Ahogy a neve is mutatja, a Hotel Jezero **** (a jezero jelentése tó), mindössze 100 méterre a szlovéniai Bohinj-tótól található. Töltődjön fel itt az év bármely szakában - nyáron élvezheti a fürdőzést és a vízparti pihenést, télen pedig romantikus sétákat tehet a varázslatosan befagyott vízfelület körül. Szállása egy kényelmes kétágyas szobákban lesz és választhat a svédasztalos reggeli vagy a félpanziós ellátás között. Ezen felül utalványunknak köszönhetően korlátlanul élvezheti a beltéri medencét és a finn szauna egyszeri használatát. Az aktív pihenés szerelmesei pedig a fitnesztermet is kipróbálhatják.

A Travelking által ellenőrizve

“Nagyon tetszett nekünk a Hotel Jezero **** szálloda. Tökéletes kiindulópont volt a gyönyörű szlovén vidék felfedezéséhez, a személyzet hihetetlenül segítőkész volt, a kiszolgálás pedig pazar. Bár nem a legmodernebb szállások egyike, a szállodának megvan a maga varázsa, a hagyományos szlovén ételek gazdag kínálatával. A hotel legnagyobb előnye egyértelműen a csodás elhelyezkedése. Élmény volt végre személyesen is ellátogatni a Bohinj-tóhoz , és már most tervezzük a következő utunkat ide.”

Dita Martinková - Marketing csapat
Személyesen ellenőrzött: discount-detail.month-inflected-9 2023

A szálláshelyről

A Hotel Jezero *** a szlovéniai Bojinj-tó partján található, a Júliai-Alpok ölelésében. Elhelyezkedése ideálissá teszi mindazok számára, akik az aktív pihenést kedvelik a természet szívében, mivel közvetlenül a Triglav Nemzeti Parkban található. A Bohinj-tó (140 m), Szlovénia legnagyobb természetes tava csupán pár lépésre található. Csobbanjon egyet, vagy csónakázzon a csodás víztükrön.

Hogy csodás panorámában legyen része, utazzon fel a Vogel-hegy (4,6 km) csúcsára a libegővel. Több mint 1500 méterről igazán tökéletes kilátás nyílik a Bohinj-tra és a környező tájra. Télen síelhet is a a Vogel síterepen (6 km). Ne hagyja ki a Savica vízesések (9 km) meglátogatását sem, ahol a 78 méter magasból lezúduló víz igazán lélegzetelállító látványt nyújt.

A Bohinj nem az egyetlen gyönyörű tó a Triglav Parkban; hasonlóan népszerű célpont a Bledi-tó (26 km) is. Híres kis szigetén egy csodás barokk templom áll, a tó pedig termálforrásainak köszönhetően pedig az Alpok legmelegebb tava. 26 °C-os vízhőmérséklete tökéletessé teszi a fürdőzéshez.

Ha szeret túrázni, tehet a Bohinj-tó körül egy 12 km-es körútrát vagy a Bledi-tó körüli 6 km-es tórát is. Ne hagyja ki a romantikus Vintgar-szurdot (28 km), ahol a folyó fölötti fa ösvényeken sétálhat, és a túra végén megcsodálhatja a Sum vízesést (30 km) is.

Hol fogok aludni?

Szállása egy kényelmes Superior kétágyas, erkéllyes szobában lesz. Minden szobához privát fürdőszoba tartozik zuhanyzóval vagy káddal és hajszárítóval, valamint TV, hűtőszekrény, széf, íróasztal is. Természetesen a szobában van WiFi kapcsolat is, az erkélyről pedig gyönyörködhet a kilátásban.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szállodában két étterem és egy kávézó is várja Önt. A reggelit és a vacsorát svédasztalos formában szolgálják fel a Vrtovin étteremben, amely egy gyönyörű nyári terasszal is rendelkezik, így a változatos választékból sokféle finomságot kóstolhat meg.

Ideális hely egy finom ebédhez a Zlatovčica étterem fedett teraszával, ahol a tradicionális szlovén ételek széles választékából választhat.

Napközben pihenhet a téli kert kényelmes foteleiben egy csésze kávé, este pedig egy pohár bor társaságában.

Hol kapcsolódhatok ki?

Közvetlenül a szálloda területén található a wellness részleg, amely tökéletes kikapcsolódást biztosít testének és lelkének. Itt megmártózhat a beltéri medencében, pihenhet a napozóágyakon vagy a kerti fotelekben, és ellazulhat a két finn szaunában is. Az aktív kikapcsolódáshoz egy kisebb fitnesz terem is rendelkezésre áll. A fáradt izmait pedig egy csodás masszázs segítségével lazíthatja el.

Hotel Jezero ****

Hotel Jezero ****

Ribčev Laz 51 , Bohinjsko jezero
Szlovénia

A szálláshely üzemeltetője:
Alpinum hoteli d.o.o. Cégjegyzékszám: 5285194000


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Szauna
Extra szolgáltatások
Étterem
Sítároló
Fitness
Hajszárító
Wellness
Fedett medence

A szálláshely környéke

Távolság a tótól
0,3 km
Busz megálló
100 m
Aquapark
8,6 km
Sípálya
9,2 km

Utazási tippek

Bohinj-tó

Bohinj-tóUtazási tipp

A Bohinj-tó Szlovénia legnagyobb tava. A turisták szépségéért és csodás elhelyezkedéséért keresik fel, hiszen a gyönyörű Triglav Nemzeti Park közepén található. Egyszerre kiváló helyszín a hegyvidéki túrázáshoz és a természetben való pihenéshez is.

A hegyek közelsége és a Bohinj-tó csodás természeti környezete az oka annak, hogy sok turista, a közeli és népszerűbb Bledi-tóval szemben előnyben részesíti. Közelségük ellenére a két tó meglehetősen eltérő. A Bohinj-tó és környéke tisztán hegyvidéki, számos túrázó innen indul magashegyi túrákra, vízesésekhez és más természeti szépségekhez a völgyben.

A tó a Júliai-Alpok impozáns csúcsai által körülölelt gleccservölgyben fekszik. A nyári hónapokban akár meg is mártózhat a Bohinji-tóban, hiszen a víz hőmérséklete nyáron akár 22°C-ra is emelkedhet. A tóban szinte bárhol találhat fürdőhelyet, illetve lehetőség van különböző vízi sportok gyakorlására is. A tó körül túrázni is lehet, a teljes tavat megkerülő útvonal 12 km hosszúságú.

A tótól nem messze található a panorámakabin alsó állomása, amely a Vogel-hegyre (1535 m tengerszint feletti magasság) visz fel. Innen csodás kilátásban lehet része a tóra és a környező vidékre.

További információ
Aquapark & Wellness Bohinj
Aquapark & Wellness Bohinj
Bledi-tó
Bledi-tó
Bledi vár
Bledi vár