušský tavat (2,7 km), a Rabenstein bányát (5 km) és sok más nevezetességet.

A téli sportok szerelmesei a közeli Selmecbánya síterep havas lejtőit hódíthatják meg. A Salamandra síterep (3,8 km) pedig egy igazi családi sípálya, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezhetik magukat.

Selmecbánya (9,8 km) városában fedezze fel a Szent Szentháromság teret, a 14. századi városházát, a 16. századi Kammerhof kamarapalotát és az Öreg várat, ami eredetileg templomnak épült, majd később erőddé alakítottak át, hogy jó szolgálatot tegyen a török elleni harcok során.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A felújított étteremben regionális specialitásokkal és nemzetközi fogásokkal töltődhet fel. Tekintse meg a borlapot is! Nyáron pedig élvezze mindezt a szabadtéri teraszon.

Hol kapcsolódhatok ki?

A wellnessrészlegben annyit pihenhet amennyit csak szeretne. A pezsgőfürdőn és a relaxációs szobán túl gőzkabin és finn szauna is rendelkezésére áll majd. A forró kikapcsolódást zárja a merülőmedencében!

Banský Dom ***

Banský Dom ***

Hodruša Hámre č. 579 , Hondruša - Hámre
Szlovákia

A szálláshely üzemeltetője:
Banský dom, s.r.o. Cégjegyzékszám: 36718939


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
10 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Étterem
Sítároló
Kerékpárkölcsönző
Minibár
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
9,8 km
Távolság a fürdőtől
8 km
Busz megálló
100 m
Aquapark
20 km
Sípálya
2,6 km

Utazási tippek

Természeti bányamúzeum

Természeti bányamúzeum Utazási tipp

A bányamúzeum egy festőien szép völgyben található, a város szélén és a bányászok életét mutatja be a középkortól egészen a 20. századig. Két kiállítással is találkozhat itt, egy föld felettivel és egy föld alattival. A legértékesebb látnivaló a lóhajtotta lift gépezete, amely az egyetlen fennmaradt darabnak számít Szlovákián. A föld alatti körbevezetés során sisakkal, köpennyel és lámpával látják majd el. A belépés csak legalább 5 személyes csoportok számára lehetséges.

Selmeci óvár
Selmeci óvár
Selmecbányai betlehem
Selmecbányai betlehem
Terra Permonia
Terra Permonia