Járt már Miskolc egyedülálló barlangfürdőjében? Ha nem, akkor ezt mihamarabb pótolnia kell. Irány Miskolc! Válassza a Diósgyőri Várkert Panzióba szóló csomagunkat, amelyben félpanziós ellátás és egész napos fürdőbelépő várja. Gyermekei 6 éves korig ingyen Önnel tarthatnak.

A Travelking által ellenőrizve

“A családdal még sosem jártunk Miskolc környékén, és nagyon kellemes meglepetés volt, hogy mennyi mindent lehet itt csinálni. Emellett rendkívül kedves fogadtatásban volt részünk a panzióban, nagyon kényelmes volt a szobánk, gyönyörű kilátással a várra, és finomakat ettünk a félpanzió keretei között. Fürödtünk barlangban, jártunk Tündérkertben, játszótereztünk pizzériában, szaladgáltunk a Hősök terén, állatokkal találkoztunk és csodás kilátással ebédeltünk Lillafüreden. Összességében csodás hétvége volt!” Teljes értékelés

Judy Bérczes - Influencer
Személyesen ellenőrzött: discount-detail.month-inflected-5 2022

A szálláshelyről

A Diósgyőri Várkert Panzió Magyarország negyedik legnagyobb városában Miskolc festői fürdővárosában található. Alig néhány lépésre található a bájos Diósgyőri vár (100 m) egyedülálló tornaudvarával és alkimista laboratóriumával. Miskolc fő nevezetessége a teljesen egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdő (9 km) gyógyító termálvízzel, melynek története állítólag 1743-ig nyúlik vissza.

A belvárosban (7 km) meglátogathatja a Népkertet (10 km) is, amelyet klasszicista házak vesznek körül. Ha családdal érkezik mindenképpen érdemes felfedezniük az Állatkertet (5 km) is. Ha a várost felülről is szeretné megcsodálni, akkor látogasson el az Avasi-kilátóhoz, ahol nemcsak a helyi 70 méteres TV-toronyból nyílik remek kilátás, hanem a domb alján a fából épült evangélikus templom is látható, amely Miskolc legrégebbi épülete.

Gyalogosan is elindulhat felfedezni a vidéket, vagy felszállhat az erdei kisvasútra, amely Miskolc, Diósgyőr, Lillafüred és Garadna városokat köti össze. Útközben gyönyörű tájakat és látnivalókat, például vízeséseket, valamint a Lillafüredi Palotaszállót is megtekintheti. A vendégház ideális kiindulópontja a Bükk-hegységbe irányuló kirándulásoknak is. Mindenképpen érdemes megnézni a gyönyörű Hámori-tavat (7 km) is Lillafüreden, amely körül egy kellemes sétány található.

Miskolc a híres tokaji borvidék közelében található (50 km), így szinte mindenhol kaphatóak a környék kiváló borai. Tokaj az UNESCO világörökségi listájának is része. A város történetéről és a helyi borászati hagyományokról a Tokaji Múzeumban és a Bormúzeumban többet is megtudhat.

Hol fogok aludni?

Szállása egy kényelmes, hangulatos, fából készült bútorokkal berendezett szobában lesz, egy privát zuhanyzós fürdőszobával. A szobák többsége légkondicionált, valamint mindegyikben vezeték nélküli internet-hozzáférés áll rendelkezésre.

A kétágyas szobák 25 m²-esek és egy franciaággyal vagy két egyszemélyes ággyal, TV-vel, íróasztallal és szekrénnyel rendelkeznek. A szobákban pótágy elhelyezésére van lehetőség.

A háromágyas szobák 30 m²-esek és három egyszemélyes ággyal rendelkeznek, amelyek közül kettő egy franciaággyá alakítható. A szobában szekrény, TV és íróasztal is található. Ez a szoba is pótágyazható.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A hangulatos terasszal rendelkező étterem kiváló félpanziós ellátást kínál. A napot svédasztalos vagy felszolgált reggelivel indíthatja a panzió foglaltságának függvényében. Este kétfogásos vacsorát szolgálnak fel.

Hol kapcsolódhatok ki?

Közvetlenül a vendégházban felmelegedhet a finn szaunában, vagy pihenhet a relaxációs szobában. Az igazi wellness élmény azonban az egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdőben várja, ahol 29-35 °C-os termálvíz kényezteti majd. A 3,6 hektáros komplexumban 2 földalatti termálmedence, egy római barlangmedence, egy tavas élmény- és egy kagylómedence, valamint egy csillagterem és több gyermekmedence is található.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A gyermekek a szabadtéri játszótéren játszhatnak.

Diósgyőri Várkert Panzió és Étterem

Diósgyőri Várkert Panzió és Étterem

Tapolcarét 2/a , Miskolc
Magyarország

+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Szauna
Játszótér

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
7 km
Távolság a fürdőtől
9 km
Busz megálló
0,8 km
Aquapark
9 km

Utazási tippek

Miskolctapolcai Barlangfürdő

Miskolctapolcai BarlangfürdőUtazási tipp

Miskolc meglátogatásának első számú oka az egyedülálló barlangfürdő meglátogatása Miskolctapolcán. A barlanggörbékben való úszás önmagában is különleges élmény, de méginkább azzá válik, hiszen helyi termálvíz található a medencékben, amelynek hőmérséklete 29-35 °C. A 3,6 hektáros komplexum egész évben nyitva tart, és számos úszó és élménymedencével is rendelkezik.

A fürdőben található medencék:

  • 2 földalatti termálmedence 33-35 °C vízhőmérséklettel
  • római medence a barlangban
  • úszómedence (32 °C)
  • 3 szabadtéri gyermekmedence
  • szabadtéri élménytó medence
  • szabadtéri kagylómedence

A helyi termálvíz különösen jó hatással bír légzőszervi problémák és ízületi betegségek esetén.

Belépő és nyitvatartás:Az aktuális nyitvatartásról és belépő árakról IDE kattintva tájékozódhat.

További információ
Ellipsum Élmény- és Strandfürdő
Ellipsum Élmény- és Strandfürdő
Tündérkert
Tündérkert
Lillafüred
Lillafüred