Éljen át egy felejthetetlen kikapcsolódást az Alacsony-Tátra szívében a hegyi faház stílusú Chata Kolieskoban. A félpanziós ellátásnak köszönhetően megismerheti a regionális konyha ízeit. A szállás kiváló elhelyezkedése miatt, kedvére válogathat a környéket behálózó túraútvonalak és aktív kikapcsolódási lehetőségek sorából. Tekintse meg a gyönyörű Deménvölgyi jégbarlangot vagy mássza meg a közeli Chopok csúcsát (2 024 m tengerszint feletti magasság). A Tátralandia Aquapark termálmedencéi szintén egy karnyújtásnyira vannak, ahol teljesen feltöltődhet egy hosszú utazás után.

A Travelking által ellenőrizve

“Szeretek visszajárni a Chata Koliesko-ba, különleges hangulata és érdekes története van. Ez egy családi panzió, amely generációról generációra szállt, és a múltban még le is égett. Szeretem, hogy télen egyenesen kisétálhatok az ajtón sícipőben, nyáron pedig remek kiindulópont a túrázáshoz. A séf itt maga a tulajdonos, Kšiňan úr, aki nagyon jól főz. A Kolieskóban ettem a legjobb sült bordát életemben. A tulajdonos és a személyzet kedvessége igazi családi légkört teremt.”

Peter Kóša - A Travelking társtulajdonosa
Személyesen ellenőrzött: discount-detail.month-inflected-10 2021

A szálláshelyről

A Chata Koliesko 1 235 m tengerszint feletti magasságban található a Jasná Chopok síterepnél. A turistaház 1948 óta fogad vendégeket és működése során a híresen jó éttermének köszönhetően az Alacsony-Tátrába látogatók körében ismertté vált. Alapításakor hagyományos hegyi túristaházként (vagyis chataként) üzemelt, ma pedig egy olyan népszerű családi vendégházként várja a látogatókat, amely megőrizte a régi hagyományokat.

A környéken rengeteg látnivaló várja. A Deménvölgyi jégbarlang (7,5 km) vagy a Deménvölgyi szabadságbarlang (4,3 km), amely Szlovákia leglátogatottabb barlangja a lenyűgöző karsztdíszítése miatt, szintén megér egy látogatást. Feltöltődhet a Tarzánia síparkban (2,4 km), kikapcsolódásra pedig a Tatralandia Aquapark (19 km) várja, ahol 14 medencében (köztük termálmedencékben), szaunavilágban vagy wellnessben biztosan kikapcsolódhat.

A Chata Koliesko ideális kiindulópont túrázók és síelők számára is, hiszen a legközelebbi sípálya csak 50 méterre található. A Jasna pályarendszer számos felvonójának köszönhetően a Chopok, csúcs északi és déli oldala is besíelhető. Érdemes ellátogatni a Demänovská jégbarlangba (7,5 km) is, illetve a környék látnivalóit felfedezni.

Hol fogok aludni?

Szállása a faházban található autentikus hangulatot idéző 9 szoba egyikében lesz, amelyek fából készült bútorokkal, TV-vel, WiFi kapcsolattal és privát, zuhanyzós fürdőszobával felszereltek. A szobák közül háromban pótágy elhelyezésére is van lehetőség a gyermekek számára.

Kétágyas és háromágyas szoba vagy apartman közül választhat. Az apartmanban egy külön nappali található, kanapéval és étkezőasztallal, melyben egy kis hűtőszekrényt, mikrohullámú sütőt vagy vízforralót is használhatnak a vendégek.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A svédasztalos reggeli és a kétfogásos vacsora különféle helyi fogásokat is kínál a vendégek számára. A tulajdonosok büszkék az étterem hagyományos házias ízeire, amit a hegyi kunyhó autentikus fából készült berendezései, kandallója, díszítése és családias légköre egészít ki.

Chata Koliesko

Chata Koliesko

Demänovská Dolina 90 , Demänovská Dolina
Szlovákia

A szálláshely üzemeltetője:
Hill hospitality spol. s r. o. Cégjegyzékszám: 53595262


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Ingyenes WiFi
Étterem
Kerékpártároló
Sítároló

A szálláshely környéke

Busz megálló
1,2 km
Aquapark
22,7 km
Sípálya
50 m