Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Beszkidek: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Ez a különleges régió nem csak a fantasztikusan buja természettel és a végtelen túralehetőségeivel fogja elkápráztatni, henem egyedi folklórjával és építészetével is A Lysá Hora csúcsról, vagy a mitikus Radhošt’ hegyen keresztül juthat el a környék legnépszerűbb turisztikai üdülőhelyére, Pustevnybe. Innen elindulhat a Havasalföldi útvonalon,, amelyen egy 150 méter hosszú üvegjárdán is közlekedhet a csúcsok között. Kirándulása során telálkozhat a mítikus szláv istenség, Radegast szobrával, amely az egész morva-sziléziai régió jelképe. Az egyik varázslatos és kevésbé ismert hely a Satinské vízesés. Télen számos síközpont és sífutópálya várja a látogatókat.

Pustevny Legkedveltebb utazás

Győzze le a hegycsúcsot egy túra keretén belül (vagy kényelmesen felvonó segítségével) és csodálja meg az egyedi, hagyományos stílusban épült faházakat, amelyeket Dušana Jurkovič szlovák építész tervezett. Megtekintheti itt a hegyi Maměnka és Libušín kunyhókat, amelyek jelenleg felújításra várnak a 2014-es tűzvészt követően. A helyet a régen itt élő remeték (poustevníci) után nevezték el, híres szimbóluma a gazdagon díszített fa harangtorony.

További információ

Beszkidek Legkedveltebb utazás

A festői Morva-sziléziai Beszkidek, ahogyan a neve is elárulja, Morvaország és Szilézia határán húzódik és egyre nagyobb közkedveltségnek örvend a turisták körében. Ez nem is csoda, hiszen rengeteg látnivalóval találkozhat itt, legyen szó hegyekről, erdőkről, történelmi emlékhelyekről, mesés tájakról és számtalan egyéb attrakcióról.

Mely helyeket nem szabad kihagynia a Beszkidekben:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Kopřivnice Tatra múzeum

A túrázás és kerékpározás szerelmesei nem hagyhatják ki a Velký Javorník csúcsot, Bílát, vagy Radhošťot a mitikus Radegast szobrával, a történelem kedvelői pedig a Rožnova pod Radhoštěmben található Valašské természeti múzeumot, Štramberket, avagy a Valašský betlehemet, Hukvaldy várát, vagy a Frýdecký kastélyt. A nevezetességek közé tartozik Příbor városa is, ahol a világhírű idegorvos és a pszichoanalízis megalapítója, Sigmund Freud született, akinek a szülőháza még a mai napig látogatható.

További információ

Térkép utazási tippekhez 61 utazási tipp

Beszkidek: Kirándulási ötletek