Fedezze fel Lengyelország egyik legnagyobb kikötővárosát, csodálja meg az ősi műemlékeket, szívja magába a romantikus hangulatot, és pihenjen a Balti-tenger partján. A Hampton by Hilton Gdańsk Old Town *** szálloda mindössze néhány méterre található a főtértől, így a főbb látnivalók és az üzletek könnyen elérhetőek lesznek. Utalványunknak köszönhetően minden reggel bőséges svédasztalos reggeli, valamint a nap további részében pedig a szálloda előkelő éttermében ízletes specialitások várják.

A szálláshelyről

A Hampton by Hilton Gdańsk Old Town *** szálloda Lengyelország egyik legnagyobb kikötővárosának Gdansk-nak a történelmi központjában található, kulturális látnivalók, híres éttermek és ősi műemlékek között. Csodálja meg a helyi építészetet, merüljön el a múlt történelmében, és fedezze fel a Balti-tenger homokos strandjait.

A kiváló elhelyezkedésnek köszönhetően a híres látnivalók és turisztikai látványosságok szó szerint mindössze pár lépésre lesznek. Kezdje a város felfedezését egy sétával a város főterén, a Dlugi Targ téren, ahol a híres 17. századi Neptun kút (150 m) található. A teret impozáns polgárházak, hangulatos kávézók és modern üzletek szegélyezik, amit a régi városháza és a városi múzeum ural. Pillanatok alatt beleszeret ebbe az egyedülálló, múltidéző hangulatú térbe, ezért üljön be egy csésze finom kávéra vagy kedvenc italára, és hagyja, hogy elvarázsolja ez a lenyűgöző városi légkör.

Látogasson el a csodálatos gótikus stílusú Szent Mária bazilikához (30 m), amelyet nem hagyhat ki a városban tett barangolásai során. Megnézheti a csodálatos belső teret, és felmászhat a toronyba is, ahonnan felejthetetlen panoráma nyílik az egész történelmi városközpontra. Nézze meg az elegáns Oliwa székesegyházat (10 km) és sétáljon egyet a hozza tartozó gyönyörű parkban, vagy végigmehet a Motlawa rakparton (900 m) található bájos sétányon is. Ha a történelem érdekli és szeretne visszamenni az időben, akkor ne hagyja ki a híres Világháborús Múzeum (1 km) meglátogatását sem.

Ha belefáradt a város felfedezésébe, akkor induljon és hódítsa meg a lengyel természet egy darabkáját. Nézze meg a Jaśkowa parkot (5,7 km), vagy csomagolja be fürdőruháját és egy takarót, és vonuljon el a tengerpartra. Lehet, hogy a Balti-tenger vize kicsit hűvösebb, de vannak nagyszerű homokos strandok, ahol garantált a kikapcsolódás. Látogasson el Brzeźno (7 km), Stogi (6 km) és a közeli Sopothy (13,3 km) strandjaira és sétáljon a gyönyörű mólókon, melyek nagyszerű kikapcsolódást ígérnek.

Strandok és tengerpart

Nyáron ne felejtse el becsomagolni a fürdőruháját. A Balti-tenger bár egy kicsit hűvösebb, de vannak nagyszerű homokos strandjai bárokkal, látnivalókkal és felszereléskölcsönzéssel. A legközelebbi a homokos Stogi strand (6 km), amely nyáron büfékkel várja a vendégeket. A környék legnépszerűbb strandja a homokos Brzeźno strand (7 km), amely tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A közeli Sopot (13,3 km) gyönyörű strandjával és mólójával szintén nagyszerű kikapcsolódást ígér.

Hol fogok aludni?

Szállása egy lenyűgöző, korhű épületben lesz, amely a gdanski történelem szépségét ötvözi a kortárs dizájnnal. A modern kétágyas szobában egy kényelmes kétágyas ágyon hajthatja álomra a fejét. Saját stílusos fürdőszobája zuhanyzóval, WC-vel és hajszárítóval mindig az Ön rendelkezésére áll.

A szobában egy szekrény is található, rengeteg tárolóhellyel, íróasztallal, valamint egy síkképernyős TV is. Talál még egy vasalókészletet, kávé- és teakészítő készletet, valamint egy széfet is az értékei számára. Természetesen wifi kapcsolat és légkondicionáló is a rendelkezésére áll.

A szoba ablakaiból remek kilátás nyílik az óvárosra, valamint a Motlawa folyóra. Egyes szobákhoz privát erkély is tartozik.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A félpanziós ellátás során a szálloda étterme bőséges büféreggelit és vacsorát kínál nemzetközi különlegességekből. A környéken található nagyszerű éttermeket is érdemes megnézni az autentikus helyi konyha miatt. Este látogassa meg a szálloda hangulatos lobby bárját, ahol elkészítik kedvenc italát, valamint egy finom harapnivalót is elfogyaszthat.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

Az aktív sport szerelmesei ellátogathatnak a modern fitness terembe, ahol a nap 24 órájában edzőgépek és egy kardiózóna áll a rendelkezésükre.

Hampton by Hilton Gdańsk Old Town ***

Hampton by Hilton Gdańsk Old Town ***

Lektykarska 4 , Gdańsk
Lengyelország

A szálláshely üzemeltetője:
VHM Hotel Management Sp. z o.o. Cégjegyzékszám: 015876338


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
85 Zł/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Parkolás 100 Zł/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Fitness
Konferencia terem
Előadóterem
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,5 km
Távolság a tengertől
6 km
Busz megálló
0,5 km
Aquapark
14 km
Sípálya
12 km

Utazási tippek

Gdansk városa

Gdansk városa Utazási tipp

Gdansk egy gyönyörű, történelmi, kikötőváros a Balti-tenger partján, a lengyelországi Gdanski-öbölben. Nem véletlenül nevezik a lengyel észak történelmi gyöngyszemének, Gdansk fontos szerepet játszott a közelmúlt történelmének számos eseményében. Lengyelország egyik régibb városa és a leghíresebb a három városnak (lengyelül: Trojmiasto) nevezett városhármasból, a másik kettő Sopot és Gdynia. Ha aktív tengerparti nyaralásra** vágyik, a gdanski látogatás lehet a legjobb választás.

Mit ne hagyjon ki Gdanskban?

  • A kis Westerplatte-félsziget, ahol 1939. szeptember 1-jén elkezdődött a II. világháború.
  • A Gdanski városháza harangjátékkal, amelyből délben Schiller Örömódája, a nap többi szakában pedig más dallamok hallhatók.
  • A főtér, a Hosszú piac (lengyelül: Długi targ) az 1633-ban épült Neptunusz-kúttal.
  • A Szent Mária-templom** tornya, ahonnan Gdańskra felülről is rálátni
  • Lengyelország egyik legnagyobb állatkertje.
  • Néhány a sok múzeum, az egyedi építészeti megoldásokkal rendelkező kikötő és a világítótorony közül.
További információ
Gdanski székesegyház
Gdanski székesegyház
Balti-tenger
Balti-tenger
Sopot-i móló
Sopot-i móló