Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Diósgyőri Várkert Panzióban töltött családi hétvégéről

Utazzunk Judyval, az Utazóanya blog írójával! Részletes beszámoló következik Miskolcon, a Diósgyőri Várkert Panzió és Étterem-ben töltött családi pihenésről. Most mindent megtudhatunk a szállásról, fürdőről és a kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Diósgyőri Várkert Panzióban töltött családi hétvégéről

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.05.13. - 2022.05.15.
  • Hol szálltál meg?: Diósgyőri Várkert Panzió
  • Hol található a szállás?: Miskolc
  • Kivel utaztál?: A családommal
  • Milyen ellátást kaptál?: Félpanzió
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Miskolcra utaztam a családommal, autóval érkeztünk.

Milyen volt a parkolás?

A panziónak saját szabadtéri parkolója volt, amit ingyenesen lehetett használni. Kb 2-3 gépkocsi fért el, és nem kellett előre foglalni. Mindig volt szabad hely.

Hol szálltatok meg?

A Diósgyőri Várkert Panzióban szálltunk meg, ami Miskolcon található, a Diósgyőri várral szemben. A panziónak klasszikusan családias hangulata volt, a személyzet nagyon kedves volt velünk végig. A családi szobában szuperül elfértünk a három pici gyerekünkkel, volt egy hálószoba egy franciaággyal, valamint a nappaliban kinyitható kanapé volt megágyazva, ahol két gyerek elfért. Ezen kívül a szobából erkély is nyílt, kilátással a várra. A szobák és a mosdók is tiszták voltak, az ágy pedig kényelmes.

Mesélj az ellátásról!

Félpanziós ellátás volt. A reggeli svédasztalos volt, volt tojásrántotta, virsli, joghurt, sajtok, felvágottak, kenyér és zsemle, gyümölcslevek és kávé.

A vacsora kétfogásos volt, és két fajta menü közül lehetett választani. Nagy adagokat kaptunk és finomak voltak az ételek.

Napközben hol ettetek?

Ebédre a Terasz Pizzériába mentünk, ahol pizzák, olasz tészták és saláták közül lehetett választani. Az italkínálat is kiváló volt. Az étterem nagy, hangulatos terasszal rendelkezik, ahol még játszótér is van a picik számára. Mi nagyon jól éreztük itt magunkat, és az ételek is finomak voltak, csak ajánlani tudom ezt a helyet.

Másnap Lillafüreden ebédeltünk a Hotel Tókert éttermében. A gyönyörű kilátással bíró teraszon klasszikus magyar ételeket lehet fogyasztani. Mi a két személyes tálat kértük, amivel öten nagyon jól laktunk. A picinek tudtak etetőszéket adni, a felszolgálás udvarias volt, összességében ezt is ajánlani tudom mindenkinek.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szállás biztosított belépőjegyeket a Miskolci Barlangfürdőbe, és mi éltünk is a lehetőséggel. Nyitásra odamentünk, és akkor még kevesen voltak. Lenyűgöző volt látni, ahogy a Tavas-barlangot a víz évezredek alatt vájta ki a kemény mészkő sziklákból, és mi az itt kialakított barlangrendszer termálvízében úszkáltunk néhány órát. Mivel naptól elzárt, a víz hőmérséklete pedig kellemes, ezért a gyerekek itt vidáman tudtak pancsolni.

Meglepően sok terem található a barlangrendszerben, van például dögönyöző, csillagterem és egy öreg barlangi medence is. A fiúk nagyon élvezték a váltakozó színeket. Nyáron a kinti medencék is megnyílnak, számos élménymedence található a szabad levegőn is. Összességében ez egy szuper családi kaland volt!

Milyen volt gyerekekkel utazni?

A gyerekek számára tökéletes volt a félpanziós ellátás. A reggeli nagy választékkal bír, a joghurtok különösen ízlettek a fiúknak, és persze a gyümölcslének is nagyon örültek. A vacsora is elnyerte a tetszésüket, hiszen nagyon szeretik a rántott husit, a sült krumplit és a rántott sajtot is, sőt a görög saláta is nagyon finom volt. A panzióban voltak kis asztalok, ahol lehetett rajzolni színes ceruzával, illetve társasjátékokat is találtunk ott. A szoba is megfelelt a gyerekeknek. A két fiú a kinyitható kanapén aludt, Miának pedig vittünk kiságyat, ami elfért a szobában.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

A szállástól pár perc sétára található a Diósgyőri vár, amit most felújítanak, ezért nem lehet meglátogatni, de a fiaink élvezték a darukat és azt sokáig néztük. Mögötte található a Tündérkert, ami nagyon szép, oda is érdemes ellátogatni. Miskolc belvárosában a sétáló utcában sétálgattunk, hangulatos volt, majd onnan a Hősök terére tévedtünk, ahol a gyerekek órákig szaladgáltak, játszottak. Nem messze található az Állatkert is, oda is elmentünk. A gyerekek ezt is nagyon élvezték, láttunk szurikáta etetést, tigrist, oroszlánt, leopárdot, kengurukat ebédelni és sok más állatot. Onnan Lillafüredre mentünk, de a lezárások miatt itt nem tudtunk sok időt tölteni, de az is nagyon hangulatos volt. Ezen kívül is sok más lehetőség van, de mi ezekre a helyekre mentünk el.

Röviden hogyan foglalnád össze a Diósgyőri Várkert Panzióban szerzett élményeket?

"A családdal még sosem jártunk Miskolc környékén, és nagyon kellemes meglepetés volt, hogy mennyi mindent lehet itt csinálni. Szeretjük a hétvégi belföldi kiruccanásokat, mert kizökkent az otthoni hétköznapokból és nagyon feltöltődtünk. Fürödtünk barlangban, jártunk Tündérkertben, játszótereztünk pizzériában, szaladgáltunk a Hősök terén, állatokkal találkoztunk és csodás kilátással ebédeltünk Lillafüreden. Emellett rendkívül kedves fogadtatásban volt részünk a panzióban, nagyon kényelmes volt a szobánk, gyönyörű kilátással a várra, és finomakat ettünk a félpanzió keretei között. Összességében csodás hétvége volt!"


👍 A Diósgyőri Várkert Panziót Judy, az Utazóanya blog írója személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 20. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet