Szeretne egy igazán egyedi élményt átélni? Akkor vegye az irányt Sirok felé, ahol a Sirocave Barlang Apartmanok, szó szerint sziklába apartmanjaiban szállhat meg. Ráadásul remek reggeliben vagy félpanziós ellátásban is része lehet. Amit biztosan értékel majd amikor vidám kincskeresésre vagy túrára indul. Fedezze fel például a Siroki vár romjait, Egert vagy Egerszalók városát és a Bükki Nemzeti Park szépségeit.

A szálláshelyről

A Sirocave Barlang Apartmanok Sirokban, Eger közelében várja vendégeit, akik szállásukat egyedülálló, 300 éves barlangokban kialakított apartmanokban foglalhatják el. A környéken rengeteg természeti és kulturális látnivaló, kirándulóhely és izgalmas látványosság található. A közelben megtekintheti a 13. századi Siroki vár romjait (1,1 km), Borics Pál szobrászművész kiállítását (270 m), a Dinó Parkot (2,5 km) vagy a Siroki Nyírjes-tó Természetvédelmi Területet (1,6 km).

Ha a híres Eger (19,9 km) felé veszi az irányt, járja be a nagyszerű történelmi belváros bájos utcáit. A séta során megcsodálhatja a bazilika, a vár, az érseki palota és a Lyceum - Magyarország egyik legrégebbi iskolája - csodás épületeit. A szintén közeli Egerszalókon (23,2 km) pedig egy egyedülálló természeti látványosságot láthat - az itt feltörő termálvíz egy 1200 m²-es Sódombot hozott létre. Hasonló jelenséggel a világon csak 2 másik helyen létezik. Ráadásul mindkét város kiváló termálfürdőkkel büszkélkedhet.

A természet szerelmesei pedig a Bükki Nemzeti Park túraútvonalait fedezhetik fel. A túra során érdemes útba ejteni a Szalajka-völgyet (44,7 km), ahol a Fátyol-vízesés, az Istállós-kői-barlangot és a Szikla-forrást. Ha a kényelmes kirándulásokat preferálja, akkor sem kell lemondania a természet közelségéről, hiszen több kisvasútvonal is a rendelkezésére áll. A nemzeti park növény- és állatvilágát pedig a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumban ismerheti meg. És semmiképpen se hagyja ki a hagyományos sült pisztráng megkóstolását.

Hol fogok aludni?

Bár szállását szó szerint a sziklába vájták, a megszokott kényelemből egy kicsit sem kell engednie. Rendelkezésére áll majd egy zuhanyzóval és hajszárítóval felszerelt privát fürdőszoba, egy teljesen felszerelt konyha, klímaberendezés, TV valamint WiFi hozzáférés. Vastag kőfalak pedig a tökéletes nyugalomról és pihenésről gondoskodnak.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szállás nem rendelkezik hagyományos étteremmel, de gazdag reggeli kosarat szolgál fel közvetlenül az apartmanban. De kipróbálhatja a közeli Végvár Ételbár étterem (700 m) változatos étlapját is, ahol főként hagyományos magyar ételeket kóstolhat meg.

Hol kapcsolódhatok ki?

A wellness részleg infraszaunával és pezsgőfürdővel felszerelt barlangjában pihenhet.


NTAK szám: EG20000239

Sirocave Barlang Apartmanok

Sirocave Barlang Apartmanok

Vörös utca 27. , Sirok
Magyarország

A szálláshely üzemeltetője:
Sirocave Kft. Cégjegyzékszám: 1009032135


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
3 000 Ft/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Étterem
Kerékpárkölcsönző
Minibár
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,4 km
Távolság a fürdőtől
20 km
Busz megálló
0,5 km
Sípálya
31 km

Utazási tippek

Bükki Nemzeti Park

Bükki Nemzeti Park Utazási tipp

Sűrű erdők, cseppkőbarlangok és történelmi emlékművek. A Bükki Nemzeti Park Magyarország egyik első nemzeti parkja, amely az Északi-középhegységben, a Bükk-vidéken fekszik.. A Bükki terület több szempontból is kivételes - az ország legerdős és hegyvidéki területe, ugyanakkor tökéletesen összeköti a természeti és kulturális turisztikai célpontokat, így ideális hely egy kellemes családi kiránduláshoz, távol a tömegtől. És a téli hónapokban is rengeteg szórakozás várja, többen között például a Bánkúti sípályákon.

A Bükki Parkban a táj kivételes, mészkőhegyek alkotják a jellegzetes tájat, barlangokkal, szakadékokkal, karszttavakkal és vízesésekkel. A park területén 1100 barlang található, köztük 45 fokozottan védett is. A legjobban kiépítettek a kiépített lillafüredi Anna-barlang és Szent István-barlang, a miskolctapolcai Tavasbarlang (Barlangfürdő). Szabadon látogatható az ősember-leleteiről híres Szeleta- és Balla-barlang.

A parkot 94%-ban erdő borítja, legjellegzetesebb faja az esüst törzsű bükk fa, a park jelképe azonban a fokozottan védett szártalan bábakalács. Állatvilága is különlegesen gazdag, a szilvásváradi lipicai ménes is a park területén található, valamint számos ragadozó madár, valamint Európa csúcsragadozói a farkasok is visszatelepültek a területre, és időnként medvék is átlátogatnak Szlovákiából.

Milyen kulturális és természeti turisztikai célpontokat érdemes felkeresni a Bükk-hegységben?

  • a legmagasabb csúcsa Szilvási-kő (960 m tengerszint feletti magasságban), de ez a földtani sajátosságok miatt folyamatosan változik
  • a második legmagasabb csúcs Istállós-kő (959 m), kilátótoronnyal, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegyre.
  • Fátyol-vízesés a Szalajka-völgyben, Szilvásváradon
  • a romantikus Lillafüred az ország legnagyobb vízesésével és a Hámori-tóval
  • Miskolc városa Diósgyőri várral, barlangfürdővel és számos történelmi emlékkel.
  • a Szent István, Anna és Istállós-kő cseppkőbarlangjai
Eger
Eger
Egerszalók Gyógyfürdő
Egerszalók Gyógyfürdő
Szalajka-völgy és vízesése
Szalajka-völgy és vízesése