Vegye az irányt a lengyelországi Gdansk felé és hagyja, hogy elvarázsolja a csodás tengerpart. Szálljon meg a Hotel Platan ***-ban, ami csak egy karnyújtásnyira található a történelmi műemlékektől, a varázslatos természeti kincsektől és a Balti-tenger végtelen homokos strandjaitól. A szállodában ráadásul ízletes félpanziós ellátás és 2 szauna várja.

A szálláshelyről

A Hotel Platan *** a lengyelországi Gdansk csendes külvárosában található. Ennek köszönhetően azonban szállásról a repülőtér, a városközpont és a környék is jól megközelíthető.

Ha a kultúra és a városnézés vonzza, akkor vegye az irányt a belváros felé (kb. 7 km). Itt a főtér, lengyelül Dlugi Targ és az ott álló 17. századi Neptunusz-kút a legnépszerűbb nevezetesség. A teret impozáns polgárházak, hangulatos kávézók és modern üzletek szegélyezik, látványát pedig régi városháza és a városi múzeum uralja.

Barangolásai során nem hagyhatja ki a gótikus stílusban épült, csodálatos Szent Mária Bazilikát sem. Megcsodálhatja az elképesztő építészeti megoldásokat és felmászhat a toronyba, ahonnan felejthetetlen panoráma nyílik a történelmi központra. Kiemelkedik még a látnivalók közül látogasson el az elegáns Oliwa katedrális és a hozzá tartozó park és a Motlawa-part bájos sétánya. A híres II. világháborús múzeum is megéri a rászánt időt. Ha pedig belefáradt a városnézésbe, barangoljon a Jaśkowa Parkban (8,6 km).

Azt sem bánja majd meg ha átruccan a közeli Sopotba (17,8 km). Itt eltölthet egy izgalmakban teli napot a helyi aquaparkban, ami beltéri és kültéri medencékkel, vízi attrakciókkal és fényűző szaunavilággal várja a látogatókat. Végigsétálhat a Balti-tenger leghosszabb mólóján vagy a híres "Monciak" sétányon is. Utóbbi mentén áll a híres Görbe ház - egy épület, amit Jan Marcin Szancer és Per Dahlberg meseillusztrációi valamint Gaudí tervei ihlettek.

Strandok és tengerpart

Nyáron ne felejtse el becsomagolni a fürdőruháját. A Balti-tenger egy kicsit hűvösebb mint déli társai, de itt sincs hiány a nagyszerű homokos strandokból, bárokból, látnivalókból és a bérelhető felszerelésekből sem. A legközelebb a Stogi strand (14,5 km), amely természetes, homokos, és nyáron frissítőstandokkal várja a vendégeket. A környék legnépszerűbb strandja azonban homokos Brzeźno strand (16,1 km), amely tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető.

Hol fogok aludni?

A szálloda szobái hangulatosak, tágasak és modernek. A 23 m²-es Comfort szoba franciaággyal vagy két egyszemélyes ággyal felszerelt. A szoba felszereltségét légkondicionáló berendezés, íróasztal, székek, minibár, kávé- és teáskészlet, TV, WiFi csatlakozás, valamint zuhanyzóval és hajszárítóval ellátott fürdőszoba egészíti ki.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A Zacisze étterem eredeti, friss menüjével varázsolja el az éhes vendégeket, akik a nemzetközi és a lengyel konyha legjavát kóstolhatják meg. Emellett csapolt söröket és más finom italokat is szürcsölhetnek.

Hol kapcsolódhatok ki?

A hangulatos wellnessrészleg finn vagy infraszaunájában zavartalanul lazíthat. Szép időben a komplexumhoz tartozó zöld kertben is pihenhet.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A kertben egy csodálatos, mászókákkal ellátott játszótér és egyéb gyermekeknek szóló látnivalók találhatók.

Hotel Platan ***

Hotel Platan ***

Niepołomicka 36 , Gdańsk
Lengyelország

A szálláshely üzemeltetője:
ELKOMPLEX Andrzej Jarząbkowski Cégjegyzékszám: 193076051


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
12:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Szauna
Extra szolgáltatások
Étterem
Játszótér
Konferencia terem
Minibár
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
5 km
Távolság a tengertől
13,7 km
Busz megálló
0,2 km
Aquapark
19,3 km
Sípálya
17,9 km
Sífutás
17,9 km

Utazási tippek

Gdansk városa

Gdansk városa Utazási tipp

Gdansk egy gyönyörű, történelmi, kikötőváros a Balti-tenger partján, a lengyelországi Gdanski-öbölben. Nem véletlenül nevezik a lengyel észak történelmi gyöngyszemének, Gdansk fontos szerepet játszott a közelmúlt történelmének számos eseményében. Lengyelország egyik régibb városa és a leghíresebb a három városnak (lengyelül: Trojmiasto) nevezett városhármasból, a másik kettő Sopot és Gdynia. Ha aktív tengerparti nyaralásra** vágyik, a gdanski látogatás lehet a legjobb választás.

Mit ne hagyjon ki Gdanskban?

  • A kis Westerplatte-félsziget, ahol 1939. szeptember 1-jén elkezdődött a II. világháború.
  • A Gdanski városháza harangjátékkal, amelyből délben Schiller Örömódája, a nap többi szakában pedig más dallamok hallhatók.
  • A főtér, a Hosszú piac (lengyelül: Długi targ) az 1633-ban épült Neptunusz-kúttal.
  • A Szent Mária-templom** tornya, ahonnan Gdańskra felülről is rálátni
  • Lengyelország egyik legnagyobb állatkertje.
  • Néhány a sok múzeum, az egyedi építészeti megoldásokkal rendelkező kikötő és a világítótorony közül.
További információ
Balti-tenger
Balti-tenger
Sopot-i móló
Sopot-i móló
Hel-félsziget (Hel-fok)
Hel-félsziget (Hel-fok)