Látogasson el Szilvásváradra és szálljon meg a Villa Park Panzió ***-ban, a természet lágy ölén. Szilvásváradon próbálja ki a kisvasutat, látogassa meg a Szalajka vízesést, vagy a Lipicai ménest. A panzióban hangulatos szobák, bőséges svédasztalos reggeli és modern wellness-részleg várja szabadtéri medencével és szaunákkal. A környéken számos felfedeznivaló várja, érdemes ellátogatni az erdei bobpályához, kirándulni egyet a Bükki Nemzeti Parkban, vagy enni egy finom helyben sütött pisztrángot.

A szálláshelyről

A Villa Park Panzió *** közvetlenül Szilvásvárad központjában található, mindössze 300 méterre a gyönyörű Szalajka-völgytől, a Bükki Nemzeti Park szélén. A vendégházban csodálatos pihenés várja, elhelyezkedésének köszönhetően pedig érdekes kirándulásokat tehet, valamint megcsodálhatja a történelmi látnivalókat.

Első lépésként látogasson el a bájos Szalajka-völgybe (300 m), Magyarország egyik legszebb helyére, ahol megcsodálhatja a Fátyol-vízesést és felfedezheti az Istállóskői barlangot. Ismerkedjen meg a helyi természettel a Szabadtéri Erdei Múzeumban, látogasson el a Kalanderdő Kalandparkba vagy az X-trém Bob pályáira. Ha nem szeretne túrázni, akkor felülhet a kisvasútra is.

Szilvásvárad további érdekes látnivalói közé tartozik a Lipicai ménes (240 m), ahol testközelből láthatja ezeket a gyönyörű fehér lovakat. A ménesben kocsikiállítás is található, a közeli Lómúzeumban (400 m) pedig többet is megtudhat erről a híres lófajtáról. A történelem szerelmeseit a Szilvásváradi Református Kerektemplom (750 m), a Börtönmúzeum és Panoptikum (500 m) és az úgynevezett Orbán-ház (600 m) várja.

Hosszabb kirándulásokhoz ellátogathat Eger városába (27,3 km), ahol felfedezheti a gyönyörű termál- és törökfürdőt, a híres Egri várat, vagy a közeli Egerszalókra (34 km) is ellátogathat, ahol az egyedülálló Sódomb várja majd. Ha elsősorban fürdőélményeket keres, akkor vegye az irányt Miskolc (50 km) felé, ahol a nem mindennapi Miskolctapolcai Barlangfürdő várja.

Hol fogok aludni?

A Classic szobák a vendégház első és második emeletén találhatók, amelyek 15-22 m² alapterületűek. Minden szoba egy tágas franciaággyal és kényelmes matraccal (180x200 cm vagy 160x200 cm) rendelkezik, a szobában pedig pótágy elhelyezésére is van lehetőség. Összességében így a szoba akár 3 fő elhelyezésére is alkalmas lehet. Természetesen van egy privát fürdőszoba zuhanyzóval vagy káddal, továbbá légkondicionáló, TV és WiFi csatlakozás is.

A Superior szobák, amelyek modern, stílusos berendezésükkel teljesen lenyűgözik majd, a vendégház új szárnyában találhatók, amelyek 25 m²-esek. A szobákhoz tartozik egy privát zuhanyzós fürdőszoba, valamint egy erkély is, amely a medencével ellátott kertre néz. A franciaágyon (180x200 cm) kívül egy kanapéágy is található, amely legfeljebb 2 fő számára kínál szállást. A szoba légkondicionálóval, WiFi csatlakozási lehetőséggel, íróasztallal és nagyméretű smart TV-vel is fel van szerelve.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Kezdje a napját egy bőséges svédasztalos reggelivel, ahol meleg, hideg, sós és édes ételek széles választékát találja a kínálatban. Kedvenc italáért, vagy egy csésze finom kávéért pedig látogasson el aLobby bár-ba.

A panziótól mindössze kb. 10 perc sétára találja a vendégház partner éttermét, a Fenyő Vendéglőt, ahol hagyományos magyar ételekkel és egyéb különlegességekkel várják a vendégeket. A fő attrakció a pisztrángos ételek lesznek, mivel ezt a halfajt közvetlenül a Szalajka-völgyben tenyésztik és tartják.

Hol kapcsolódhatok ki?

A vendégház földszintjén található egy új, modern wellness-részleg, ahol a szabadtéri medence (nyáron), pezsgőfürdő (30 - 35 °C), infraszauna (30 - 40 °C) és finn szauna (75 - 85 °C) várja a pihenni vágyókat. A gyermekek számára pedig egy fűtött gyermekmedence is rendelkezésre áll, 30 - 35 °C-os vízhőmérséklettel.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

Rossz idő esetén a gyerekek a játszószobában babákkal, baba- és kisgyermekjátékokkal, valamint rajzasztalokkal és társasjátékokkal játszhatnak.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A játékterem egyaránt szórakoztató lesz a felnőttek és gyerekek számára is, ahol asztali foci, pingpong és darts is rendelkezésre áll.


PA19001458

Villa Park Panzió ***

Villa Park Panzió ***

Park utca 11/b , Szilvásvárad
Magyarország

A szálláshely üzemeltetője:
Sila BT Cégjegyzékszám: 1006024151


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
4 000 Ft/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
fürdő
Gyerek sarok
Konferencia terem
Wellness
Kültéri medence

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,3 km
Távolság a fürdőtől
25 km
Busz megálló
0,5 km

Utazási tippek

Bükki Nemzeti Park

Bükki Nemzeti Park Utazási tipp

Sűrű erdők, cseppkőbarlangok és történelmi emlékművek. A Bükki Nemzeti Park Magyarország egyik első nemzeti parkja, amely az Északi-középhegységben, a Bükk-vidéken fekszik.. A Bükki terület több szempontból is kivételes - az ország legerdős és hegyvidéki területe, ugyanakkor tökéletesen összeköti a természeti és kulturális turisztikai célpontokat, így ideális hely egy kellemes családi kiránduláshoz, távol a tömegtől. És a téli hónapokban is rengeteg szórakozás várja, többen között például a Bánkúti sípályákon.

A Bükki Parkban a táj kivételes, mészkőhegyek alkotják a jellegzetes tájat, barlangokkal, szakadékokkal, karszttavakkal és vízesésekkel. A park területén 1100 barlang található, köztük 45 fokozottan védett is. A legjobban kiépítettek a kiépített lillafüredi Anna-barlang és Szent István-barlang, a miskolctapolcai Tavasbarlang (Barlangfürdő). Szabadon látogatható az ősember-leleteiről híres Szeleta- és Balla-barlang.

A parkot 94%-ban erdő borítja, legjellegzetesebb faja az esüst törzsű bükk fa, a park jelképe azonban a fokozottan védett szártalan bábakalács. Állatvilága is különlegesen gazdag, a szilvásváradi lipicai ménes is a park területén található, valamint számos ragadozó madár, valamint Európa csúcsragadozói a farkasok is visszatelepültek a területre, és időnként medvék is átlátogatnak Szlovákiából.

Milyen kulturális és természeti turisztikai célpontokat érdemes felkeresni a Bükk-hegységben?

  • a legmagasabb csúcsa Szilvási-kő (960 m tengerszint feletti magasságban), de ez a földtani sajátosságok miatt folyamatosan változik
  • a második legmagasabb csúcs Istállós-kő (959 m), kilátótoronnyal, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegyre.
  • Fátyol-vízesés a Szalajka-völgyben, Szilvásváradon
  • a romantikus Lillafüred az ország legnagyobb vízesésével és a Hámori-tóval
  • Miskolc városa Diósgyőri várral, barlangfürdővel és számos történelmi emlékkel.
  • a Szent István, Anna és Istállós-kő cseppkőbarlangjai
Szalajka-völgy és vízesése
Szalajka-völgy és vízesése
Eger
Eger
Lillafüred
Lillafüred