Töltődjön fel a csodás Karlovy Varyban! A Hotel Salvator **** szálloda, a híres cseh fürdőváros egyik legszebb építménye, amely a Malom kolonnáddal szemben található. Élvezze a félpanziós ellátást, sétáljon a csodás belvárosban, és töltődjön fel a pezsgőfürdővel és szaunával felszerelt wellness-részlegben. Ráadásul, utalványunknak köszönhetően érkezésekor egy kellemes üdvözlőitallal várják majd.

A szálláshelyről

A Hotel Salvator **** csehország egyik legszebb városában, a gyógyfürdőiről ismert Karlovy Vary szívében található. A város 2021-ben felkerült az UNESCO Világörökségi listájára, egyedülálló fürdő collonádjainak és épített örökségének köszönhetően.

A leghíresebb collonád, vagyis gyógyvíz forráscsarnok, a Forrás collonád (200 m) mindössze néhány perc sétára található a szállodától. Itt megkóstolhatja a híres Vřídlo-forrás vizét, és egy érdekes kirándulás keretében megismerheti a víz földalatti útját. A bájos klasszicista várost a Teplá folyó szeli ketté, melynek mentén haladva megtekintheti a Piac collonádot (400 m), a Malom collonádot (600 m) és a Park collonádot (800 m) is. A filmekből is ismert Pupp hotel mellett indul a siklóvasút, melynek félállomásától elsétálhat a szarcasugrás kilátóponthoz, vagy felső állomásánál megmászhatja a Diana kilátót (2 km) melyből csodás panoráma tárul az egész környékre, és a városra.

Ha szeretne valami igazán különlegeset látni, ellátogathat a Moser Üvegmúzeumba (5 km), vagy a híres cseh gyógyfüves likőr, a Becherovka múzeumába (1,5 km) is. Ha pedig a karácsony igazi megszállottja, évszaktól függetlenül várja a Karácsonyi Ház (6 km) ahol mindig hullik a hó és megérinti az ünnepi hangulat.

Télen több kilométernyi sífutópályán fedezheti fel a környező vidék szépségét, vagy ellátogathat a Boží Dar (33 km) és a Klínovec (30 km) síközpontokba is.

Hol fogok aludni?

Szállása egy Standard kétágyas szobában lesz. A szobákban teafa bútorokat talál, melyek hozzájárulnak az elegáns hotel miliőjéhez. Természetesen minden szoba WiFi csatlakozással, LCD TV-vel, minibárral, telefonnal és széffel ellátott. A szobákhoz privát fürdőszoba is tartozik fűtött padlóval. Ha nyáron látogat a csehek kedvelt fürdővárosába, jó hír, hogy bizonyos szobák légkondicionálóval is kérhetőek.

Felár ellenében választhatja a Superior kétágyas szobát is, amelyből csodálatos kilátás nyílik a Malom-kolonnádra. Ezt a kilátást egyszerűen nem lehet megunni, hiszen nappal és éjszaka a kivilágítás miatt is különleges arcát mutatja ez a különleges építmény.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda első osztályú éttermében, melynek jó idő esetén a kellemes télikertjét is élvezheti, számos kulináris élvezetet élhet át. A menü a hagyományos cseh ételek és a nemzetközi specialitások finom összhangjával készül. Minden reggel gazdag svédasztalos reggelit fogyaszthat. Napközben az étlapról is rendelhet, a vacsora pedig a szálloda vendégei számára háromfogásos menü formájában kerül felszolgálásra.

Hol kapcsolódhatok ki?

Ha szeretné megtapasztalni saját bőrén a híres Karlovy Vary víz erejét, látogasson el a szálloda wellness-részlegébe, amely pezsgőfürdővel és szaunákkal várja a megfáradt utazókat. Kényeztesse magát masszázsok és kezelések széles választékából választva, például fürdőkkel, pakolásokkal vagy nyirokdrenázzsal.

Karlovy Vary kevés szállodájának egyikeként a Hotel Salvator **** medencéit a Vřídlo-forrásból származó gyógyvízzel töltik fel, így első kézből megtapasztalhatja a híres gyógyhatást.

Hotel Salvator ****

Hotel Salvator ****

Vřídelní 128/39 , Karlovy Vary
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
HOTEL SALVATOR CARLSBAD s.r.o. Cégjegyzékszám: 10804625


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 250 Kč/éj - Előre kell foglalni

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Extra szolgáltatások
Étterem
Minibár
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
100 m
Távolság a fürdőtől
1,2 km
Busz megálló
0,6 km

Utazási tippek

Karlovy Vary

Karlovy Vary Utazási tipp

Karlovy Varyt 1350-ben alapították IV. Károly császár parancsára, így a gyógyítást már több mint 670 éve gyakorolják itt. A fürdő a 18. és 19. században élte aranykorát és felvirágzását, amikor a ma is ismert alakjába építették át, amelynek köszönhetően hatalmas világhírre tett szert. A helyi gyógyvízforrások remek hatással vannak a mozgásszervekre, az emésztőrendszerre és az anyagcsere zavaraira.

Karlovy Vary legcsodálatosabb kolonnádjai (oszlopcsarnokai):

  • Piaci kolonnád (Tržní kolonáda)
  • Malomkő kolonnád (Mlýnská kolonáda)
  • Gyümölcsös kolonnád (Sadová kolonáda)
  • Forró tavasz kolonnád (Vřídelní kolonáda)
  • Az összes kolonnád legalább egy forrást rejt, amelyeket meg is kóstolhat. Tegyen szert kóstolópohárra az egyik árustól és fedezze fel őket, majd pihenjen meg a számtalan padocska egyikén és élvezze a felejthetetlen élményt.

A város felfedezése közben érdemes több látnivalót is megtekinteni. Közéjük tartozik például a Szent Péter és Pál templom, Diana kilátó, amelynél a Pillangó ház (Motýlí dům) és étterem található, Moser üveggyár és a Becherovka látogatóközpont. A fürdőváros erdeiben több kilátóval is találkozhat. A leghíresebb közülük a Szarvas ugrás kilátó (vyhlídka Jelení skok), amely a város egyik jelképe is egyben. Persze nem maradhatnak el a hagyományos ostyák sem, amelyeket díszcsomagolásban is beszerezhet és több ízesítésben is kaphatóak.

További információ
Erzsébet fürdő
Erzsébet fürdő
Vřídlo kolonnád
Vřídlo kolonnád
Karlovy Vary fürdő központ
Karlovy Vary fürdő központ