Vélemények és értékelések: Hotel Leyla *** (Sumava)

2,9/5
(Összesen 33 értékelés)Standard
Frymburk, Csehország (Térkép megjelenítése)

Vendégvélemények

2,9/5

Személyzet

3,3

A szállás felszereltsége

3,6

A szállás elhelyezkedése

4,4

Ellátás

3

Szállodai szolgáltatások

2,6
4/5  
(Tomáš K. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 25. 8. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A szálloda megjelenése kicsit finomabb volt a honlapon, mint a valóságban. A promóciós képeken kicsit másképp néz ki. Őszintén szólva a szálloda úgy néz ki, mint aki látott már szebb éveket. De ami a felszínen tartja, az az abszolút fantasztikus személyzet. Csodálatos és könnyed a recepciósnő, aki mindent elintéz vendégei számára, ami kell. A bárban dolgozó, gyönyörű fiatal hölgy szintén zseniális. A szakácsnő is kiválóan főzött. Ezzel szemben a hirdetésben a kaukázusi konyháról beszéltek, miközben a konyha tisztán cseh klasszikusok, mint például burgonyával és spenóttal füstölt, rizottó, palacsinta, marhapörkölt (abszolút finom volt). Amire panaszkodnék, az a gyakran koszos evőeszközök, amelyeket sokszor borzasztóan rosszul mostak ki. Az azerbajdzsáni tulajdonos öntötte bele a pénzt, de egyébként egyáltalán nem érdekli a szálloda, és ez borzasztó szégyen, mert ott vannak a személyzete, akik lélegzik a szállodának, miközben a szálloda kezd leromlani. Ami nagyszerű volt, azok az innen elérhető kirándulások voltak, mint például Český Krumlov, Treetop Trail, bobpálya, vízi park. Nekem az is elég lenne, ha a tulaj kicsit érdeklődne, és egy kicsit rendbe rakná a szállodát. A padlásszobában meleg volt, de ventilátor állt rendelkezésünkre, ami rendben volt. Aki Csehország déli részén szeretne pihenni, az látogasson el a szállodába, a személyzet megéri. Csak készülj fel a vízi parkba felfrissülni, mert Lipno koszos és büdös volt, ami várható volt ebben a száraz melegben. Szóval a szállodától mint olyantól jobbat várnék, a személyzetet első számú iskolának értékelném, azaz átlagosan 4 pont az 5-ből.
5/5  
(Luboš T. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 22. 8. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Nagyon jó, csak elfelejtettem, hogy a fakorona jegyeket e-mailre küldik, és volt otthon számítógépem, ezért jobb lenne, ha az ügyfelek tájékozódnának. Szóval ott vettünk jegyet. Egyébként elégedettség.
4/5  
(Danuše Č. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 19. 8. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A szállodai környezet remek, az üdülés a leírásnak megfelelő volt, mindent megkaptunk, ami a kuponon szerepelt. A kaja lehetett volna egy kicsit jobb is, bár a személyzet igyekezett, de nem volt belőlük elég, így a sok erőlködés ellenére sem tudtak mindent elintézni.
3/5  
(Zbyněk Vajgl V. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 16. 8. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Csak a reggeliért fizettünk, ami nem változott az öt nap alatt, amíg ott voltunk. Az izzadságszagú törölközőket a recepción kellett felszednünk, és a recepcióra is be kellett mennünk vécépapírért, szemeteszsákért. Nem volt takarítás. Lipno környéke gyönyörű, és mindenkinek kínál valamit. A természet, a látnivalók, minden szuper, kár, hogy az időjárás nem kedvezett nekünk, hogy a Lipno-gátat és a Moldva folyót is használhassuk, de nem bánjuk. Dél-Csehország gyönyörű.
2/5  
(Pavel H. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 11. 8. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A szálloda kiürült, mint az eladás előtt. Étel az iskolai menza szintjén a totalitáriusoknak, a reggelit nem pótolják, valami mégis hiányzott. A szobában két darabból varrott, szakadt szőnyeg, tisztálkodószerek hiányoznak. Az egész szállodát két felnőtt és két gyerek látja el, akik nem szoktak ezekhez a műveletekhez.
1/5  
(Jana M. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 9. 8. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Teljesen elrontott nyaralás. Először azt a problémát oldottuk meg, hogy a telefonos időpont megrendelés és a kupon számának a szálloda recepcióján történő átadása után érkezéskor nem volt biztosított szállásunk. Nem voltunk egyedül. Mellettem egy másik család vitatkozott a recepcióval ugyanezzel a problémával. Minket - mindkét családot - Kovářovba küldtek. Itt a szállás eldugott és elavult volt, de tiszta, az étel nagyszerű, a személyzet kiváló. Mivel szállást kerestünk Frymburkban, tartózkodásunk harmadik napján a recepciós elvitt minket az eredeti Leyla szállodába. Hiba. Eleinte a személyzet segítőkész és kedves volt. Az első nap reggeli olyan katasztrófa volt, hogy nem akartuk elrontani a tartózkodásunkat. Káosz van a szállodában, szervezetlen munka. A személyzet nem törődik a vendéggel.Megtekintés. Kommunikálsz - semmi szükség. Más a vacsora, mint amit rendeltél. Távozáskor akartuk kiszámlázni a tartózkodásunkat. Azt mondták nekünk, hogy a számla átmegy az általunk benyújtott számlán. Egy óra alatt semmi. Vártuk az iratokat, az elszámolást. Nem kaptunk tőlük semmit. Embereink teljes figyelmen kívül hagyása, csak a biztosítékok, hogy minden a számlán keresztül fog menni. Az elszámolási dokumentumok az összeg átutalását követően lesznek. Vártunk, de felháborodva folytattuk. Szükségtelenül. Semmi. Hazugság, színlelés, nem tudtunk mit tenni. Most mindent átadunk a kereskedelmi ellenőrzésnek.A szálláson minden nap bejött valaki, akinek nem volt szobája, ugyanazok a magyarázatok, ugyanaz az eljárás - Kovářov - ugyanaz a probléma. Soha többé és számunkra egy teljesen problémás, nem pihentető nyaralás, amely a Kovářov-i tartózkodás jelentős részével drágább volt, mint a Travelking.cz-en keresztül a Leyla szállodába kifizetett tartózkodás.
5/5  
(Jiří Š. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 7. 8. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A szálloda teljesen felújított, nagyon szép környezet. Csak reggeliztünk, de az ételmenü szuper. A pincér a bárban nagyon kedves, segítőkész. A szálloda egy gyönyörű kertben található, tóval, a hely kiváló kirándulásokhoz.
4/5  
(Lenka T. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 6. 8. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Igénytelen és nagyon toleráns ügyfelek közé tartozunk. Igazából mindig csak enni, aludni mentünk a szállodába, így az árban is döntöttünk. A helyszín a sportolás miatt volt meghatározó számunkra (kerékpár, görkorcsolya). És ez a szálloda teljesítette ezt. Vacsora - 2 étel közül választhat, de nekünk mindig nagyon jó. A személyzet nagyon barátságos és segítőkész
3/5  
(Karel B. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 2. 8. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Csak másnap kaptam meg a törölközőket, amikor megszáradtak, de el kell mondanom róluk, hogy általános káosz a recepció körül, a földön heverő piszkos ruha formájában. Reggelire 9 órakor. már nem bögrék voltak, vártuk, hogy kimossák. Egyébként a hely gyönyörű, rosszul karbantartott.
2/5  
(Martina K. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 30. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A szálloda környezete és elhelyezkedése remek. Magában a szállodában való tartózkodás azonban, hogy őszinte legyek, nem sok. A szobában abszolút minden mozgás és hang hallható a szomszédos szobákból, a szoba nem volt tökéletesen tisztítva, törölközők hiányoztak. Élelmiszer ala az iskolai menza, a személyzet kommunikációja elmarad. Csak hétvégén voltunk itt, túléltük. De egyáltalán nem ajánlom a hosszabb tartózkodást itt.
2/5  
(Tereza K. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 30. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A szálloda környezete szép volt, valamint a meglátogatott hely. Örülök, ha újra itt leszek. Šumava változatos élményeket kínáló település. Gondosan fogom kiválasztani a szállást, és felteszem az értékelésekre. A szálloda környezete kellemes volt kívül és belül egyaránt. Ez minden. A Hotel Leyla félpanziós ellátása elképesztő. Reggeli, nem volt miből válogatni. Bár a hét folyamán volt javulás. Amikor kávézni akartam, nem volt! A lé valami porból készült koncentrátum volt, vízzel borítva! Vacsora, a horror. Két étkezés közül lehetett választani. Néha előfordult, hogy egyik sem volt. A leüléstől az asztalig min. 15 perccel azelőtt volt legalább leves. A szálloda környezete szép, nem ajánlom az ételt.
1/5  
(Simona J. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 30. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Sajnos az utazási ajánlatnak megfelelő szobát nem kaptuk meg. Egy kis tetőtéri lakásban voltunk elszállásolva, inkább egy régi tetőtérben volt egy ágy. Emiatt már másnap este elmentünk, és a szálloda nem térítette vissza a korai indulásunkért fizetett összeget, még az esetleges lemondási díj ellenére sem. 23.8-án érkeztünk. és 8/24-én este indultunk el, mert a szoba kicsi volt, tetőtérben, és nem szerepel a szobák listáján, amit néztünk. Egy kis kutya és két felnőtt volt velünk. A szoba fényképét e-mailben küldtem a travelkingnek. A szálloda nem felel meg a *** kategóriának. Az étterem nem működik. Sok családnak problémái voltak a szobafoglalással is.
1/5  
(Renata Š. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 30. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A szálloda nagyon szép helyen található. A szükséges 3 ágyas erkélyes szoba egyáltalán nem illett - a tetőtérben, kicsi (nem is 10 m2), talán a személyzet számára. Teljes csalódás. És ez még nem minden - nem volt WC-papír, törölköző, TV és WiFi csak az étkezőben működött. Inkább hostelnek gondoltuk, mint szállodának. Teljes horror. Nem megyünk oda többet. Ha nem autózunk át az egész köztársaságon, azonnal indultunk volna. Sajnáljuk a pénzt.
4/5  
(Vít K. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 25. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A környezet és a szálloda nagyon szép volt. Kedves személyzet, több választék is lehetne a reggelinél. A vacsorák jók voltak, kivéve a paradicsomost. Sajnálom a nehéz időszakot ezeknek a szálláshelyeknek, hogy hiába vágták a vendégeknek, gazdasági okokból nem lehetséges olyan minőséget nyújtani az ügyfeleknek, amikor kevesen vannak és a szálloda nem rendelkezik elegendő kapacitással. Hálás vagyok azoknak az embereknek, akik még mindig szállást üzemeltetnek, és kívánom nekik, hogy a jövőben kilábaljanak a válságból.
3/5  
(Miroslav S. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 21. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A szálloda környezete szép. Nyitott ablak mellett nehéz aludni a főút közelében. Reggeli minden nap ugyanaz – elég. Vacsora - nem kocsma étel, hanem iskolakonyha. Rend és tisztaság egy kicsit a skorpión. Ne várja meg az ebédlő asztalainak használatát, az evőeszközöket tényleg minden étkezés előtt le kell törölnie egy szalvétával, mert vizuálisan piszkosak. Ez a szálloda más vezetést érdemelne, amely vezetné a szállodát, nem csak működtetné. Itt érvényes, hogy a bal kéz nem tudja, mit csinál a jobb kéz. Szégyen.
4/5  
(Slavomír Z. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 15. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Finom ételek, a vásárolt kupon szerinti szolgáltatások, barátságos személyzet.
4/5  
(Lenka J. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 14. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Nagyon tetszett nekünk a szállodában. A szoba tiszta volt. A személyzet kellemes volt.
3/5  
(Miroslav P. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 11. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Gyakori problémák a víznyomással.
1/5  
(Petr Š. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 9. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
4 éjszakára érkeztünk, érkezés után azonnal bonyodalmak voltak, adtak egy másik szobát, mondván, hogy másnap kicserélik, ez nem történt meg, a wifi és a tv nem működött. Az egész tartózkodás alatt nem volt víz, csak az utolsó napon kezdett folyni. Vagyis folyt, de csak éjszaka és nagyon keveset vagy néha csöpögött, amit senki nem mutatott fel nekünk és egy 3 csillagos szállodában eszünkbe sem jutott megkérdezni az alap dolgot - hogy folyik-e a víz. Így este 8-kor a lány szappanosan állt a zuhany alatt, és azt mondták nekünk, hogy ez normális, hogy nem érdekli őket, és elkezd folyni a víz, először este 10 óra körül. A "hotelt" nem nagyon takarították ki. nos, a szobában egy tojással teli hamutartó fogadott minket, itt-ott pókháló és törölköző teljesen hiányzott, kétszer kellett kérni. Egyáltalán nem tetszettek a szolgáltatások, enyhe javulás csak az utolsó előtti napon jött, valószínűleg azért, mert előző nap körülbelül 5 család korán távozott. Egyébként szép lenne a szálloda és a helyszín, sajnos elrontja a kiszolgálást és főleg a személyzetet, az ételek is rosszak, híg szószok íz nélkül. Reggelinél (csak alap kaja) hiányoztak a kanalak, szalvéták stb... alapvetően nem felel meg egy 3*-os szállodának!!! Nem értjük, honnan jöttek a pozitív vélemények, nagyon csalódottak voltunk a tartózkodásunk miatt.
3/5  
(Zdeňka K. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 8. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Szép szálloda, lehetne jobban karbantartani. Hűvös személyzet, jó étel.
3/5  
(Jiří Z. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 8. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A szálloda szép, szép helyen van, de a higiéniával egy kicsit hanyag oldalon állnak. Egy 4 fős szobában 1 fürdőlepedő és 1 törölköző, amit visszavittünk, mert koszos volt. Csak másnap kaptunk új törölközőt. A szekrényben nem volt fogantyú a nyitáshoz, így nehezen lehetett kinyitni. 2 akasztó 4 személyre. Az ablak első kinyitásakor a csak a falnak dőlő festmény leesett, mert állítólag "kiesett a kampó a falból". A pókhálót félretéve, a takarítás elmaradt. Egy egész hétig semmi. Nem vitte ki a szemetet, nem söpörte fel a padlót, amelyen porcsomók voltak. A legrosszabb a víz volt, ami szinte nem folyt, így még hajat sem lehetett mosni, mert nem volt mit lemosni a samponról. A szappantartó annyira ragacsos volt, hogy szinte ki sem tudtam mosni. Ami a reggelit illeti, a választék megfelelő volt, ajánlom (csak reggelivel szálltunk meg). De ez az egyetlen dolog, amit dicsérni lehet. Kár.
2/5  
(Hana M. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 5. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Nem volt víz, elég volt, horror.
1/5  
(Kateřina V. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 4. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Nagyon elégedetlen. A szálloda régebbi, de szép. De ami nagy probléma, az a kiszolgálás és a személyzet. A személyzeten látható, hogy semmi erőfeszítésük és vágyuk semmin javítani, nemhogy a vendégek elégedettségére törekedni. A recepciós hajlandósága hihetetlen volt a szó negatív értelmében. Érkezéskor senki sem értesített minket, hogy a szállodában vízproblémák lennének. Egy padláson laktunk, ahol a fogmosás emberfeletti teljesítmény volt, és nem a vécéöblítésről beszélek, nemhogy a zuhanyozásról. Vagy egyáltalán nem volt víz, vagy ha nagy szerencsénk volt, csak gyenge csorgás. Amit minden bizonnyal értékelni fog egy nehéz nap után, még akkor is, ha a 4-es szobában van, és a fürdőszobában kell átöltöznie. Amikor az egyik elsajátította a spártai higiéniát, a másiknak legalább egy órát kellett várnia, hogy még fogat is mosson. És nem arról beszélek, hogy még wc-re sem tudsz rendesen kimenni, mert nincs mit öblíteni. Amikor megkérdeztük, hogy miért nem folyik a víz, azt mondták, hogy tudott róla.... De ne várja el tőlük, hogy valahogy megoldják. Arra a kérdésre, hogy egyáltalán miért fogadnak el foglalást ilyen feltételekkel, választ kapsz - tudunk róla, de nem mondjuk le a foglalásokat. Miért tennék ezt, amikor az emberek olyan messziről jönnek, és nincs más dolguk, amikor előre kifizetett szállodájuk van, és mindenhol teljesen le van foglalva a szezon, és nincs hova költözni. Dühösek és csalódottak voltunk egyszerre. És nem az ételekről beszélek, a reggeli ázott, a tányérok koszosak – ha van még. Ital - a legolcsóbb, amit a szupermarketben lehet kapni - így csak azt a vizet ittuk, ami a reggelinél volt. Vacsora - csak este 7-8-ig, kétféle étel közül kellett volna választani - számíts rá. Volt egy étkezés, és amikor udvariasan megkérdeztem a pincérnőt és a recepciósnőt, hogy mi az, azt sem tudta, mi az, és ki kellett mennie a konyhába, hogy megkérdezze. Másnap nem is kérdeztem újra – többé nem fogja tudni, és nem akarta újra átélni. Az adagok egy verébnek is megfeleltek, így a férjem és a 2 kamasz fiam éhesek voltak. Ottlétünk utolsó napján közölték velünk, hogy 8 óra után már nincs ennivalójuk, ezért éhesen hagytak el bennünket. Azt hiszem, a ház személyzete elvette a 4 adagunkat, különben nem tudom megmagyarázni. Nem volt más dolgunk, mint elmennünk Lipno nad Vltavouba, és kiszállítani a pizzát a fiúknak, hogy ne feküdjenek le üres gyomorral. Az ágynemű nagyon rossz szagú volt, még a magunkkal hozott parfümmel való befújás sem segített. Az Ön benyomását nem javítja az a személyzet, aki 4 napig ugyanabban a mosott és piszkos ruhában és zsíros hajjal sétál. Óriási csalódás volt számunkra, és azt gondolom, hogy egy sportoló család vagyunk, akik sátorban szoktak aludni, így nem vagyunk annyira igényesek. De ez tényleg megfogott minket. Bizonyára nem mi voltunk az egyetlenek, akiknek ez a benyomása volt. Tanúi voltunk, hogy más vendégek is panaszkodnak, hogy nincs vízük.
5/5  
(Dagmar O. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 4. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Kellemes volt a tartózkodás, jól aludtam egy gyönyörű szobában, a személyzet kedves és segítőkész.
4/5  
(Eva M. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 4. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A szálloda megfelelt a leírásnak, elmondása szerint könnyen megtalálható volt. A szobák is megfelelő színvonalúak voltak. Béke van és szép kilátás nyílik a természetre. A parkoló tágas, így nincs hiány parkolóhelyekből. Kicsit odébb van egy biciklitároló, ahol könnyedén tárolhatod a kerékpárokat. A kiszolgálás rendben volt, az ételek finomak voltak, a személyzet igyekezett, készségesek voltak. ¨Volt egy kis probléma a vízzel a szobákban, időnként csak csorgott a víz... és abban a pillanatban nehéz volt samponozni a fejet.
4/5  
(pavel M. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 3. 7. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
oké
3/5  
(Luboš W. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 30. 6. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
A vendéglátás nem felelt meg az étlapnak.
2/5  
(Roman F. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 25. 6. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Határozottan ne várjon olyan szállodát, mint a képeken. De kívül-belül szép, nem tévedek. De a szolgáltatások... Már délelőtt megérkeztünk, csak elmentünk érdeklődni a környékbeli kirándulási lehetőségekről (a gokartok és a lőtér meghirdetett lehetőségei már régen megszűntek, vigyázat). A recepciós hölgy azt mondta, hogy először a 10-es szobánk van, aztán a 13-ast kellett adni, mert 4-en voltunk, hogy lesz erkélyünk. Amikor 15:00-kor megérkeztünk a szállodába, a 6-os számú, erkély nélküli szobánk volt. Se törölköző, se szappan, pohártartók a fürdőszobában tele vízkővel, egy csésze még ott maradt, valószínűleg a korábbi látogatóktól, semmi szép. Szóval a törölközőkről és a szappanokról kellett beszélnünk. A reggeli nagyon jó volt, teljesen átlagos egy igénytelen ember számára. Viszont kedves volt a személyzet, szóval nem sértődöm meg :) A fotót viszont frissíteném, mert ott biztosan nem így néz ki.
5/5  
(Michal B. - Cseh Cseh)
Az értékelés létrehozva: 18. 6. 2023
Automatikus fordítás (Eredeti megjelenítése)
Minden tökéletesen rendben volt. Csak annyit lehet kifogásolni, hogy nem tudtak rólunk!!! Lehűtötték és minden rendben volt.

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet