Fedezze fel a termálvízben gazdag lengyel Tátrát! Az U Staszla Üdülőházban megszállva kényelmes szobák, bőséges svédasztalos reggeli várja valamint egy pezsgőfürdővel és szaunával felszerelt wellness részleg is. A kedvezménykártyának köszönhetően pedig még egyszerűbb lesz a csodaszép Podhale régió látnivalóinak megismerése, és a helyi különlegességek megkóstolása.

A szálláshelyről

Az U Staszla Üdülőház a festői Bańska Wyżna településen található, amely a Lengyel Tátra vidékén fekszik. A Tátrának ez a része kevésbé ismert a nemzetközi vendégek körében, ami nagy kár, hiszen természeti és kulturális kincsekben is bővelkedik.

A gyönyörű hegyvidéket túraútvonalak hálózata szövi át, melyeken olyan csúcsokra is fel lehet jutni, mint a Kozí vrch (27 km), a hora Gubalówka (12 km) vagy a Giewont (20 km), mely utóbbi Lengyelország nemzeti jelképe. Érdemes meglátogatni a Czorsztyni-tavat (27 km) is, melynek partján fekvő Dębno faluban található Szent Mihály arkangyal temploma, amely az UNESCO világörökség része, illetve a Czorsztyn (38 km) és Niedzica (32 km) várak is. Niedzicában járva nem érdemes kihagyni a Makettpark és a Spiska Kraina vidámpark meglátogatását sem. A kirándulások után, ha jól esne felfrissülni és ellazítani, érdemes ellátogatni a közeli Szaflary (5 km) városába, ahol két termálfürdő is található. De nem szabad kihagyni a közeli Zakopane (15 km) és Białka Tatrzańska (16 km) városok megtekintését sem.

A lengyel Tátra a téli sportok paradicsoma is. A közeli Zakopanét Lengyelország téli fővárosának is nevezik. Nem csak egy népszerű síterep található a város mellett, hanem a gyönyörű Krupówki sétány, a világhírű Pod Gubałówką piac is, valamint a városba látogatva megcsodálhatja a gurál épitészet remekeit. Érdemes meglátogatni a Białka Tatrzańska és Bukowina Tatrzańska (18 km) kiváló síterepeit is.

Hol fogok aludni?

Szállása egy kényelmes saját fürdőszobával rendelkező kétágyas Standard szobában lesz, amely autentikus fa bútorokkal és televízióval van berendezve, és amelyben természetesen WiFi kapcsolat is elérhető.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A vendégház éttermében kiváló háziasan elkészített ételeket fogyaszthat, amelyek minőségi, friss alapanyagokból készülnek. Minden reggel bőséges büféreggeliben lehet része, melynek gazdag kínálatában mindig helyet kapnak a friss házi készítésű pékáruk is. A kínálat tartalmaz vegetáriánus és a lisztérzékeny opciókat is.

Hol kapcsolódhatok ki?

A üdülőházban wellness részleg is található pezsgőfürdővel és szaunával. Emellett van egy fitnesz terem is amely segít az aktív kikapcsolódásban.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A legkisebb vendégeket egy jól felszerelt játszósarok várja.

Prázdninový dům U Staszla

Prázdninový dům U Staszla

Szlak Papieski 36 , Bańska Wyżna
Lengyelország

A szálláshely üzemeltetője:
Stanislaw Staszel Cégjegyzékszám: 008095394


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
12:00-ig
Háziállat
Kisállat ingyenesen bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Étterem
Gyerek sarok
Játszótér
Sítároló
Fitness
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a fürdőtől
3,5 km
Busz megálló
2,3 km
Aquapark
3,5 km
Sípálya
7,7 km
Sífutás
10,7 km

Utazási tippek

Lengyel Tátra

Lengyel TátraUtazási tipp

A lengyel Tátra minden évszakban minden korosztály számára tartogat élményeket. A legmagasabb lengyel csúcs a Rysy (2499 m) is a hegység részét képezi. A természeti szépségekből kifogyhatatlan terület a túrázók igazi álma. A Szlovák-Tátrától eltérően itt nincsenek szezonális útvonalzárak, így a túrázást csak az időjárás tudja befolyásolni.

A lengyel Tátra ékkövei:

  • Zakopane
  • Czarny staw tengeszem
  • Kasprowy-csúcs (A Liptói-havasok 1987m csúcsa)
  • Siklawica vízeséshez
  • Halastó (vagy Morskie Oko) - a Magas-Tátra legnagyobb tava.

A túrázás és a hegymászás szerelmesei körében a népszerű Gąsienicowa-völgy, illetve a. A legendákkal övezett hegy, a Giewont megmászása is.

További információ
Termálfürdők a Lengyel Tátrában
Termálfürdők a Lengyel Tátrában
Termy Gorący Potok termálfürdő komplexum
Termy Gorący Potok termálfürdő komplexum
Zakopane
Zakopane